Pozbyli się z olbrzymią stratą ponad 1,4 mln akcji dnia 3.10 oraz 9.10. Pozostało im 4,3 mln. Trzeba tych Panów obserwować bo jeśli oni znikną to my zginiemy. W środe ktoś sypną ponad 100 k na 1,05. Nie wiem co o tym myśleć.
co myslec co myslec hmmm wydaje mi sie ze na tym papierze sporo groszolapow siedzi i wiadomo jak to w tym biznesie podejmuja raz lepsze raz gorsze decyzje a zeby cos z tego wyszlo to musza grac przynajmniej w 4-5 cyfrach, nie zapominac tez o statystycznych kowalskich co kapital chronia i oddaja ze strata jak papier pare groszy sie obsunie ale to mozna sobie gdybac
nie martw się na zapas,,,koniec roku-wykazanie strat -widocznie ing bardziej sie opłaca wykazać straty niz zrobic teraz pompkę,zrobią pompkę pod wyniki po połowie listopada,prawdziwe plony przyjdą po marcu 2013 roku,a pajacami z ing się nie martw,nie sa lepsiw inwestycjach od drobnych...
kto wiedział, aby podstawić koszyk na ponad 100k akcji za 1,06 i po co to zrobił skoro akcje były zaniżone tej sesji do 1,04...... komu zależy, aby kurs pikował.....!!!!!!
dlaczego kurs przy tak dużych obrotach nie pokonał 1,8.... nie wyszedł z długoterminowego trendu spadkowego ..... za drugim podejściem kurs doszedł do 1,3x i zrobił nawrót
zestawienie transakcji z 31.X.2012r
http://notowania.pb.pl/transactions/LU0627170920
ING poza Pionierem to miszczowie inwestycji Janukowycz otwietałfasbrykę Westy a teraz wygrał wybory znowu Westa nie uapdnie bo to sztandarowa fabryka made in Ukraine zbierac wykaraskają sie i będzie petarda
wystarczy zauważyć od 120 transakcji w środę że kupowane były akcje w ilościach ponad 10 000 póżniej ponad 20 000 i 30 000 tego mali nie robią ,a jeśli chodzi o ing to wyrzucili akcje ale spółka zależna od ing odkupuje te akcje oczywiście po zaniżonym kursie,a wyniki za 3 kwartał już 28 więc szykuje się gorąco
co z nigo za natret! pisze sie o tym ze to nie wypada i caly czas usuwaja jego posty a on ciagle swoje - nie odpuszcza. tak tak to do ciebie - ogarnij sie w koncu bo nikt nie chce tego czytac!
westa jest bardzo uzależniona od nastrojów głownego rynku z WIG'iem na czele to widać jak na tacy jesli ogólna sytacja na rynkach sie nie poprawi i nie bedzie rajdu mikołaja to nie pojdziemy wyżej, czas pokaże jak kurs będzie się zachowywał przed wynikami za 3Q ja juz mam sowje przypuzczenia jak rozegraja to duzi.....
Śmierdzi trupem.....Styl handlu beznadziejny,niedługo nikt nie kupi tego syfu nawet za kilkanaście grosików.Wystraszą ludzi i będzie jedna wielka k....... .
...to co myślą i zrobią grubasy w jakimś stopniu da się odczytać z ich zagrań... 5zł jest bardzo możliwe nie mylić z pewne w tym roku na pewno nie bardziej typowałabym na 2014 (wiem wiem widziałam wykres jakis "analityków" 5,6 min max 8,4zł wypadało na ms-c marzec 2013 ;/ bardzo w to wątpie), ja wymięknę jak juz pisałam mam swój poziom wyjścia, są inne społki na moim oku. Jak juz ktoś wspomniał na Wescie z takim FF można zrobić wszystko po ostatnich sesjach z 18 i 19 paź nie ujawnił się sypacz. ING tutaj ma najmniej do powiedzenia mogą się wysypać całością bo chętnych na pewno nie brakuje na papier, przy wiekszym zainteresowaniu jest wciągane wszystko. Patrząc na wykres wyglada to kuśkowato nijak poprowadzić linie trendu... trend horyzontalny czy jak kto woli konsolidacja nie trwa wiecznie podaż coraz mniejsza powyżej 1,4zł "nie ma niczego". Według moich wyliczeń start powinien nastąpić w przyszłym tygodniu, a co będzie wie tyko rozgrywający (może przed wynikami podadzą jakieś info o VRLA). Osobiście uważam że nie powinniśmy sie już zamknąc ponizej 1,06zł jeśli chcemy zobaczyć do końca roku kurs powyżej 2zł...