O cos musi chodzic... - gdyby ktoś chciał się po prostu pozbyc, to przecież by sprzedał normalnie i to bez problemu - i wczoraj i dzisiaj obroty były wystarczające, no i była o wiele lepsza cena niż 0,22 ...
Nie są to oszałamiające ilości, ale zawsze:)
W zasadzie cena to kwestia dogadania między stronami...
1. może Sprzedającemu na rekę jest strata...
2. może to Kupujący dyktuje warunki, bo chodzi o jakieś "wzajemne rozliczenia" i Sprzedający ma niewiele do powiedzenia...
Można gdybac do woli...
W tej spółce był już:
- nowy inwestor - IDM,
- nowy Zarząd - Bartek Gola,
- nowa strategia - spid-ap.
Tylko z nową stroną nie zdążyli, a nowa nazwa... hohoho... to dopiero będzie czynnik kreujący wartość spółki.
Jeżeli przyjąc, że info o nowej nazwie to skrót myślowy, bo oznacza info o nowym inwestorze, który przejmie i za pomocą IGR kogoś wprowadzi na GPW - no, to taka nowa nazwa coś tam by mogła wykreowac :)
Takie marzenia...
P.S. Nie wiem skąd Pan Joj ma takie informacje - czasem jak mnie jakaś wypowiedź zaciekawi, to sprawdzam IP - no i Pan Joj pisał z UK - czyżby tam coś więcej wiedzieli ? ;)
Może dlatego napisał, że nazwa jest w drodze (z UK do Polski) ...:)))
pakietówki śledzę na bieżąco ,tylko w ostatnich 3 dniach poszły pakiety po 500 tys.
Jestem przekonany że słupy przerzucają na jedno konto,myślę że tu będzie jeszcze "grubo"
Uważam podobnie, ale mimo wszystko spodziewałam się, że kurs będzie się mocniej trzymał - wydaje się z ledwością podtrzymywany - mam nadzieję, że do czasu:)
Szkoda, że wszystkiego trzeba się domyslac.
Jeżeli słupy sprzedały jednemu, to 1,5 mln to jeszcze za mało, żeby musiec się ujawnic. Ale gdyby ten ktoś już miał trochę z rynku to inna sytuacja...
Nie wiem w jakim stopniu źródła Zajączka są wiarygodne, ale wspomniał cos kiedyś o tym, że dwóch różnych się inetersuje IGR i sugerował, że będą między sobą konkurowac czy jak to nazwac...
Może tak jest, że Pan W. chce kupic całośc od Mostu:) a ten drugi próbuje od słupów i z rynku (choc z rynku cos słabo mu idzie), albo za wszystkim stoi Pa W., albo jeszcze milion innych wariantów.
Wydawało się, że cierpliwośc powinnismy miec wytrenowaną na IGR przez te długie miesiące z upadłością, ale okazuje się, że nie do końca da się ją wytrenowac niestety...
Nic to, trzeba się otrzepac i iśc (=czekac) dalej.
... Jeszcze będzie przepięknie...:)
Może jakieś miłe info przed weekendem ...?
Dzisiaj pakietów nie było, ale mamy zejście LB poniżej 25% i to minimalnie czyli o 0,01%, więc uważam, że to nieprzypadkowe. Sprzedali 3 dni temu czyli wtedy, kiedy pierwsza z pakietówek, ale chyba ilośc się nie zgadza - pamiętasz ile było w tej pakietówce? - chyba poniżej 500 tys. szt., więc to 2 różne transakcje.
Po dzisiejszym można byc trochę podk...rwionym ;) - mam na myśli nie tylko info, ale również przebieg sesji, ale uważam, że te 11 dni jeszcze trzeba wytrzymac (tzn. ja mam taki zamiar).
jak mnie pamięć nie myli przez dwa dni w pakiecie było po 454tys
trzeciego dnia było równo 500 tys.
piszesz że musimy wytrzymać 11 dni ,ja tu jestem od dwóch lat(możesz wyobrazić po ile mam papier) tak że te kilka dni nie mają znaczenia,przeżyłem jak papier śmigał po 0,16 notowania na GPW miały być zawieszone to tym bardziej teraz biorę wszystko na "miękko".
Wiem jedno że swój pakiet i tak sprzedam po 2 zeta.
Miłego weekendu
Skoro już wspominamy, to ja swoje pierwsze IGR kupiłam w grudniu 2010 lub w styczniu 2011 (nie pamiętam dokładnie), więc też w zasadzie jest 2 lata. Wtedy to był zakup symboliczny i zapłaciłam 0,38 za szt.
A potem to się wkręciłam w temat i moja obecna ilośc już symboliczna nie jest...:)
Ale jak w czerwcu 2011 było po 0,17 (nie wiem czy liznęło 0,16), to wtedy pomyślałam, że gorzej już nie będzie i w życiu nie przypuszczałam, że po wyjściu z upadłości znowu dobijemy, a w zasadzie zjedziemy, prawie do tego poziomu...
Fakt, że przegonili nas tu za wszystkie czasy i po prostu musi się to w końcu opłacic:)
Ale tutaj zawsze znajdą się jakieś groszołapy, które potem będą żałować, że ciut nie poczekali. Ich sprawa, ich problem. 50 groni jak nic w grudniu. prawie 100% do wyjęcia