Ciezko powiedziec. Ja mam papir kupowany ze srednia 90groszy i trzymam ;) Poki co cena jest dobra by sobie kupic maly pakiet pod ewnetualne wybicie, bo papiru malo, wiec i wzrosty moga byc gwaltowne....
tanio to rzecz wzgledna. Jak latalo po 60-70 groszy, to obecna cena byla marzeniem, obecnie dla niektorych jest drogo, ale jak bedzie latac kilkukrotnie wyzej to bedzie taniocha.
Koledzy, przepraszam, że w wątku o Alda ale mam pytanie co sadzicie o akcjach spółki Symbio. Od pewnego czasu obserwuję i zastanawiam się czy były podstawy do takiego zjazdu ceny akcji? Akcji w obiegu jest bardzo mało. Zenith TM masz jakieś zdanie na ten temat?
Byc moze. Czesto tak jest na mniejszych spolkach, ze to oni wtedy robia obrot... Byloby dobrze, wtedy w rekach ulicy jeszcze mniej papiru. A dwa, ze wyniki dobre beda. No ale jak faktycznie jest, to mozemy tylko zastanawiac sie.
Policzcie to co jest na arkuszu, dodajcie swój papier i dodajcie to co obróciło się od dnia gdy pojawiło się 38K na 50zł. Wnioski powinny uświadomić target ceny naszego papieru. ;)
Dnia 2013-01-26 o godz. 09:03 ~nik napisał(a):
> zebrałem 38k akcji
...a to mnie kolega zaskoczył.
Byłem pewien, że to kolega NESTOR tak ściemnia pisząc, że ma 3,8tys a to okazuj się, że NESTOR pisał prawdę a tymczasem kolega NIK cichutko skupił 38tys... ;)))
Może ktoś jeszcze się ujawni na arkuszu, kto ma przyjaźniej 1% papieru?
Może pomylił zlecenia? ;)
On raczej nie żyje z giełdy tak jak my i nie ma wyrobionego nawyku aby wystawiać zlecenia w każdych warunkach, po ciemku, po pijaku, po wybuchu atomowym, czy pieprząc laskę. ;)
tak sie mowi, jak tromedia zeszla na 30gr to kupowali po 500, 1k a powyzej 1zl lataly pakiety po 50k, czy dawny ifcapital jak latal po 2-3zl tez ludzie po 100szt kupowali, a jak poszedl powyzej 10zl sie przewalaly dziastki tysiecy. Takich spolek bylo znacznie wiecej...
Dnia 2013-01-29 o godz. 11:06 ~pyt napisał(a):
> nawet gdybym kupił te 10000 tyś akcji to kto je póxniej
> odkupi
Kolejny raz przytoczę przykład sprzed pół roku, spółki na której siedziałem. BGE urosło z 4 groszy na 3złote (każda zainwestowana złotówka dała 75zł!!!). Prawdziwy obrót pojawił DOPIERO przy 70 groszach, czyli, gdy spółka urosła 17,5 razy!
Przejrzyj wykresy drobnych spółek obroty pojawiały się dopiero wtedy, gdy rynek upewnił się, że wzrosty sa trwałe, gdy zostały przebite wszystkie trendy spadkowe, gdy wyrysował się na wykresie ostry trend wzrostowy.
Kiedyś zarobiłem w chu... kasy na ORCO dzięki temu, że w nocy na imprezce chlałem do rana. ;) Zaspałem na notowania a gdy doszedłem do siebie wczesnym popołudniem byłem na +25%. Wieczorem przeanalizowałem cały dzień i upewniłem się, że gdybym rano wstał na giełdę to na 100% wyrzuciłbym cały papier na -7%, wszystko wskazywało na korektę. ;)))
Wiele lat temu siedziałem na EEX papier zleciał w 3 dni z 1,85zł do 1zł na gigantycznych obrotach, po kilku dniach okazało się, że jeden z funduszy wysypał chyba 40% papieru, w 3 miesiące od tego zdarzenia papier kosztował 6 zł z po 2 latach dochodził do 24zł.
Dobrze, że wysypali na tych poziomach a nie po 10 zł. ;)