No trudno, ten kto sprzedał i zbił kurs do -5% pewnie już zarobił. Poczekam tutaj trochę dłużej. Sprzedam w przyszły piątek i zobaczymy co będzie. Spodziewam się ceny ok 7-8 zł
tez spodziewam sie wzrostow, ten papier dopiero sie rozgrzewa. Dziwi mnie tylko to usilne zbijanie kursu w ciągu sesji. Chyba to Pioneer musi "realizowac zyski" jak klienci umarzają jednostki. W końcu na ostatnich sesjach mieliśmy konkretny obrót, niespotykany nawet wówczas jak kurs zjeżdżał z okolic 20 na 4 zeta.
b.dobre wyniki.i ladna swieczka tygodniowa poparta obrotami.widac ze coraz wiecej ludzi przekonuje sie do yawalu.przypuszczam ze na koniec roku peknie 200 mln przychodu/rekord historyczny/ale cienko z marzami.handel akcjami idzie po1/3 wartosci a niedawno jacys kamikadze handlowali po 1/5 wartosci.trend sie zmieniia na wzrostoway a sam yawal wciaz b.tani.wiele miesiecy pisalem prawie sam na relpolu proszac o cierpliwosc ale widac ze warto bylo/pozdro
nie rozumiem, jaki może miec cel Mzyk w utrzymywaniu niskiej wyceny akcji. Mając kredyty na karku, raczej powinien byc zainteresowany godziwą wyceną zbliżoną do WK. Chyba, że familia Mzykow planuje skupowac z bananowej akcje.
Yawal nie jest spółką z branży, której nie dotyczy kryzys gospodarczy, nie jest też podmiotem, w której nie stosuje się zabiegów księgowych mających na celu uzyskanie głównie wirtualnych korzyści. Zarządzanie w niej pozostawia wiele do życzenia, nie mówiąc o komunikacji z inwestorami- lub raczej jej braku. Uważam jednak, że kurs w najbliższych dniach, tygodniach, czy m-cach wzrośnie do poziomów dwucyfrowych, ostatnie wzrosty wskazują, że coraz więcej przygląda się temu podmiotowi, tak więc czasu na uzupełnienie portfela jest niewiele.
Pozdrawiam wszystkich cierpliwych
yawal sie powoli przesuwa podtrzymujac trend ma juz zysk ale tez akcje pagedu ktory staje sie juz de facto fund.inwestycyjnym do icm-masz racje o patentusie super wyniki po ktorych bylo nawet minus 10.mam juz moja kilka lat i nie mam czym wymiotowac /pozdro
nie mają inngo wyjscia długi spółki ponad 120 000 000 zł tj. ok. 25 zł straty na 1 akcję -raczej juz nie do spłacenia. Jeśli znajdzie sie kupiec nie da wiecej jak 2 zł za sztukę, więc 5 zł to kurs b. wysoki.