jestem cały czas. Na Mdevelop również. Od 2-ch tygodni zbieram walor po 8. Na dzisiaj mam tego już ponad 400 k. Hotbloka odpuściłam. To jednak nie jego czas. Co jeszcze chciałeś wiedzieć? ;-)
DASE kupilem dla siebie po 0,30-,35 wiec nie stracilem a wrecz chce zeby spadlo bo mam tam zamiar miec 10%
poczytaj o tej spolce a potem komentuj-ja na gieldzie nie gram ja tu inwestuje na rok dwa i to ze jakis kurs jakiejs spolki spada czy rosnie w tygodniu to mnie to nie interesuje i nie podnieca
a to ze blokuje wzrosty??? znasz kogos kto jak moze kupic taniej to kupuje drozej ????
i nie piszcie ze na cos naganiam bo nigdy nie napisalem o zadnej spolce jak juz byla na gorce
o BGE pisalem jak bylo po 20-30gr
o DIGATE 0.9-.12gr
o DASE 0,30gr
a może tak poprostu, wiem więcej od ciebie? ;-) BGE brałam po 8 gr. czyli podobnie jak Mdevelop. Kto z was wówczas się spodziewał, że to będzie chodziło po 2 zł ? :-) Ba, kto w tamtym czasie wogóle interesował się tą spółką? Przy Mdevelop mam tą przewagę, że wiem... ale to może innym razem. :-*
Co ty widzisz w tym mdev? Ff to 100%, przychody pomijalne to i straty nie dziwią. Branża jak wiadomo nie jest pieszczochem ani inwestorów ani kredytodawców (banków). Jaka więc przyszłość? Z tego co pamiętam to tu mówiłaś, że przy 1,5 to już cię nie będzie.
nie tak dawno wydawało ci się, że zarobisz krocie na Babach. Jakież to wówczas były rewelacyjne wskaźniki, jakie obietnice, że o wynikach nie wspomnę. Przypomnij sobie co, wówczas pisałeś o spółce? I co z tego ci zostało, po za skopanym krociem? ;-) Gdy pisałam o wzrostach na BGE, wielu miało mnie za kretynke. Powtarzam, nic nie jest takie, jakim ci się wydaje.
Ada. Na Baby zmienił się model biznesowy czego nie przewidywałem a wszedłem tam po bardzo dobrych wynikach kwartalnych. Wcześniej byłem nieufny co do papieru ale wyniki potwierdziły, że to może działać. Sprzedałem jak do tej pory z bardzo przyzwoitym zyskiem (1/3 papieru a średnią mam tam w okolicach obecnego kursu. Inna sprawa, że mogłem zarobić dużo, dużo więcej. Ale pisząc o Baby napisałaś zupełnie obok - przecież nie o tym pisałem. Na BGE nie wchodziłem po kilka groszy ale średnią mam - oględnie mówiąc - baaaaaardzo przyzwoitą.
A teraz wrócę do zadanych pytań:
1) co takiego widzisz w MDEV (z Hotblokiem ci raczej nie wyszło), który ma 100% ff, pomijalne przychody i straty - co, poza spekułą, może się tam urodzić bo ja nic takiego nie widzę? Chyba, że liczysz na fart skupując po kilka groszy w nadziei na powtórkę z BGE - wtedy jasne, myślisz życzeniowo. Nie popieram tego sportu ale rozumiem.
2) miałaś wyjść z BGE do 1,5 i co dalej tu jesteś? Ciekaw jestem dlaczego zmieniłaś zdanie.
Jak chcesz odpowiedz, jak nie to nie - musu nie ma. Ale daruj sobie teksty typu nic nie jest takie jak się wydaje czy coś w tym stylu. Pozdrawiam.
ja myśle że pod koniec grudnia juz nikt po 2,50 nie będzie miał szans, bo powoli ktos zaczyna dobierać, a jakbym chiał to 2,50 w jeden dzień tu zrobię, ale jurku ja to jak ty po co mam drożej dawac jak są co niżej mi oddadza więc czekam na tych chętnych do oddania
Na Digate też mi coś nie pasuje od samego początku. Mogę sie mylić ale zalecem ostrożność. Tez wychodze jak nic nie będzie do 15 grudnia. Jak na razie GMK nie kupuje i to jest dziwne
Wchodzisz w DASE na 10%, co oczywiste chcesz papier tanio. Jednocześnie naganiasz pod DASE na forum BGE. Czytaj, dobierzesz drożej. Z drugiej strony, tym info zmniejszasz wzrosty na BGE.
Morał z tego taki, że albo postępujesz nielogicznie albo faktycznie uderzasz w BGE pod 5% i wpuszczasz lud w maliny z DASE.
wole jak jest powoli do przodu niż odrazu zwyżka kursu, odpowiada mi wzrost po 2-3 proc dziennie, nawet z korektą 1-1,5 proc........widac juz że niewielu ma chęć wywalania niżej niż 2,50
Opinie typu 15k i mamy 3 zł nie wzmacniają kursu - każdy zada sobie pytanie w odwrotną stronę i wyliczy z arkusza, że dobilibyśmy do 0,52. A tak się - jak ci wyłożyłem na talerzyk - nie liczy.
Ubrałem się ze średnią 0,17. Przetrwałem bujanie przy 0,3; 0,68; 1,3-1,5; i nie wyjdę do przejścia na gpw. Fakty są jasne, ale nie służą im takie uproszczenia jak twoje w/w blabla.
Nie ma o co się wściekać. Przecież wiadomo, że 15 kilo akcji w górę 3 zeta nie zrobi, ani w dół nie zrobi 50 groszy. W jedną stronę trochę dosypią niżej a w drugą podstawią koszyki. Ja to się zastanawiam ile tutaj ff jest w mocnych łapach i jak cierpliwych.
a mój lock-up w głowie na akcje wynosi 2.50 zł i nie myślałem ze tak szybko osiągnie ta cenę aczkolwiek 1 gr brakuj :) Ciekawie zapowiada sie przyszły rok... :)