• Wyleszczanie Autor: ~Wąski [213.180.136.*]
    To jedyne słowo ktorego mogę dzisiaj użyć piszecie moi drodzy pkc itp ceny ołowiu nikt nie pisze o hucznym otwarciu zakladu recyklingu.
    Dajecie się walić w kakao lub....... przewalają między sobą po takich manewrach spodziewajcie się niespodzianki.

Paka
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~nowy [194.145.186.*]
    Tak jak nikt nie pisze o hucznym otwarciu vrla, które miało mieć miejsce we wrześniu... może dlatego, że tego nie było? ;-)
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~Wąski [213.180.136.*]
    Usłyszycie o otwarciu
    paka
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~12345 [89.228.131.*]
    Dnia 2012-11-15 o godz. 08:00 ~nowy napisał(a):
    > Tak jak nikt nie pisze o hucznym otwarciu vrla, które miało
    > mieć miejsce we wrześniu... może dlatego, że tego nie było?
    > ;-)

jak ślepy jesteś to nie widziałeś i nie czytałeś.... twoja postawa kwalifikuje się do rozpoznania przez KNF , nagonka, przedstawianie nie prawdziwych.... twoja i wielu innych
    Dnia 2012-11-15 o godz. 08:11 ~12345 napisał(a):
    > Dnia 2012-11-15 o godz. 08:00 ~nowy napisał(a):
    >
    > Tak jak nikt nie pisze o hucznym otwarciu vrla, które miało
    > > mieć miejsce we wrześniu... może dlatego, że tego
    > nie było?
    > ;-)

jak ślepy jesteś to nie
    > widziałeś i nie czytałeś.... twoja postawa kwalifikuje się
    > do rozpoznania przez KNF , nagonka, przedstawianie nie
    > prawdziwych.... twoja i wielu innych

NOWY 194.145.186 ..................... tu dowód twojego kłamstwa

http://gorod.dp.ua/news/75396
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~Janusz [46.113.51.*]
    I stało się wpisy na forum przekraczające kilkukrotnie merytorykę sprawy , kłamstwa i obłuda aby wystraszyć malych którzy i tak dostali nieźle w kość a potem nagły zwrot i wszystko jest cacy. Zastanawiam się kto zrobił wczoraj takie obroty i czemu to służy, można wakować ale trudno wprowadzić tu panikę jednak krętacko i tak zjechano w dół kto się dała nabrać popatrzeć na wykres od 20 września metodologia podobna .
  • Re: Wyleszczanie Autor: plujacy [83.144.68.*]
    Ja stawiam, że to pod wyniki.

Wiadomo, że 3Q zakończy się stratą i dla wielu będzie to nie do przyjęcia. Więc zawczasu sprzedają. Dlatego 28 listopada nawet duża strata nie obniży kursu bo i tak będzie nisko.

Podobnie było przed wynikami za 2Q. Pluję sobie w twarz, że przeczuwałem osunięcie (podejrzewam, że dzisiaj jedynki nie zobaczymy) a nie sprzedałem by za kilka(naście) dni odkupić.
    Jeśli dla ciebie zakład recyclingu to to samo co vrla, to gratuluję... dla przypomnienia z raportu półrocznego: "In September 2012 we are planning to launch the VRLA AGM batteries production line and provide sample batteries to potential buyers.". Więc na razie panie 12345 z 89.228.131.* dałeś tylko popis swojej niewiedzy
    Pokazałem wam co jest do 1,10 na S nic !!!!

Janusz
    Wąski - powinien pan napisać okradanie mam nadzieję że niewielu dało się wczoraj nabrać .
    Dnia 2012-11-15 o godz. 08:55 ~nowy napisał(a):
    > Jeśli dla ciebie zakład recyclingu to to samo co vrla, to
    > gratuluję... dla przypomnienia z raportu półrocznego:
    > "In September 2012 we are planning to launch the
    > VRLA AGM batteries production line and provide sample
    > batteries to potential buyers.". Więc na razie
    > panie 12345 z 89.228.131.* dałeś tylko popis swojej
    > niewiedzy

Aktualności
    Corporation "VESTA" wziął udział w międzynarodowej wystawie Automechanika 2012

Wystawa «AUTOMECHANIKA» - słynne miejsce spotkań dla przemysłu motoryzacyjnego - to wyjątkowe wydarzenie, które odbywa się w 11 krajach i jest najnowsze osiągnięcie w branży części samochodowych i urządzeń do utrzymania pojazdów. Jest największą na świecie wystawę poświęconą branży motoryzacyjnej, a przede wszystkim dla rynku wtórnego, «AUTOMECHANIKA» innowacja pasemka i rozwój w zakresie części samochodowych, tuning, urządzenia dla stacji obsługi, technologii informacyjnych oraz najnowsze innowacje w dziedzinie utrzymania samochodu . w 2012 roku, wystawa «AUTOMECHANIKA», która odbyła się we Frankfurcie nad Menem (Niemcy) od 11 do 16 września, zaprezentował swoje produkty i usługi 4593 wystawców z 74 krajów. Wystawa zgromadziła około 148.000 odwiedzających ze 174 krajów, co jest rekordem i mówi, stale rosnąca popularność i znaczenie tego wydarzenia w branży motoryzacyjnej. Międzynarodowa Naukowa - Industrial Corporation "Vesta" do jego wyłącznej i największym i okolicach w historii jej udziału w wystawach stoją , wprowadziła własne produkty - Starter akumulatorów ołowiowo-kwasowych o różnych rozmiarach. Odwiedzający wystawę, potencjalni i aktualni klienci Korporacji ocenić technologiczne możliwości i przewagi konkurencyjnej na baterii, wysoki poziom zakładów produkcyjnych korporacji "Vesta", aby omówić z doświadczonymi przedstawicielami Corporation, ich pytania dotyczące produkcji, technologii i współpracy. Na stoisku Korporacji było także wprowadza nowy typ produktu - VRLA AGM bateria separatora. Akumulatory te są stosowane w coraz bardziej popularnych pojazdów wyposażonych w system "start-stop" z zaawansowanymi funkcjami i ulepszonej rozrusznika wydajność w trwałości.

http://www.westa.com.ua/news/20.html
    Daj spokój szeroki sprzyja powrót będzie energiczny i zobaczymy kto komu będzie cytował sprawozdania.
    Na ile jest to udziałem w zwałach mafii a na ile OFE ale nie ING
    Ty cały czas nie rozumiesz... pokazali próbki, tak - ale NIE OTWARLI LINII AKUMULATORÓW VRLA, KTÓRĄ PLANOWALI NA WRZESIEŃ 2012!!!! teraz dużymi literami dotarło???
    A do was dotarło że planują huczne otwarcie!!!
    Nawet na 1 zł strach nie pozwolił na postawienie większej zapory amli potykają się o małych tak to dzisiaj wygląda.
    Na pewno świetna wiadomość, która może poprawić nastroje - a masz informacje czy to w tym roku chociaż się odbędzie?
    Jak będzie info wtedy napiszesz że kupuj plotki - sprzedawaj fakty tak ?
    Heh, nie... jak będzie info to napiszę, że wywiązali się z obietnicy - a w wywiązywaniu się z obietnic spółki ukraińskie mają problemy (jak z komunikacją). Obserwowałem np. spółkę sadovaya i dobrze, że nie wszedłem (tam od roku zakład odzysku obiecują ;)
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~marek [83.11.239.*]
    a czy ktoś wie czy fabryka na Łotwie się buduję

zobaczcie jakie firmy mają tam udziały
    miała być uruchomiona do końca roku
    jako montownia by wejść na rynki Europy

http://www.telegraf.lv/news/eks-ministr-kampars-zanyalsya-akkumulyatorami-dlya-avto

Pozdrawiam
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~nis [62.21.4.*]
    Meldować posłusznie jaka jest sytuacja w galotach.??
    Dnia 2012-11-15 o godz. 10:05 ~nis napisał(a):
    > Meldować posłusznie jaka jest sytuacja w galotach.??

wszystko na twoim pustym łbie
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~marek [83.11.239.*]
    mnie się wydaje że teraz nas będą chcieli nas wydymać
    pewnie im się to uda w jakimś %
    możliwe że to potrwa bardzo długo aż swoje zbiorą
    a widać że cena 90 gr ich nie interesuje
    miejmy nadzieję że cena do jakiejś daty będzie musiała mieć jakąć określoną wartość
    jak mówi Janusz lub Wąski

pozd
    Nie wierzyłbym w powiązanie daty i wartości, to bzdury. Problemem w tym momencie jest odległy czas raportu, jakby go dali szybciej to nie ma niepewności co do jego zawartości, a tak to pewnie przez to leci...
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~Janusz [164.127.155.*]
    pokazałem wam rano jak pusto jest na S leci to każdy skubie ,,oni" nie istnieją jesteśmy my raport co kogo obchodzi raport tyle razy pisałem żę będzie do d...py dopiero za 4q i Iq powinniśmy mieć profity nikt nie zauważył jak s[padło zadłużenie itp. Widzę płacz i nic więcej a do 1,01 18k na S
    A co dla ciebie jest raportem do d*? Bo w obecnej sytuacji do d* to ten gorszy od poprzedniego, wszystko inne to na plus
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~Janusz [164.127.155.*]
    Napisałem tobie że nie ważne kumasz jakby tam było żle to dalej gnilibysmy na 0,60 cześciowo cały zeroki wepchnąl
    nas tam gdzie jesteśmy ale ja jeszcze raz powtarzam.

2,86 i więcej nie pytaj skąd to wziąłem i kiedy jak będzie bdb. i infa wtedy widły widły i po zabawie.

Każdy już wie że ta cena jest śmieszna jednak jest i to jest fakt spróbuj kupić 30 na 1,06 wylądujesz .

Skoro VRLA pokazują jest certyfikat i chca to sprzedawać to to jest fakt to były targi produktów i wdrożeń nie prototypów.

Wczoraj nie patrzyłem dzisiaj także daję sobie spokój ty piszesz na nie a ja w miarę mozliwości skupowałem do 1 zł i to wszystko jestm bez kasy i z akcjami nawet na minusie.
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~Janusz [31.174.51.*]
    Cisza na forum zaczynacie szukać informacji i spółce czy wzrosło - problem ???
    Jak ktoś chce szybko zarobić raczej straci , odradzam na każdym walorze.

Westa pokaże swoją siłę rynki się uspokoją i wyskoczymy z boczniaka , kto dzisiaj spanikował co ??

Zabiorą wam wszystko jak chcecie zarobić nie zerkać wywalić zakładkę z arkusza uruchomić w połowie grudnia ja czekam do mara/kwietnia.

Zastanawiam się co jeszcze wymyslicie ceny ołowiu już były może h2so4
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~mno [188.252.14.*]
    Fajnie to wygląda, standardzik, który nie wiadomo dlaczego zawsze generuje owczy pęd, oczywiście to giełda i może być różnie!
    Dnia 2012-11-15 o godz. 12:47 ~mno napisał(a):
    > Fajnie to wygląda, standardzik, który nie wiadomo dlaczego
    > zawsze generuje owczy pęd, oczywiście to giełda i może być
    > różnie!

............ w marcu br spółkę przy większym zadłużeniu wyceniano na 8 zł............
    Napisałem jakiś czas temu że nie musi przebić 1,2o może walnąć na 1 zł i odbój ze swobodnym pokonaniem 1,20 i góra to mnie zakrzyczeli że sprzedałem, czekam na spadki a ja czekam i obserwuję jak zbędny melon papieru blokował wzrosty i najprawdopodobniej został przez te 2 tygodnie zebrany dla zdrowotności.
    Kto naprawdę chce zarobić siedzi i czeka mnie także wk...wia taki spadek lecz jeśli nie miało siły przebić 1,20 i zbierali walneli top w dół i potrzymają do 1,10 kilka sesji.
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~kazu [193.108.194.*]
    haha Janusz ja zacząłem Panikować jak mi leciało z 3,xx zł na~0,4x zł a nie z 1,1 na 0,90 zł...
  • Re: Wyleszczanie Autor: plujacy [83.144.68.*]
    Marek podsunął bardzo ciekawy link, a wy tylko o puszaczaniu w galoty ;)

Jeśli firma robi tak duże inwestycje to należy się cieszyć, że naszych pieniędzy nie przepili.
    Oby nie przeinwestowali.
    Mnie zastanawia czy założenie spadku 95% i wybrania tak małego ff z rynku od poczatku błyo w planach czy w trakcie.

Każdy na tym forum ma rację a co zrobi ten co zebrał papier i zechce teraz pchnąc ten droższy który objął mali nie dostrzegają przyszłości a szkoda :))))

Link bardzo mi się podobał ja jestem przy Boschu lub Delphi.

Pozdrawiam
    w ofercie publicznej nabycia akcji z 2011 - 95% uczestniczyły instytucje finansowe tylko 5% czyli około 500K mieli indywidualni....jak sadzę to była przyczyna obsuwania się kursu.
  • Re: Wyleszczanie do plującego i12345 Autor: ~marek [83.11.239.*]
    http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Business-profile?s=WES:WSE

tutaj są wszystkie fundy które nabyły papier

pozdr
  • Re: Wyleszczanie do plującego i12345 Autor: ~Janusz [31.174.51.*]
    Widły :(((
    Dnia 2012-11-15 o godz. 13:08 ~12345 napisał(a):
    > w ofercie publicznej nabycia akcji z 2011 - 95%
    > uczestniczyły instytucje finansowe tylko 5% czyli około
    > 500K mieli indywidualni....jak sadzę to była przyczyna
    > obsuwania się kursu.

http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,9733151,Redukcja_zapisow_w_transzy_detalicznej_w_ofercie_Westa.html
    Dnia 2012-11-15 o godz. 13:20 ~12345 napisał(a):
    > Dnia 2012-11-15 o godz. 13:08 ~12345 napisał(a):
    > w
    > ofercie publicznej nabycia akcji z 2011 - 95%
    >
    > uczestniczyły instytucje finansowe tylko 5% czyli około
    > > 500K mieli indywidualni....jak sadzę to była
    > przyczyna
    > obsuwania się kursu.

Redukcja zapisów w transzy detalicznej w ofercie Westa Isic wyniosła 34,14%
    ISI 06.06.2011 , aktualizacja: 06.06.2011 11:36 A A A Drukuj
    Warszawa, 06.06.2011 (ISB) – Ukraiński producent akumulatorów Westa Isic przydzielił wszystkie akcje w swojej ofercie publicznej i pozyskał z rynku 129,6 mln zł brutto, wynika z raportu spółki. Redukcja w transzy dla inwestorów indywidualnych wyniosła 34,14%
    "Łączna liczba akcji w ofercie publicznej wyniosła 11.033.333. Inwestorom instytucjonalnym przydzielono 10.483.333 akcji, a inwestorom indywidualnym: 550.000 akcji. Redukcja zapisów złożonych przez inwestorów indywidualnych wyniosła ok. 34,14%" - czytamy w komunikacie.
    Westa Isic, spółka tworząca grupę kapitałową jest największym producentem akumulatorów na Ukrainie i jednym z pięciu największych producentów akumulatorów w Europie.
    "Spółka pozyskała z emisji 129,6 mln zł brutto. Środki z emisji zostaną przeznaczone na sfinansowanie zakupu maszyn i urządzeń, ich montaż oraz przygotowanie infrastruktury w celu uruchomienia nowej linii produkcyjnej akumulatorów VRLA AGM, jak również na optymalizację struktury kapitałowej i poprawę pozycji finansowej poprzez spłatę części portfela kredytowego" - czytamy dalej.
    Debiut spółki na głównym rynku GPW jest planowany na 15 czerwca.
    „Jesteśmy zadowoleni z zainteresowania naszą spółką wyrażonego, zarówno przez inwestorów instytucjonalnych, jak i indywidualnych. Nasza pozycja rynkowa oraz perspektywy rozwoju grupy, jak również strategia nastawiona na budowanie wartości firmy dla akcjonariuszy, stanowią w naszej ocenie atrakcyjną propozycję dla inwestorów giełdowych. Chcemy nie tylko stać się wiodącym sprzedawcą akumulatorów SLI w państwach WNP i Europie, ale i dołączyć do grona 3 czołowych europejskich i 5 największych światowych producentów akumulatorów" - powiedział, cytowany w komunikacie dyrektor zarządzający Denys Dzenzers'kyy, który jest też głównym udziałowcem spółki.
    Przychody grupy Westa wzrosły o 86% do 154 mln USD w 2010 roku. Zysk EBITDA wzrósł o 233% do 55 mln USD, a wynik netto wyniósł w ub.r. 34 mln USD, wobec straty w wysokości 23 mln USD, zanotowanej w 2009 roku. (ISB)
    mtd/amo

> http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,9733151,Redukcja_zapiso
    > w_w_transzy_detalicznej_w_ofercie_Westa.html

• Re: Wyleszczanie Autor: ~Janusz [109.243.74.*]
    Mam nadzieję że czytać i mysleć ktoś tu potrfi :)))
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~wojtek [91.191.206.*]
    witam staly akcjonariat,widze,ze nam nowych przybylo na forum ludzi od wrozenia,,,jestem w azerbejdzanie w baku dwa miesiace,zorientuje sie czy akumulatory z westy sa tu sprzedawane i wjakich ilosciach,
    Zabrali wam przez 11 sesji około 850k

Bosch panie Januszu nie Delphi
    Jutro już nie będzie taniej zbyt silny odbiór.

Zapraszam na noyje otwartyje linię produicyjną
    Paka
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~Janusz [109.243.156.*]
    ALE JAK PISAŁEM O UNIKALNEJ TECHNOLOGII I ZAJEBISTYCH BATERIACH DO SAMOCHODÓW WYPOSAŻONYCH W START/STOP TO ZLEWKA

Bosch ma na to chrapkę jednak nie jestem przekonany w jakim kontekście,
    VRLA otwiera nowe mozliwości to ja wim i tyle.
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~mysiek [89.72.29.*]
    Bosch może zamawiać aku vrla i logować swoją nazwą.
    co za pedał zwalił kurs
    Jakby nie zwalił juto byście latali 1,10 w taki sposób dość tanio zbiorą w piatek resztki.
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~smok [78.10.108.*]
    Wąski.A Ty nie latasz?
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~smok [78.10.108.*]
    Co sądzicie o dość wyraźnie niskim wolumenie kilkunastu ostatnich sesji?
  • Re: Wyleszczanie Autor: ~Janusz [164.127.196.*]
    Akcje zostały być może zebrane i czekają na swój czas gdyż rynki cieniutkie
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.