Trzeba być psychicznie chorym by kupować na śmietniku spółki chodzące od 1000do 8000 % ceny nominalnej, a ta w BGD wynosi 10 gr. To samo było np. w wbay, a potem płacz.
Przypominam wszystkim rozsądnym inwestorom chcącym na śmietniuk ulokować kapitał, że święta zasada numer 1 to kupno akcji nie wcześniej niż zjazd do 80 % ceny NOMINALNEJ, a tu wychodzi ze do 8 gr za papier nie wolno truchła tykać. Przed sobą macie bowiem 507 lat co najmniej ciężkij bessy, emisje będą prawie wszędzie póki starczy przestrzeni, zatem zawsze zgodnie z rach. p-stwa będziecie dokładać i tracić, aż cena znajdzie się własnie tam i akcji będzie 100 razy tyle. Strojem matematyki jest prawda i bilans musi być zachowany, zatem ze stratą tu bedzie jak z entropią - w praktyce będzie tylko rosła.
Rozsądnych graczy pozdrawiam i tych co mnie posłuchali, ponad rok temu jak ostrzegałem by nie tykać tej spółki bo w medianie też się wyłoży jak cała gospodarka.
Daję Wam słowo, że bedzie jeszcze gorzej i niżej i to rząd wielkości. Trzeba co najmniej roku, 2 lat, ale taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny
JAcek
ale żeś pojechał, ale po sobie, tyle lat na gpw i nie wiedzieć, co to jest cena nominalna i że nijak ma się ona do rzeczywistej wyceny.
Dobrze radze, idź na wątek LPP, gdzie akcje kosztują 4000 zł przy nominale 2 zł i głoś te swoje brednie i czekaj na reakcje.
miało być bessa potrwa 5-7 lat. Zdaje się, że nominał np. na kghm to 20 gr. ale to spółka normalna z głównego rynku, mam jej akcje ponad 13 lat. Chodzą po 100-200 zł, będą i po 500 Ja tu pisze o śmietniku czyli NC
Przy bessie przez 5 lat nie masz statystycznie możliwości utrzymania takiego dystansu. 1 zł to tu przystanek, o czym się przekonasz.
Cena emisyjna kolejnych emisji będzie się zmniejszała, aż do nominalnej, możliwe jest oczywiście obiżanie nominału jak było w przypadku cerabudu i wielu innych, ale zasadę numer 1 warto znać, zwłaszcza w czasach bessy. Analizę prowadziłem skrupulatnie i obecnie 60 % spółek ze śmietnika ma akcje w okolicach ceny nominalnej, albo poniżej. Dodruk akcji na NC wynosi 870 %. Adline tylko spada. Niby dlaczego miałoby się to odmienić, Chyba tylko wóczas gdy zamkną małą giełdę...
Pozdr - Jacek
a już myślałem, że nie odpiszesz. Nie mam chęci i zamiaru sprawdzać całego to "śmietnika", jakim jest NC, ale nie można popadać ze skrajności w skrajność i wszystko wrzucać do jednego wora. Zarówno tutaj na NC jak i głównym parkiecie są różne kwiatki, tylko, że tu więcej, a to z racji krótkiego stażu na konkurencyjnym rynku jak i braku doświadczenia większości zarządzających.
Widzę, ze Twoją domeną są skrajności, posiadasz KGHM i chwalisz to co masz sugerując 500 zet, a jak będzie to zawsze zależy od decyzji zarządzających i wyników spółek. Pewnie czytałeś ostatnie raporty z naszego rynku, wiele jest co tu dużo mówić kiepskich, wiele spółek też odwołuje swoje prognozy nawet z rynku podstawowego, gdzie kadry są bardziej doświadczone, a pomimo to nie przewidziały takiego rozwoju sytuacji. tak samo jest z KGHM, dziś jest dobrze, a jutro mogą na czymś popłynąć i odbije się to w kursie. Tutaj nigdy do końca nie można być pewnym i odpowiednio wcześniej reagować na zachodzące zmiany, to pozwala zachować kapitał i pomnażać go przy trafnych wyborach.
Pomimo że mam akcje tego śmiecia przyznaję rację. Będzie tutaj dodruk na 100% cena oscylująca w przedziale 50-10gr. potem następny i tak aż prezes oszust ukisi się z milionami swoich akcji których nikt już nie kupi.
Już nic nie odpiszesz?
Podaj jakieś sensowne argumenty, że akcje powinny chodzić poniżej nominału na większości spółek, po za bankrutującymi na GPW.
Inny przykład, Onico, któremu się ostatnio dostało po korekcie prognozy, akcje teraz chodzą po ok 11 zł, przy nominale 10 gr, twoim zdaniem powinny chodzić po 2 gr przecież (80% nominału), a z samej dywidendy skapnie za ten rok ok 60 gr.
Chcesz błysnąć, to postaraj się, a nie wchodzisz na wątek spółki, która Ciebie nie dotyczy, no chyba, ze masz zamiar nabyć troszkę papierka i perfidnie naganiasz.
Może ja tak wejdę na Twoje wątki i zacznę pokazywać, jaki to spec z Ciebie.
sensowne argumenty - bardzo proszę - ZUS dobija małe spółki wieć uciekają w szarą strefę lub przenoszą się do UK. NjuKonektowe butiki tak nie mogą, zatem w 2013 roku będziemy swiadkami masowych bankructw. Rynek juz o tym wie i powoli zaczą dyskontować. Skąd 8 gr. Ano jest przestrzen na emisję po nominale, która będzie x 10 w stosunku do dzisiejszej liczny kwita. Rozumiecie?
Nie musicie, z faktami i tak się nie dyskutuje, kwestia czasu i zobaczycie te 8 gr, nie dłużej niż 15 m-cy
Tak, jeszcze teraz, ale jak Jacek słusznie zauważył na przykładzie Wbay, może być dodruk i spadek z 10 zł na 5 gr. Tam tak było, wiem bo oddawałem ze stratą jak wiaderkowa emitowałe kolejne tony akcji
Dnia 2012-11-15 o godz. 21:59 ~xxx napisał(a):
> Tak, jeszcze teraz, ale jak Jacek słusznie zauważył na
> przykładzie Wbay, może być dodruk i spadek z 10 zł na 5 gr.
> Tam tak było, wiem bo oddawałem ze stratą jak wiaderkowa
> emitowałe kolejne tony akcji