A mi się wydaje że będzie jak z BEEFSANEM obecnie PBSFinanse tam podobnie się mieliło upadłość przekształcenie w nowy podmiot i spółeczka wyfruneła prawie do 2 zł no no
i wydawać by się mogło że podobnie będzie z IGRUPEM a według mojej interpretacji i wyczucia będzie tocika w tocikę............ Pozdrawiam i udanych zakupów.....
Dobrze by było gdyby IGR był po 2zł, chociaż mi wystarczyło by 80gr.
Ciekawe jak tam im idzie wycena, chyba Pan prezes jednak nie wie co się dzieje w firmie, bo nie zanosi się na to żeby podali do 31.10 informację na temat wyceny.
Będzie to przykre, że Prezes który stawia Swój i Spółki wizerunek mija się z prawdą na temat wyceny, jeżeli jej nie będzie to świadczy to tylko o tym jak "profesjonalny" zespół tam pracuje.
w związku z dynamicznym rozwojem spółki szukamy kompetentnej osoby na stanowisko prezesa. W zakres obowiązków wchodzą:
1) podpisywanie listów intencyjnych;
2) prowadzenie rozmów z potencjalnymi inwestorami i akcjonariuszami większościowymi...
3) godne reprezentowanie spółki w mediach
Nasz modelowy kandydat powinien mieć:
1) maślane oczy,
2) ładnie mówić do inwestorów, ale nie za dużo,
3) mieć niby jakieś w branży IT
4) jakieś doświadczenie w branży IT
5) dyspozycyjny
6) elokwentny i kulturalny
Mile widziane prawo jazdy, znajomość pakietu office, obsługi ksero i ekspresu do kawy. Oferujemy pracę w dynamicznym zespole młodych ludzi których mottem jest CO MNIE NIE ZABIJE TO MNIE WZMOCNI.
Prawie by się zgadzało, tylko, że zakres obowiązków pkt 2 jest nie potrzebny, ponieważ do prowadzenia rozmów z potencjalnymi inwestorami będzie oddelegowana osoba, a przecież większościowy udziałowiec sam decyduje co i jak Prezes będzie potrzebował tylko długopisu żeby podpisać papiery.
Co do MS to się nie zgodzę, bo trochę kasy w to włożył, jest Stroną PI i stoi w dużej mierze za eFund i Technoboard...
Myslę, że po prostu interesy nie do końca się zgodziły i teraz inaczej chce się odnaleźc w temacie i tyle.
Miałem to samo na myśli z MS, nie chciał być popychadłem JRW i IDM skoro jest też stroną w PI, dlatego zrezygnował, ale aktualny Prezes na razie "robi" za rzecznika prasowego, bo prowadzenia bloga w którym informuje osoby zainteresowane, jest dosyć nietypowe, żeby nie powiedzieć zabawne.
Właśnie mi przyszło na myśl, że z tą wyceną to może byc tak, że może nie do końca października, ale już do NWZA 14.11 się wyrobią - ten termin zbiega się z terminem przekazania raportu za III kwartał - gdyby tak odpowiednio się sprężyli, to mogłoby to uatrakcyjnic raport i to dośc konkretnie:)
Obawiam sie ze na pierwszym walnym cene obniza na 32gronie a na drugim bedzie nominal po 10gr.Czy wy myslicie ze oni beda obejmowac papier po 50gr.skoro jest po 20-22 na rynku?Obniza na 10groni,naklepia ze 300mln.szt,puszcza w rynek i beda mieli kase na nowe projekty.
Pewnie Jasio podpuszcza, ale na wszelki wypadek napiszę, że uchwały podejmą tylko na jednym Walnym, bo:
1) albo na pierwszym będzie 33% i wszystko rozstrzygnie się już we wtorek, a termin listopadowy przestanie obowiązywac;
2) albo - co bardziej prawdopodobne - we wtorek nie zbiorą 33% więc nic nie podejmą i dopiero 14.11 zapadną decyzje.
Jeszcze dopiszę, że ostatnia akcja z dużymi obrotami była 18 października i ktoś wtedy dużo skupił (tak sądzę). Nie zdołał się więc zarejestrowac na pierwsze NWZ, bo trzeba było do 14.10.
Pewnie zarejestruje swoje akcje na listopad i wszystko potoczy się wg pkt 2.
Na dzisiaj pytanie: kto to jest ?
No i kolejne - czy przed 14.11 cośkolwiek nowego sie dowiemy, bo skoro na NWZ we wtorek nic się nie wydarzy, to może nadal będą milczec aż do drugiego terminu.
I wtedy znowu obietnice Pana Prezesa diabli wzięli ... :)
A czy ja wam kaze sprzedawac papiery.Ludzie trzymajcie sobie bo wtedy innym lepiej jest obracac.Tylko jedno mnie zastanawia.Kiedys p.Tkacz mi napisal ze aktywa beda wprowadzane w lipcu lub sierpniu a w zamian za te aktywa bedzie emisja a ja sie pytam gdzie aktywa i dlaczego nie robia emisji po 50groszy.A no moim zdaniem nikt nie chce brac papieru po 50 groni wiec zapewne bedzie taniej i obawiam sie ze bedzie to 10groszy.Jakie beda emisje wystarczy poczytac. W jednej z uchwal jest nawet mowa o 1 mld szt!!!!!! nowych emisji i prosze mi tutaj nie pisac ze cos wymyslam bo wszystko jest zapisane w infach.Przypomne sie kiedys jak nominal po 10 groni bedzie.
albo zacznie się szum jak na ats koło patra i goście się zastanowią nad drukami setmilionów bo drobni zaczna pisać do KNF,ABW i innych
a w tej chwili nie ma klimatu dla krętaczy w tym kraju i spodziewam się że dla przykładu komuś pizgną pare latek kibla i puszczą w skarpetkach żeby tłum miał satysfakcję