• Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~ZZ [212.180.202.*]
    czy Wy tez widzicie kształtowanie się spodka na dlugoterminowym wykresie (start w lipcu 2012)?
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~marek [77.253.49.*]
    ... czyli co, kupować teraz ??
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Akcjnariusz (były) [83.8.123.*]
    Ja widzę tu formację buta. Może kopnąć akcje w górę lub w dół.
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~parkietowiec [85.89.168.*]
    Spodek, czy ogólnie rozległa formacja konsolidacji, tworzy się tu od znacznie dłuższego czasu. Problem w tym, że trudno określić moment wybicia, a skoro spółka ma rozwijać się zaledwie organicznie, to wyniki finansowe raczej nie będą motywować do wybicia z niej górą.
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~ssz [213.155.168.*]
    Ale syf sie porobił, znowu wyniki nie pasuja?
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~lelek [82.177.46.*]
    Zysk na akcję ponad 10% za 3 kwartały (odniesiony do ceny akcji) to źle? To ja nie wiem co jest dobrze. Pokażcie mi jeszcze kilka takich spółek, to je kupię.
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Akcjonariusz (były) [83.20.80.*]
    Kupuj LSI jak takie dobre. Wydaje mi się ,że jest dość dużo akcji na rynku .
    Pamietaj ,że papier wszystko przyjmie !! Wyniki finansowe trzeba umieć czytać .
    To ,że licencje stanowią 10% wpływów firmy która jak sama o sobie pisze zajmuje się produkcja oprogramowania to chyba nie jest tak super. Swego czasu SOFTECH miał 60-70% zysków z licencji. Podobnie dzisiaj mają wszyscy producenci oprogramowania.
    Konkurencja się zaostrza , a firma super nowych technologii staje się po prostu dużym "panem od komputerów".
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~nikt [46.204.99.*]
    Obserwuje ta spolke od kilku lat w dobrych czasach ja mialem i sprzedalem powiem jedno ta spolka jest dobra i tyle jest to spolka gieldowa a nie jak inne ma przychody ma zyski a ze prezes nie chce jej za darmo oddac to tez bardzo dobrze woli kisic kurs niz oddac za bezcen wielkim i tyle co mam do powiedzenia patrzac na inne spolki jak krezus ktory kosztuje prawie 20 zl i nic nie robi jak pbg ze stratami kosztujace prawie 4,50 nie mam nic wiecej do dodania owszem byly akcjonariusz moze i ma racje ale dlatego ze kupil kiedys po 5 i byl marazm marazm jeszcze potrfa ale te 5 zniknie bardzo szybko i tyle w czasacg dobrej koniunktury ja mam ta spolke i bede dokupywal i gdybym mial kase zbieralbym nadal szczegolnie 1000 ktore usytawiaja po prawej ale to moje zdanie oczywiscie Ta spolka zasluguje na wzrosty jak nic nie widze innej mozliwosci inne spolki krzaki w upadlosci badz z ogromnymi stratami dodrukami jak petrol kosztuja w porownaniu do niej 1000% za duzo i tyle co mam do powiedzenia albo ta spolka urosnie albo juz nigdy nie bede na gieldzie bo wtedy slowa pana belkia ktory kazdy wie co powiedzial na temat gieldy ze to ....... nabiora dla mnie 100000% wiarygodnosci pzdr myslacych
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~nikt [46.204.99.*]
    I na koniec najwazniejsze dzisiaj kto siedzi na pieniadzach i kupuje dobre akcje i nie wazne jakiej spolki wygra przyszlosc to pewne pzdr i zycze nam wszystkim duzych zyskow i ne istotne czy na lsi
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~cct [213.155.191.*]
    no papier sobie swietnie radzi, widze jak moj portfel puchnie,
    kto to wywala, i najwazniejsze-why?
    Czekamy na C/Z poniżej 10 czy jak?
    chore to
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Akcjonariusz (były) [79.184.114.*]
    Obawiamy się powtórki z roku 2008. Gdy po zupełnie dobrych wynikach za III kw. 2008 nagle w marcu 2009 okazało się ,że jest kilka milionów strat.Nikt nigdy nie potrafił wyjaśnić skąd się wzięły. Mętne opowieści prezesa o kontraktach walutowych nie pokrywały się z faktami. KNF jak zwykle spał spokojnie. ENRON może był pierwszy ,ale kto ostatni ...
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~janko696 [83.11.52.*]
    Nie no tu kolego przesadzasz,moje zdanie jest takie,że prezes nie trzyma się wytyczonej drogi,zobacz ten skup papierów,zobacz te walne zwoływane i odwoływane
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Akcjonariusz (były) [79.184.114.*]
    Podobne ruchy wykonywał już wczesniej. (SPLIT w 2007 gdy sam zagłosował przeciwko sobie !!) Skąd wiadomo jak księgowane są operacje, co jest zaksięgowane jako koszty okresów przyszłych ??
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~marek [213.195.165.*]
    Wy tu gadu, gadu, a tam ktoś wszystko zebrał po 2,75. Radze nie oddawać teraz !!!
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~daros [89.70.147.*]
    Nagrody główne dla aplikacji blue pocket na targach HoReCa 2012 i RetailShow 2012

Podczas listopadowych targów w Krakowie i Warszawie aplikacja blue pocket otrzymała główne nagrody. Na targach HoReCa Gastrofood 2012 aplikacja została doceniona przez jury w kategorii „Oprogramowanie dla hoteli i gastronomii” otrzymując główną nagrodę w Konkursie na Najlepszy Produkt. Natomiast w Warszawie, podczas RetailShow 2012, blue pocket przyznano tytuł „Innowacja Handlu 2012” i pierwszą nagrodę w kategorii „Programy lojalnościowe”.

blue pocket to platforma obsługi programów lojalnościowych, która umożliwia Klientom przechowywanie w smartfonie kart członkowskich, kuponów zniżkowych i biletów. Jednocześnie, bezpłatna aplikacja blue pocket lokalizuje atrakcyjne oferty i promocje w pobliżu miejsca, w którym aktualnie przebywa użytkownik ze swoim telefonem.

To pierwsze wyróżnienia dla blue pocket. W oczekiwaniu na kolejne nagrody, zespół LMS Online pracuje nad najnowszą wersją aplikacji, która będzie rozszerzona o wiele użytecznych funkcji.

Chcąc sprostać oczekiwaniom Klientów zostaną wprowadzone nowatorskie rozwiązania, które do tej pory nie były dostępne w tego typu aplikacjach. Najnowsza wersja blue pocket już wkrótce! A stale powiększająca się oferta różnorodnych kart i kuponów dostępnych w aplikacji już dziś powinna zainteresować najbardziej wymagających użytkowników.

• Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Akcjonariusz(były) [83.14.50.*]
    Na tym polu zaczynają już operować wielcy. LSI niedługo może zostać niechcący podeptane
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~daros [89.70.147.*]
    Dnia 2012-11-27 o godz. 18:49 ~Akcjonariusz(były) napisał(a):
    > Na tym polu zaczynają już operować wielcy. LSI niedługo
    > może zostać niechcący podeptane

były akcjonariuszu czy ty znasz pojęcie "patent" ???, to po pierwsz.. Po drugie, idąc twoim (beznadziejnie prostackim ) tokiem myslenia, to we wszystkich branzach zostaną tylko wielcy, a małe firmy zostaną zdeptane i powrócimy do komunistycznego monoplizmu bez żadnej rynkowej konkurencji:))))))
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Akcjnariusz (były) [83.21.90.*]
    poczekamy
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Realista [79.186.120.*]
    Jaki niby tam jest patent ??
    Duży może więcej to chyba oczywisty fakt , małe sklepiki przegrywają z supermarketami
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~dobra_rada [77.255.215.*]
    Na dniach w końcówce miesiąca blisko 5% personelu dostało wypowiedzenia tłumaczone kryzysem i słabą sytuacją firmy.... A podobno byli to jedni ze starczysz stażem pracowników .. dobrze się nie dzieje jak wywalają tyle ludzi chyba że chcą pokazać wzrost przy spadku kosztów a realnie zysk nawet nie wzrośnie ;) w okolicach marca ... będzie kosztów "ludzkich" mniej o 5%
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~daros [46.204.108.*]
    I co chesz przez to przekazac? Może że nie warto teraz kupopwac akcji,bo kryzys i redukcja etatów?
    Powiem ci kolego tak; przy obecnej wycenie spólki wszystko a nawet wiecej jest juz w cenie akcji. W Amice Wronki też 3 lata temu redukowali etaty bo kryzys itd. Jak się okazalo redukcja wyszla na plus, bo od tamtego czasu gdy akcje Amiki kosztowaly poniżej 5 zlotych urosły ponad dziesięciokrotnie do ponad 50 zł za papier i do tej pory trzymają poziom. Logiczne chyba jest to, że gdy jest kryzys to się zmniejsza etaty, a gdy boom gospodarczy to się je zwiększa. Logiczne również jest to, że na akcjach majątki się robi kupując je w kryzysach a nie w czasie gaspodarczego eldorodo, bo wtedy są już drogie. Jak tego nie pojmujesz to lepiej oddaj pieniądze na lokatę, bo na gieldzie wiele nie zarobisz.
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Akcjonariusz (były) [83.8.58.*]
    Amica produkuje dobre sprzety AGD i dlatego istnieje. LSI produkuje takie sobie oprogramowanie, które jest drogie , a konkurencja nie śpi.
    Brak jest pomysłu co robić dalej
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~daros [46.205.21.*]
    No jasne byly akcjinariuszu Amica nie na żadnej konkurecji, a Lsi ma:)))))))))))) Takie same brednie cztalem na waku Amiki jak byla po 3-4 zł (konkurencja ją zje, robią kiepski sprzet, mają duże zadlużenie, wysokie koszty itp) Jesli chodzi o Lsi to ty oczywiscie wiesz najlepiej, że nie mają żadnego pomyslu:))))))) ale pamiętaj że jak go znajdą to za akcje nie będziesz placil 3 zl tylko 30 zł. Tutaj kapitalizacja to zaledwie 9 mln zł więc niewiele kapitału trzeba zaangażowac by doprowadzic do dużych wzrostów, Wystarczy jeden impuls.
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~Akcjonariusz (były) [79.184.72.*]
    Dlatego ,że kapitalizacja jest tak mała i większość akcji ma niewielka ilość ludzi są aż po 3 złote.
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~odloty.pl [5.172.252.*]
    spoko. zobaczymy kto ma racje. papudraki nic nie wiedza a pierdola.
    insajdery pieprzone.decydenty. bedzie strzala duzo wieksza.
  • Re: Spodek z wybiciem w Q1/Q2 2013 Autor: ~ZZ [212.180.202.*]
    A nie mowilem? nie q2 tylko poczatek q4 ale spodek pieknie widac:D
[x]
LSISOFT 0,00% 29,40 2025-12-04 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.