• totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~observvator [89.68.148.*]
    "...Zamówienia oczekujące na wyprodukowanie
    New Dragon Electronic Limited otrzymał zamówienia o szacunkowej wartości ok. 8 mln USD!!!!!!!!!

zdecydowana większość tych zamówień zostanie wyprodukowana w 2012 roku i tym samym ich wartość zostanie uznana za przychód w bieżącym roku.

Zamówienia zostały złożone przez 10 klientów na 25 różnych rodzajów urządzeń, w zdecydowanej większości czytników i tabletów.

Łączna ilość zamówionych urządzeń to ok. 130 000 szt.!!!!!! ..."

A to tylko część mówiąca o rozwoju grupy Vedia!
    Korekta prognoz świadczy o znaczącym zwiększeniu rentowności sprzedaży, pozyskaniu lepszych klientów i w związku z tym większym otwarciu na świat!

kto chce niech sprzedaje, mądrzy trzymają i dokupują :)
    cwaniaki plują i oczerniają żeby taniej dobrać, to jasne...

Vedia to wartościowa spółka, której kurs powinien się kształtować znacznie wyżej, np. 1,5 zeta, a w przyszłości o wiele więcej, jeżeli dalej będą się tak rozwijać. Czekamy na debiut NDELa ...

10.30 a tu już prawie 120K akcji poszło... :)
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~nikon67 [83.10.234.*]
    Jak jest tak kolorowo to dla czego tak spadło ?
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~klaxon [82.177.233.*]
    Dnia 2012-11-15 o godz. 11:08 ~nikon67 napisał(a):
    > Jak jest tak kolorowo to dla czego tak spadło ?

Kurde, a po poprzednich bardzo dobrych wynikach kurs spadł 67 na 51 - i też można się pytać dlaczego...
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~alfons [212.191.130.*]
    gratuluje hihihihihihhi znowu 40 groszy
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~kermit [89.67.113.*]
    Gram na giełdzie 7lat i pierwszy raz widzę, że jak spółka ogłasza naprawdę dobre wyniki, to następnego dnia leci na łeb na szyję i to kwartał za kwartałem występuje taka akcja. No ludzie wytłumaczcie mi proszę, jak sens jest w takiej gigantycznej dystrybucji. Czy ten kto wywala ponad 140k papiera, to myśli że na sprzedaży się ustawi więcej kilo papiera do ceny od której zaczął dystrybucję ?
    Efekt będzie taki, że papier straci płynność, bo każdy będzie się bał kupować, pomimo promocji.
    Tu jawnie kursem huśta spekuła - szkoda, bo niszczą jedną z lepszych spółek na NC :((
    Trzeba mieć żelazne jaja i wyłączyć notowania tej spółki na parę dni, coś czuję ustawiając kosze i tyle. Bo naprawdę można stracić dużo kasy.
    Prognozy zakładają przebicie 1zł przy takim potencjale firmy i zakładam, że do kolejnego raportu, taka cena będzie osiągnięta, więc trzeba trzymać.
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: gorki [87.205.201.*]
    Ale ja mam do Was Panowie takie pytanie, zauważyłem że dosyć często ktoś sypie
    akcje z ukrycia, taniej niż w kolejce po prawej. Oczywiście pomijam możliwość sprzedaży
    akcji sobie, zakładam że nie ma takiej opcji. Czy w takim wypadku nie występuje sytuacja,
    że dwaj Panowie, zdenerwowani na Vedię, po złych doświadczeniach, nie sprzedają akcji jeden drugiemu. Nie tracąc akcji na zewnątrz, ale stale utrzymując kurs na niskim, nie adekwatnym do rozwoju Firmy poziomie ! Jeśli jestem w błędzie, proszę o sprostowanie, dziękuję.
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~kermit [89.67.113.*]
    teoretycznie można tak zrobić, pomijając że nie płacą prowizji i licząc się że inni akcjonariusze wejdą w posiadanie ich akcji, co jest b.prawdopodobne. Ale takie praktyki są chyba zabronione i jak KNF by przyjrzał sie bliżej takim transakcjom mógłby ich oskarżyć o jawne działanie na niekorzyść spółki.
    Tak czy inaczej ja zbieram, wiem że inni też zbierają, więc nie wiem co im z tego przyjdzie. Na s nie ma dużo zleceń, więc może ci co to robią nieźle mam nadzieję wtopią :))
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~nis [62.21.4.*]
    Nieprzeciętnie celny strzał centralnie w samo kakało,jestem pod wrażeniem.
    Na S nie ma dużo zleceń a na niestety K jeszcze mniej :( Sypacz sterroryzował i zastraszył drobnych, nikt tego póki co nie będzie tykał, dopóki się sytuacja na papierze trochę nie uspokoi.
    Na remedisie odwołali wczoraj prognozę i po ponad 20% porannym spadku już są na zero. A tutaj dalej czerwono jakby upadłość ogłosili co najmniej, a nie pokazali kilkudziesięcioprocentowy wzrost zysku i przychodów r/r.
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~jazzy [83.12.137.*]
    Tutaj problem polega tez na tym, że w raporcie porównywane śa wyniki z zeszorocznymi bez uwzględnienia zmian związanych z udziąłlami w ndelu i koerkty biegłego, które zmiejszyły ostateczny zysk w 2011. tak więc pozornie wydaje się że jest gorzej niż rok temu, gdy w rzeczywistości obecny zysk jest juz dwukrotnie wyższy niz w 2011 r.
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~Krak [91.146.196.*]
    przyjrzyjcie się wcześniejszym wątkom na forum , od 3 lat te same zachowania i te same tłumaczenia
    No niby prawda, ale jednak Vedia dziś to nie ta sama spółka co 2-3 lata temu. A po wynikach jak zwykle... :(
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~Mietek105 [93.159.164.*]
    obserwuje spółkę od kilkunastu dni, czytałem raport i nie mam pojęcia czemu jest teraz -16% więc skorzystam z okacji
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~Krak [91.146.196.*]
    trochę z innej beczki , niech mi ktoś odpowie na pytanie . Jaki jest sens bycia Vedi na giełdzie ? co z tego mają mali inwestorzy ?
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~jonq [80.51.168.*]
    Dolaczam sie do pytania.
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~DAW CH [156.17.96.*]
    Zastanawia mnie zdziwienie wielu osob ze spolka spada po wynikach? Jesli wiekszosc osob zakladala przyhcody na poziomie okolo 30 mln i zysk netto w okolicach 1mln za sam trzeci kwartal, a vedia pokazuje zaledwie troche ponad 1/3 z tego i obniza prognoze przychodow o prawie 30mln to nic dziwnego ze dzisiaj niektorzy sprzedaja akcje PKC, na pocieszenie moge dodac ze wyniki jednostkowe moim zdaniem sa bardzo pozytywne. Co do tego ze spolka spada zawsze po wynikach - przeciez wyniki ciagle rozczarowuja!! zawsze jest cos nie tak... ja inwestuje w vedie od prawie 2 lat i przed kazdymi wynikami sprzedaje okolo 1/3 posiadanych akcji i jestem w stanie na tej spolce zarabiac, poza tym warto zwrocic uwage na to, ze przed wynikami vedia zawsze idzie do gory, bo wyniki maja byc rekordowe a jak sie pozniej okazuje, nie sa
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~looper [77.255.57.*]
    ktoś ciągle blokuje kurs na tej spółce, a tymczasem zarząd zwiększył prognozę zysku o około 45% !!! no i podają info o nowych zamówieniach oczekujących na wyprodukowanie:

New Dragon Electronic Limited otrzymał zamówienia o szacunkowej wartości ok. 8 mln USD! Zdecydowana większość tych zamówień zostanie wyprodukowana w 2012 roku i tym samym ich wartość zostanie uznana za przychód w bieżącym roku.
    Zamówienia zostały złożone przez 10 klientów na 25 różnych rodzajów urządzeń, w zdecydowanej większości czytników i tabletów.

Łączna ilość zamówionych urządzeń to ok. 130 000 szt.

Gołym okiem widać ogromny rozwój tej firmy, naprawdę dziwne co sie dzieje.
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~LOP [213.238.102.*]
    Ktoś postraszył aby tanio dokupić .....ale to się nie uda bo nie chcą sypać....
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~stary vediowiec [46.134.54.*]
    spółka jest OK i widać że mają pomysł na biznes to czego się czepiacie -kto nie chce zarobić to niech idzie gdzie indziej......
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~3 g [195.116.183.*]
    tu macie czaro na białym

http://www.vedia.com.pl/strona/12/p/informacje_i_wskazniki_finansowe
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~looper [77.255.57.*]
    no właśnie, czarno na białym pokazany rozwój, a nie wypisywanie kłamstw i bredni...
    Vedia =b.dobra spółka, totalnie niedowartościowana
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~3G [195.116.183.*]
    Przychody netto ze sprzedaży
    W trzecim kwartale 2012 roku wypracowano 45 150 000 zł przychodów netto ze sprzedaży, a zysk
    ze sprzedaży wyniósł ponad 3 600 000 zł.
    Wartość sprzedaży w porównaniu z analogicznym okresem roku poprzedniego wzrosła o 14 514
    000 zł, co stanowi wzrost o ponad 30%. Odpowiednio zysk ze sprzedaży wzrósł o 1 008 000 zł, co
    stanowi wzrost o ponad 28 %.

ZA KAZDĄ CENE CHCĄ ODEBRAĆ WAM PAPIER-HEJ
  • Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~observvator [89.68.148.*]
    okazja do zakupów

Istotna informacja - transakcje na akcjach Emitenta
    Zarząd VEDIA S.A z siedzibą w Warszawie (dalej zwana: Emitentem) informuje, iż w dniu 18 listopada 2012 r. Emitent otrzymał zawiadomienia w trybie art. 160 Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U z 2005 r., Nr 183, poz. 1538, ze zm.) od Członka Rady Nadzorczej Emitenta, informujące o transakcjach dokonanych na akcjach Emitenta

Treść zawiadomienia:
    1) Osoba obowiązana do przekazania informacji:
    Członek Rady Nadzorczej
    2) Wskazanie przyczyny przekazania informacji, z określeniem więzi prawnej łączącej osobę obowiązaną do przekazania informacji z Emitentem:
    Osoba przekazująca informację jest Członkiem Rady Nadzorczej Emitenta.
    3) Wskazanie instrumentu finansowego oraz emitenta, których dotyczy informacja;
    akcje VEDIA S.A.
    4) Data zawarcia, rodzaj transakcji, wolumen, tryb zawarcia transakcji
    15.11.2012 r., zakup akcji w ilości 18 500 sztuk, na rynku regulowanym po 0,61 zł za jedną akcję
    16.11.2012 r., zakup akcji w ilości 3 400 sztuk, na rynku regulowanym po 0,58 zł za jedną akcję

http://newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&id=39847&ncc_index=VED&id_tr=1

• Re: totalny rozwój grupy Vedia!! Autor: ~3g [195.116.183.*]
    czyli zarząd dokupuje-super-pozd
[x]
VEDIA 0,00% 0,04 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.