coraz wieksza ilość ujadaczy to swego rodzaju sygnał że dostrzelgli oni potencjał społki a przy małej ilośći chętnych na sprzedaż i mało płynnym rynku NC to ich jedyna szansa na kupno wiekszej ilości akcji nie podnosząc odrazu kursu o 100%
jadzia jak już zjedziesz tutaj na 20gr to zapraszam na KHGM mogła byś tam zrobić podobna nagonkę odgrzewając kilkuletnie informacje bo chętnie bym dokupił KGHM po 20zł :D
jak się dobrze wczytać nawet w ten stary raport roczny to nie wygląda on tak źle jak niektórzy(min. jadzia) by tu chcieli, bo wystarczy popatrzeć na CASH FLOWS
"Przewaga oceny dokonanej przy wykorzystaniu rachunku przepływów pieniężnych (cash flow) wynika z faktu, iż jest on znacznie mniej podatny na manipulacje w porównaniu do wyniku finansowego. Uważa się również, że cash flow znacznie lepiej spełnia rolę wskaźnika potencjału finansowego niż bilans. "
najświerzszy raport to ten
http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/423661,aerfinance_plc_raport_kwartalny
i wygląda on pięknie ogromny zysk już w pierwszym kwartale, zobowiązania znacząco spadły, duży cash flow, no i jeszcze więcej należności krótkoterminowych,
kapitał własny wzrósł ponad 2 razy, kto śledzi sytuacje spółki to wie że przez te 2 miesiące od raportu aer weszło w kilka projektów które powodują ponowny znaczący wzrost kapitału, na papierku dostaniemy to w grudniu
zapraszam też na walne będzie można uczciwie porozmawiać bez internetowych trolli
Co Ty myślisz, że ja jestem jacek bis, rozpalone głowy, które widzą 2-5-10 zł rozpisują się jaka to fantastyczna spółka a to zwykła śmieciowa jednostka jakich wiele na NC, której zarząd ma w d... małych takich jak my choć stwarza pozory, że jest inaczej odpisując akcjonariuszom na maile.
spójrz na listę i napisz coś pozytywnego na dawne portfolio:
AirMarket, Avtech Aviation&Engineering PLC, Direct Fly, AerSoftware, IMW, Lubelska Grupa Lotnicza, Alertfinansowy.pl oraz Shopifier.
Odpowiem na Twoje pytanie mimo że nie odpowiedziałaś na moje.
Nie, nie uważam że jesteś "jacek bis".
Wiedzy u Ciebie jakby więcej, emocji jakby mniej.
No i do mitomana Ci daleko.
Coś pozytywnego o portfolio..a gdyby NIC?
To jakbyś OBECNE akcje Aerfiannce wyceniła? :)
Nie odpowiedziałam Ci na pierwsze pytanie ponieważ nie mam zwyczaju tego robić kiedy kupuję i kiedy sprzedaję bo po pierwsze to moje pieniądze i moja odpowiedzialność a po drugie nie mam zamiaru namawiać kogoś do kupna czy sprzedaży na tak ryzykownej spółce bo jak to każdy inwestor często się mylę.
Większość pisze dobrze o spółce ja uważam, że wcale nie jest tak kolorowo tylko tyle...
Jeśli się okaże, że AerTech SAS koń napędowy potrafi wypracować znaczący zysk na działalności podstawowej i będzie to stały trend a nie zdarzenie jednorazowe powinno być drożej z drugiej jednak strony widziałeś w piątek, że tu popytu brak choć wielu forumowiczów twierdzi, że 25gr to dobra cena do zakupów... jakoś nie zauważyłam
"25gr to dobra cena do zakupów" - patrząc na wykres dokładnie sprzed roku spodziewam się spadków. Pewnie nie tylko ja. Raport ze stratą ewidentnie w tym pomaga. Poniedziałek, wtorek spadek, potem trend boczny z wybojami i kolejny raport. Dlatego z zakupami... jest czas.
Tyle że ja się mylę częściej niż rzadziej :)
"Jeśli się okaże, że AerTech SAS koń napędowy potrafi wypracować znaczący zysk na działalności podstawowej i będzie to stały trend.." - tylko że wtedy moim zdaniem trend boczny będzie w okolicach 2zł.
nikt tu nie mówi o 5-10 zł, myślę że w perspektywie min 2 lat kurs może wzrosnąć na 3-5zł
ale realnie na dziś dzień kurs powinien oscylować w okolicach 1zł
przeczytaj sobie ostatni raport KWARTALNY i kilka inf z ostatnich 2 miesięcy a może przejrzysz na oczy kupisz akcje i za kilka, kilkanaście dni przytulisz 100-200% zarobku
ok ale przecież wraz ze spadkiem tego twojego kapitału spadł też kurs z 2 zł na 20gr
a teraz gdy kapitał rośnie kilkakrotnie to twoim zdaniem kurs nadal powinien być na 20gr? czy czasem nie na 80gr-1zł ? :D
mieciu nie podoba mi się to, że spółka wchodzi na giełdę pozyskuje kilka mln zł ma kilka spółek do sprzedaży i upublicznienia a jej najzwyczajniej w świecie spadają kapitały własne, w międzyczasie główny akcjonariusz pozbywa się akcji po kilkadziesiąt groszy chociaż kupował po 2 zł, oprócz tego jeden z członków zarządu wywala wszystko co ma w 3 dni po ustaniu lock upów, w 6 miesięcy od debiutu kurs nurkuje o 90%..... jeszcze jakieś pytania? nikomu oprócz nas nie zależy na kursie tu jest pies pogrzebany