Handlowiec 1,77 to zmiana trendu i silny up popatrz na wykresie na dużą czarna świecę i mniej wątków to odpali że hej a jak będzie na 4-5 zł to 100% nie problem po dobrych infach na które trzeba poczekać a do tego czasu bedzie to powoli rosnąć jak Krezus do 21 zł pisałem na tym forum o znajomym kupował Krezka w 2009 roku 1,xx po 5 zł sprzedał włozony kapitał dzisiaj obliczyłem ile ma 24k
i raczej sprzeda to pow 20 zł 3 lata ile %%%
w banku 15%.
1/4 oddam po przekroczeniu 4,50 a sadze ze tyle powinno byc najpozniej w 2Q 2013
3/4 potrzymam dłużej bo cos mi szepcze do ucha ze tu moze byc wysoko, bardzo wysoko
a w sylwestra bedzie tyle ile glowny rozdajacy uzna za stosowne
jesli chodzi o zabawe to przekroczymy 2 zeta
Do końca roku 2,80-3,08 .Po I kwartale 2013 ok.5-6zł.Baterie VRLA już są testowane i jeszcze w listopadzie mają być sprzedawane ,co wpłynie na znaczącą poprawę wyników już w IV kwartale tego roku.To prawdziwa perła ,która wychodzi z kłopotów i do tego jest dzisiaj bajecznie tania.Pozdrawiam.
poje ......ło was, qwa koncert życzen sobie zróbcie
5, 10 a moze 100 zeta marzyciele
a moze juz samochody u dilerow zamawiacie i wczasy na malediwach
apartamenty zadatkujecie na koszt inwestycji w weste ,he
a potem zeby nie było płaczu i zgrzytania zebow, juz nie raz widziałem takie watki marzycieli
na innych spolkach, koncerty zyczen odnosnie przyszłego kursu, a moze ktos was sprawdza, co wiara mysli ehhh
koncze bo widze ze tu dziecinada siedzi ....
ciszej siedzisz, dalej zajedziesz czy jakos tak to bylo
Wąskie grono pisze na temat tej spółki,jak zrobi się głośno trzeba będzie wychodzić. Na tym etapie upośledzeniem jest pisać o 10 zł jednak patrząc na wykres i inwestorów jest to mozliwe nawet w średnim terminie.
Przebicie 1,80 stwarza otwarta drogę do przebicia 3 zł , I kwartał 2013 3-5 zł. To czysta matematyka ktoś ładnie was wydoił na samym dole nie ponosząc większych kosztów zbierając wszystko do 1,70 spuszczając wodę i dobierał do 1,30 spuscił wodę i macie 1,10 i dalej was trzepią niestety z mniejszą skutecznością niż przed miesiącem.
Na tych akcjach jest cisza przed burzą, wygrani ci co p[otrafią delikatnie dobrać bez rozgłosu. Do końca listopada podejdziecie pod linię oporu 1,80 ciśnienie na ten papier wzrasta presja dość duża jeżeli wyzbierają wam do 1,30 3-4 mln akcji pojedziecie śreednim kilkast %. Dajcie im zbierać i nie panikujcie ktoś kto pisze o 80 gr jak i 10 zł przesadza. Aktualnie podjazd pod 1,80 konsolidacja przebicie 2 zł i premie westa w mędzyczasie vrl i zbieranie jest min. pod to.
Z mojej wiedzy wynika że nie a wysoko to zależy jak długo bedą trwały boczniaki na poszczególnych poziomach , ten do 1,20 zakładam do 15.11 wtedy wybicie ponad 1,50 korekta konsolidacja 1,45-1,55 1,80 koniec miesiąca . 2 zł w grudniu po konsolidacji mozliwe 3, z hakiem.
Dość dużo spółek zwalano w ten sposób po duzym boczniaku wyskok o kilkset i więcej procent.
Papier zbierany jest z chirurgiczną precyzją i nic nam z dywagacji co i jak będzie widać jak wół na wykresie jak będzie, i nie chce mi się już czytać tych wszystkich cyferek które piszecie 2,86 czemu nie mogę napisać , każdy podejmuje decyzję sam a na forum możemy poplotkować co i jak .
Odbiór na poziomie 1,05 bardzo duży sam stoje od 3 dni w wuju i nic się nie zmieni. Według mnie boczniak przez 2-3 sesje aby wypoziomować na depnięcie ponad 1,20 co jest istotnym wskaźnikiem technicznym na wejście z w większe pakiety. Obroty wzrosną etc. bez mądralowania.
Tu raczej będzie ssanie i tych 1,10 na batonie już raczej nigdy nie zobaczymy .
To moja teoria jakby było 1,04 byłbym szczęśliwy , dobierałem trochę wczoraj po 1,07 ale kiepsko :(((
Według mnie dzisiaj powinni wybierać do 1,13-1,14 od poniedziałku wyżej będzie to lata.ć.
Proście aby ten boczniak potrwał jeszcze kto się namysla będzie kupował w popędzie owiec :)) niby w średnim to bez znaczenia ale zawsze parę groszy taniej.
Jeśli ktoś zbiera a tak to wygląda nie puści kursu przed końcem workowania.
Kilka złotych pewne pytanie ile jeszcze muszą zebrać nie przepłacając 3-4 mln i kolarzówka do 3 potem 5 zł?? i co dalej ostry up i fundy na obrotach ???
Jeśli dzisiaj w piątek przy czerwieni odebraliby do 1,13 wtedy od poniedziałku 1,20 uklepane.
Januszu/Grzegorzu/Andrzeju Prawdziwy! Pisales ,ze pieniadz lubi cisze a produkujesz posty hurtowo w co drugim piszac, ze 3-5 zeta juz za chwile. Nie przecze, ze tak bedzie bo wierze w ta spolke. Jednak obecnie rynki maja problem z wyborem towarzysza Obamy na prezydenta czego odzwierciedleniem jest krwiace od wtorku Wall Street. Na indeksach padaja kolejne opory. Dopoki sytuacja sie nie zmieni na wzrosty przyjdzie cierpilwie poczekac. Nie jestesmy wszak oderwani od rynku.
Tak to prawda nie jesteśmy zieloną wyspą, jednak Kov, Midas Trakcja ,Westa co myślisz o tym wyborze i staram się nie produkować w tempie innych. Krew się leje duzi zbierają co słychać?
Westa to swietny wybor i mysle, ze moze byc przebojem inwestycyjnym. Niemniej musi klimat powrocic na rynki bo bez niego ani rusz i krecenie sie krok do przodu, krok do tylu. Pozostalym spolkom sie nie przygladam. Mam tylko sporo PEPEES i czekam na podpis o przejeciu Trzemeszna. Wtedy bedzie duzy up.
Pozdrawiam
Dnia 2012-11-09 o godz. 13:21 ~Janusz napisał(a):
> Pepees dobry wybór nie mam ale kumpel skupuje
Czekam na
> Trakcję na 0,81
Pozdrawiam
PS
Mam człowieka w Sądzie
> na Czerniakowskiej monitoruję ,,rudych"
Dalem sobie spokoj z rudymi. W lutym bedzie rocznica jak emisje oglosili i sadze, ze nie dadza rady do tego momentu. KNF zaczal od Patrowicza zajmie sie i nimi. Chcialbym, zeby GPW przeczyscili z takich szulerow i wyp.... ich z gieldy.
No i sie nam z zabawy (potrzebnej na ściśnięcie czasoprzestrzeni o miłym końcu) zrobiła "technika". Nie powiem, miła.
Ale wszyscy wiemy, że będzie miło :)
A tu zrobiliście Pany.... boczniaka :D
Tu - do zabawy! Będzie za co wtedy chlać!
Ave Westa!
A Stany panie odreagowały u nas jak to pisze nis brązowo i technicznie zrobili boczniaka , to go teraz będą gryźć przez cały tydzień ten na fix to także dawca kapitału ja już nic nie rozumiem to że Trakcja nie mogła przebić 0,93 i walneli na 0,79 to owszem teraz przewalą złotówkę A TU co 90% ff chce coś zgarnąć nie wiem czy się uda za wielu napaleńców w poniedziałek b,ędzie odkup i tak powstał boczniak :))).
Nie przebite 1,06 powraca szybciutko na 1,14 i czekam na 1,21 wtedy pokaże co narysowałem
Miłego weekendu .
Dnia 2012-11-09 o godz. 19:51 ~Janusz napisał(a):
> Jeszcze pamiętam ten język w przeciwieństwie do wielu z was
> i co z tego wynika kolegoo przetłumaczyłeś w google :)))
Nowy skład Rady Najwyższej Dniepropietrowsk regionu będzie reprezentować 17 większościowa kandydata i 6 "spisochnikov"
Przypomnijmy, że zgodnie z nowo wprowadzonym mieszanego systemu wyborczego, parlament uchwalił jednego zwycięzcę w 17 okręgach Dniepropietrowsk większościowych, jak również kandydatów hit "przechodzenie" z listy stron, które udało się przezwyciężyć bariery 5%. Więc, po wyborze pierwszy zidentyfikować kandydatów - zwycięzców w okręgach większościowych - były 16 kandydatów z Partii Regionów i self-promowanej Bezbakh Jakuba, który, nawiasem mówiąc, jest również "Regionals". Tak więc, 17 115 będzie częścią Dniepropietrowsk regionalnej mazhoritarschikov w parlamencie. chodzi o list partyjnych, Rada Najwyższa z Partii Regionów z 72 "spisochnikov" dostaje tylko jednego przedstawiciela w regionie Dniepropietrowska i nierodzime - Pavel Korzh. Spośród 25 kandydatów z listy partyjnej "wolności" i 34'S - z "Beat" - jeden z przedstawicieli Ojczyzny Julii Tymoszenko nie przeszedł. Co do listy "Ojczyzny", zjednoczonej opozycji w parlamencie od 62 "spisochnikov" będą reprezentować trzy Dniepropietrowsk - przedstawiciel "Front zmin" Andrew Pavelko, jego teść - Leonid Sergienko i Dzenzersky Jr - Denis. Ale z 32 partii komunistycznej reprezentowanej w liście, nie było miejsca dla naszych dwóch rodaków - Spirina Irina i Balandin Sergey. lista kandydatów z regionu Dniepropietrowska, która odbyła się w Sejmie: W jedynym okręgu, gdzie wynik głosowania nie był tak oczywisty jak w całej inni - powiat № 24 (przemysłowa i część regionu Samara Dniepropietrowsk), zdobył Wiktor Pinczuk reprezentatywnej Jacob Bezbakh. Na gubernator Alexander Vilkul i władze w Kijowie do tej dzielnicy miał inne plany. Kandydat rządu był pierwszy zastępca burmistrza Dniepropietrowsk Anatolija Krupskiego. Zgadzając się z Pinchuk Vilkul lub nie, lub nie może, dlatego, w dzielnicy rozwinął tę wojnę. W rezultacie człowiek poszedł do tego samego powiatu oligarchy - Bezbakh otrzymał 43,1% głosów, podczas gdy Krupsky poparcie blisko 9 tysięcy wyborców mniej (31,8%).
Także w przejściu na liście pod numerem 34 ma Denis Dzenzersky - Dzenzerskogo syn Wiktor, członek rady regionalnej, prezes korporacji, "News". Wszystkie trzy "prohodnikov" w zjednoczonej opozycji - członkowie ". Zmіn przodu" na liście partyjnej Komunistycznej Partii w Parlamencie-2012 są dwaj przedstawiciele regionu Dniepropietrowsk.
Na tę chwilkę obserwuję wszystko z perspektywy widza*, można by powiedzieć że robię w wywiadzie, szukam, patrze, wyciągam wnioski (*szukam pereł). Bardzo mnie cieszą nastroje, na forum szczerze Wam to mówie świadczy to o tym że będzie bdb. Na różnych portalach podają że idzie recesja oraz Buffet wstrzymuje się z kupnem i inne dyrdymały "pseudo majstrów i fachowców anali", po prostu cud miód i orzeszki. Na moje oko konsolidacja powinna dobiegać końca, nie spodziewałabym się jakiegoś MEGA zamknięcia w poniedziałek (1,10zł). Na pewno nadchodzący tydzień powinien przynieść nam zmianę trendu, pamiętacie o moim 1,06zł jak pisałam ze poniżej nie powinno zejść (sądzę iż tak się też stało, osiągnięto minimum). Ostatnimi czasy Westa ma silną tendencję do psucia nam humorów na weekend, szkoda bo bardzo to deprymuje i powoduje spadek endorfin co w dalszym stopniu może doprowadzić do nie kontrolowanego zlecenia sprzedaży. Było to bardzo widoczne i nasilające z każdym dniem lecz nie spektakularne, w tym tygodniu (leszcz nie zabłysnął).
Jako akcjonariuszka m.in. również JHMDEV siedzę sobie tam BARDZO spokojnie i czekam na swój zysk który już jest ale jakoś mocno mnie nie zadowala. Trakcji nie mam bo sprzedałam liczę na zwrot kasy z innej spółki nie wiem tylko czy zdążę z zakupem w.w. spółki przed wynikami bo to bardzo fajna spółka w perspektywie 3 lat (mowa o Trakcji).
Ostatnio obserwuje mój przeklęty AER z NC, może coś się tam wykreuje jakaś mała poczwarka. Nigdy nie kupuję akcji po rekomendacjach na forum ale nie jaki "1973" z JHMDEV rzucił hasło FLUID, muszę przyznać że bardzo niszowa działalność, spółka warta uwagi jeśli ktoś oglądał rozmowę z Richard'em Branson'em brałby ją w ciemno.
To tyle z mojej strony życzę sympatycznego weekendu. CIAO