• Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: nieporozumienie [31.11.158.*]
    Tak jak wcześniej pisałem weszliśmy w fazę dwóch sesyjnych korekt,ewentualnie jedną.A więc nie ważne jak zaczniemy ważne jak skończymy.Zaczynamy sowite wzrosty po drastycznych spadkach które miały miejsce.Koniec roku powinniśmy być grubo powyżej 4zł więc ALOHA NIECH WIATR ZAWSZE WIEJE WAM W PLECY A SŁOŃCE ŚWIECI WAM W TWARZ

CIAO

:-)
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~byly leszcz [87.207.206.*]
    Hola Hola panie spekulant !!!!!!
    Co się stało że tak mocno się udzielamy na forum nawet w niedziele i tak za darmo użyczasz nam swojej podobno bezcennej wiedzy , z zakresu inwestowania !!!!
    Czyżbyś został z akcjami które parzą jak jasna cholera !!!
    Przestań w końcu pie...........olić farmazony o wzroście ynwestorze z bożej łaski .
    W poniedziałek obsuwamy się na dużym wolumenie w dół , tak tak na dużym wolumenie i to na dół .
    Jeżeli chcesz aby walor podnosił się systematycznie do góry muszą napływać pozytywne informacje a ich tutaj jak na lekarstwo.......
    I zapodam tobie jeszcze jedną informacje bardzo starą , lecz ty jesteś tak leniwy że nie chciało się tobie szukać to przypomnę - zapoznaj się ale ze zrozumieniem , porównaj daty i przeanalizuj naganiaczu .

Sadovaya Group nie planuje wypłat dywidend, zyski przeznaczy na dalszy rozwój

ISI
    30.12.2010 , aktualizacja: 30.12.2010 12:36
    A A A Drukuj

Warszawa, 30.12.2010 (ISB) - Ukraiński producent węgla Sadovaya Group nie planuje w najbliższych latach wypłat dywidend, a wszystkie wypracowane zyski chce przeznaczać na dalszy rozwój, poinformował w czwartek dyrektor ds. strategii i rozwoju Ivan Churylovych.

„Nie planujemy w najbliższych latach wypłacać dywidend, gdyż chcemy inwestować w zwiększenie produkcji i dalszy rozwój spółki" – powiedział Churylovych dziennikarzom w czwartek po debiucie firmy na GPW. Podkreślił jednak, że inwestycje powinny przełożyć się na wzrost ceny akcji na giełdzie.

Dyrektor poinformował, że obecnie środki pozyskane na GPW i zaciągane kredyty są wystarczające, natomiast po 2012 roku jest możliwa kolejna emisja akcji. „Mogłaby być większa od ostatniej emisji" – powiedział.

W ofercie publicznej uplasowano 10,77 mln akcji spółki wartych 92,63 mln zł.

Wpływy brutto ze sprzedaży nowych akcji zostaną przeznaczone przede wszystkim na modernizację i rozbudowę istniejących kopalni Sadovaya i Rassvet-1, zwiększenie wydajności operacyjnej i produkcyjnej w swoich obecnych kopalniach, budowę dwóch centrów wzbogacania węgla oraz zakup i udostępnienie złóż węgla w kopalniach Roskoshniy i Krasnoluchskaya Severnaya.

Program inwestycyjny będzie finansowany z wpływów netto z emisji oraz z kapitału obrotowego grupy i innych, alternatywnych źródeł. Łączna wartość planowanych inwestycji grupy szacowana jest na 50 mln USD.

W 2009 roku przychody Sadovaya Group wyniosły 13,3 mln USD, strata EBITDA 1,5 mln USD, strata netto 8,4 mln USD. W 2010 roku spółka prognozuje 51 mln USD przychodów, zysk EBITDA 14,7 mln USD, zysk netto 7,1 mln USD.

„Te prognozy już przekroczyliśmy o 10-15%" – powiedział w czwartek dyrektor.

Na 2011 i 2012 rok spółka prognozuje przychody na poziomie odpowiednio 98 mln USD i 155,8 mln USD, EBITDA odpowiednio 31,1 mln USD i 63,3 mln USD, zysk netto 22,5 mln USD i 47 mln USD. (ISB)

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,8885153,Sadovaya_Group_nie_planuje_wyplat_dywidend__zyski.html#ixzz2DE8TYKhV
    Po roku 2012 kolejna możliwa emisja akcji HA HA HA HA HA HA HA HA !!!!!!
    Wystarczy poszperać porównać i spojrzeć na notowania , więc jak z tymi 4-5 pln już wkrótce .
    Takich jak wy trzeba gonić odrazu , powtarzam kolejny raz dobrze że jesteś zarejestrowany widać ciebie
    Pozdrawiam i ostrzegam to nie jest dobry moment na zakup , pomyślał by ktoś nie tak dawno że DSS zbankrutuję - przy takiej kapitalizacji jaka była - proponuję sobie przypomnieć , ale generalnie przecież to są wasze pieniądze , tylko nie piszcie proszę -ukraińska k...wa , szmata nie walor , ścierwo itp. jak będziecie w plecy OK ??
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: nieporozumienie [31.11.158.*]
    To bardzo dobrze że firma nie przeznacza swoich pieniędzy na przeżeranie tylko na rozwój.Dla mnie dywidenda ma racje bytu tylko wtedy kiedy spółka jest jednym z wiodacym na rynku spółka z dużym zapasem gotówki.Spółki dywidendowe nie rosną tak jak te które przeznaczają na rozwój tutaj odsyłam do takich spółek jak PKO BP-TPSA-PGE-PGNIG te spółki są ładnych parę lat na GPW oprócz PGE a PKOBP z siedem lat jest ile od IPO urosły?PKO BP od IPO 20zł itd itd Natomiast spółki które na początku zarobione pieniądze zainwestowały w rozwój,przejęcia dopiero póżniej po tym wszystkim płacą dywidendę.Takim wzorem może być spółka Shyntos gdzie jeszcze kilka lat temu kosztowała 0,30gr a na dzień dzisiejszy lata pomiędzy 5zł-6zł a dywidendę którą wypłaca jest większa niz sama kosztowała kilka lat wcześniej,mianowicie 0,50gr.Jeśli chodzi o moje udzielanie się na GPW to robię to od wielu lat każdego dnia przez siedem dni w tygodniu
    Proszę ważyć słowa,czy to jest grożba i zastraszanie?

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.
    Switzerland switzerland ??
    Tak mówi ale do czego zmierzasz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.207.206.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dobre,to co wkleiłeś to dzicz która prześladuje mnie na forum Petrola,to zwykłe trole którzy grożą mi od wejścia do domu po odstrzał.A mój problem polega na tym że napisałem KIELICHOWI którego znam że go zgnoję pisząc że nie zarobi więc smyku wklejaj dalej licze na Ciebie az w końcu jak skończysz daj mi znać.Piszesz do człowieka który ma kilkadziesiąt wytoczonych spraw swoim kontrahentom i ludziom którzy nie oddali mi pieniędzy za towar.Piszesz o człowieka który prowadzi średnią firmę zatrudniająca ludzi i nie strasz mnie pozwami zanim moi prawnicy nie zostaną wezwani prze ze mnie na dywanik,pozdrawiam i jeszcze raz wzywam do zaprzestania wklejania głupstw a najlepiej zapytaj się bezpośrednio KIELICHA który ma mi wytoczyć proces pozdro

:-)
    Te leszczu poczytaj troche książek o AT bo widze że jesteś ciemny jak ustawa przewiduje bez odbioru nie bede tracił czas na byle co
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~sylwuś [79.184.102.*]
    ja tam wielkim jak ty biznesmenem nie jestem ale nawet przy moim "średnim" biznesie nie mam czasu pogrzebać w nosie a Ciebie wszedzie pełno coś mi tu nie gra "Kulczyk " to ty ni jesteś na moje
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~były leszcz [5.60.231.*]
    HE HE HE NIEPOROZUMIENIE !!??
    Tak się biznesmenie , lub biedny smenie przestraszyles infa o sobie ze wyslales do moderatora o usunięcie wpisu ha ha ha , ale ty naganiacz żałosny.....
    Ponad 25 tysi po pkc , ale zjazd dzisiaj będzie.
    Znaczy spekua wypier.......ala :-)
    I dobrze przez nich zamglona sytuacja jest :-)
    Każdy wpis żałosnego nieporozumienie najlepiej skasować koles kretacz jak ta lala.....
    Wzrosty dziś he he he AT znafca:-)
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ksanderos [188.127.9.*]
    A "były leszcz" w swoim żywiole ...i tak od wielu miesięcy
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~dyzio46 [83.29.1.*]
    Leszcz to straszny ciemniak on nie ma pojęcia o tym że po fali m impulsu przychodzi fala korekcyjna -najlepiej nie odpowiadać na wpisy tego zawistnego gołodupca.
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Wejde w to ponownie gdy po fatalnym ibfo będą wzrosty a nie jakieś testowanie moich jaj. Wiem że są tytanowe ale jednak boli.
    Wtedy będe wiedzia że papier jest spoko odpowiednio wyleszczony.
    E tam w żywiole ..... jakby tak na plus coś się zmieniło to spoko , ja po prostu nie lubię jak mi ktoś pluje w twarz i mówi ze deszcz pada...
    Dyzio ta spolka to ewenement na GPW , tutaj cała AT zawiodła , i nie pisz farmazonow....
    Osobiście ciekawi mnie jak po fatalnym info za listopad spółka zareaguje i kto wie może nie jednen leszczu się zdziwi - ale narazie dystrybucja.
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: nieporozumienie [83.24.108.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-do-nieporozumienie,12088337.html
    Bądź dobry wujek i podciągnij mi Trakcjhe na 0,75 PLN - wtedy wpadam na Sado :)
    Wychodzi na to ze zdroworazsadkowe podejście do sprawy legło w gruzach a spekulacja wygrywa , no coz wystarczy im teraz przyklasnac , ale ja i tak uważam ze , nie należy tego teraz tykac ponieważ to bomba z opóźnionym zapłonem.
    Pytam z czego to ma iść do góry, poczekamy pozyjemy.....
    Jednak nie docenilem tych gamoni , potrafią rozdystrbulowac odpowiednio papier:-)
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~gpo [83.26.87.*]
    to dopiero pojdzie badź spokojny za duzo przemielili poszło w ręce w któych ma byc w najblizszym czasie czekaj na info moja teza....
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~Snieżynka [194.150.170.*]
    No pewnie to tylko hossa frajerów .Ja dalej czekam na korekte.
    Teraz widzisz - nadawałeś tu tyle czasu jak głupi kartofel - mi się jaja zagotowały m.in. przez to. Czułem że wejdzie tu jakiś Władzio - szkoda tylko że tak późno :(. papier może i zaliczy glebę ale nie powiedziane czy wcześniej nie zaliczy również jazdy. Stękanie dzień w dzień jak jakiś kartofel i zmiękczanie kokmuś jaj jest zasyfiałe i hamskie. Więcej sobie daruj zapodawania opinii.

Wychodzi na to ze zdroworazsadkowe podejście do sprawy legło w gruzach a spekulacja wygrywa

Leszczu ale Ty jesteś żałosny, skąd się wziąłeś na giełdzie-przecież ty tu kariery ze swoim podejściem nie zrobisz.
    Szukasz logiki to rozwiązuj szarady albo graj w szachy.
    Jeżeli jeszcze choć parę groszy Ci zostało to opuść tą szulernię to nie dla Ciebie.
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~Baks28 [78.152.204.*]
    Widły :)
    Mam nadzieje że widłowy nie wychodzi już z roboty tak jak w czwartek gdzie trzymał widły do końca sesji i tylko na fixie uruchomił
    Spokojnie tutaj spółka za dużo spadła,więc najnormalniej w Świecie musi odrobić troszeczkę.Więc 4zł do końca roku nie powinno nikogo dziwić.
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~Nowy [178.6.16.*]
    i to jest własnie pier.. bananowa!!!

Szulernia i Mafia !!!

Następny matoł
    A co myślałeś że bedziesz sypał sypał i papierka więcej i więcej - o ktoś zabrał i nie chce oddać.
    Pamiętajcie ze bardzo mało jest akcji w obrocie proszę nie lekceważyc moich słów
    Weś machnij Trakcje tą biedę na 75 groszy :)
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~Snieżynka [194.150.170.*]
    To jest niemożliwe nie wierze własnym oczom .Tak bez korekty i jedzie i jedzie . Przeciez jest poniedziałek .
    Jutro wejdę w nią z kilkom inwestorami ciao
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~byly leszcz [5.60.231.*]
    Kuzwa twoja mac !!!
    Nieporozumienie , potrafisz trafnie szulerze , ocenić tego gniota , ja i tak czekam aż infa będą pozytywne, na razie chyle czoła.
    To jednak jest szulernia. :-(
    No niestety leszcz psychologia tłumu,a druga strona medalu nie zapominajmy ile spółka spadłą,chcąc odbudować wiarygodnośc akcjonariuszy musi spółka podskoczyć przynajmniej do 4zł
    Jaka wizja na jutrzejszy dzień ??
    Początek sesji lekkie bujanie,koniec sesji na pokażnym plusie,pozdro
    No żebyś się tylko nie zdziwił bo widzę że lubisz wypisywać pierdoły bez pokrycia.
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~treser [151.248.37.*]
    jak na razie sprawdzalność 50% to całkiem nieźle mój chomik też tak typuje
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~czyli już ...nic ? [77.112.236.*]
    coś takiego ...... ?
    coś takiego .......?
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~cadi11 [91.94.126.*]
    Mam w koszu nie tylko tego smiecia ale jeszcze resbud sobieski tpsa midas i nie panikuje tylko przeoczylem segregacje smieci zamiast wszystko wyrzucic
  • Re: Jutrzejsza sesja będzie przełomem Autor: ~współczuję [31.0.7.*]
    niezły portfel inwestycyjny ...........

Na " kursy " chodziłeś ?
[x]
SADOVAYA 0,00% 0,12 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.