.... przekrój notowań od wejścia na GPW z uwzględnieniem dzisiejszej sesji..... wczorajsze wybicie było technicznym wyjściem kursu z konsoli .... natomiast dzisiejsze transakcje sa bardzo podejrzane manipulacja ...........
ludzie czy wy jesteście inwestorami?czy płaczącymi babami z pod kościoła,,,napiszcie do ing ,żeby wam oddali pieniądze?!albo może patrowicz?,widać kto ma jaja z tytanu a kto przy byle ruchach robi pod siebie,,,niektórych to już panika zjadła,,,ciśnienia niektórzy nie wytrzymali i pretensje niewiadomo do kogo....cierpliwośc i jeszcze raz cierpliwość....pozdrawiam
Dnia 2012-10-19 o godz. 14:38 ~wojtek napisał(a):
> ludzie czy wy jesteście inwestorami?czy płaczącymi babami z
> pod kościoła,,,napiszcie do ing ,żeby wam oddali
> pieniądze?!albo może patrowicz?,widać kto ma jaja z tytanu
> a kto przy byle ruchach robi pod siebie,,,niektórych to już
> panika zjadła,,,ciśnienia niektórzy nie wytrzymali i
> pretensje niewiadomo do kogo....cierpliwośc i jeszcze raz
> cierpliwość....pozdrawiam
.... trzeba odróżniać inwestowanie od manipulowanie..... technicznie spółkę przedstawiałem wcześniej....co stało na przeszkodzie aby może nie w takim zakresie jak wczoraj rósł kurs.... mało jeszcze spadł.....
Myślisz że mnie jest słodko ale nie pierwszy i ostatni raz tak jest na papierze zbyt wielu się tu zleciało kolarze wyrobieni i powinno być tak jak ten duży zechce a on chce zarobić bez rzepów
Czytaliście wywiad Krauzego w Wyborczej,mam nadzieję ze to dzisiaj też ruszy ,tak jak Westa powinna niebawem wyskok nie dziś to w poniedziałek też jest dzień.
ja się trzymam tego co na poczatku założyłem,czyli sprzedać weste za rok z kikuset procentowym przebicem,obserwuje codziennie co sie dziej i faktycznie tu nie ma mądrych póki ing sie bawi na papierze,dzisiaj tym bardziej dziwny dzień bo zrzucili juz przy takim poziomie,,,albo chcą wymęczyć towarzystwo i jeszcze zebrac akcje albo...czeka nas jeszcze kilka takich bujnięć ,trzy razy już były,zobaczymy co dalej,,,pozdrawiam
nie przypadkowo założyłem ten wątek, do inwestycji podchodzę poważnie... starałem się opisywać aktualna sytuacje kursu i i wiedzę o spółce, z mojej strony nie było naganiania. ..... dzisiejsze zdarzenie w/g mojej wiedzy i doświadczenia jest manipulacją.... kto zrobił czy ING czy tzw. mafia winna wyjaśnić KNF i zgłosić do prokuratury ... to moje spostrzeżenie...
poniżej podaje link do KNF
http://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/kontakt.html
jeżeli chcecie sie podzielić z nadzorem o wybrykach kursowych proszę pisać....może ktoś wyjaśni dlaczego takie zdarzenia maja miejsce
Daj spokój ja uważam że potencjał jest i takie wybryki się zdarzają szkoda mozna było wyżej pchnąc i kupować teraz ale co cofniesz czas. Spółka się podnosi i nie ma co gdybać nie bez kozery ten zjazd negatywów nie było a tu ........ szkoda tylko tych lękliwych
Dnia 2012-10-19 o godz. 15:52 ~Janusz napisał(a):
> Daj spokój ja uważam że potencjał jest i takie wybryki się
> zdarzają szkoda mozna było wyżej pchnąc i kupować teraz ale
> co cofniesz czas. Spółka się podnosi i nie ma co gdybać nie
> bez kozery ten zjazd negatywów nie było a tu ........
> szkoda tylko tych lękliwych
.... dokupywałem dzisiaj po 1,28 przy technicznym sygnale k widziałem realne wzrosty ale n to co się wydarzyło z dzisiejszymi notowaniami jest nie zrozumiałe dlaczego to się wydarzyło?
Słuchajcie nie maglują kumacie czyli ktoś to wszystko zbiera ja kupowałem 1,18 mniejsz o to , mali tego nie zebrali jedynie ci co mieli szczęscie zarobili ini oddali w panice.
nie robi się takiej krwawicy bez powodów jakby ktoś chciał to opylić maglownica pow 1,30 i poszłoby, było parcie na papier i zostało schłodzone plebs nie może zarabiać zbyt wiele.
Wyskoczyłem ze stratą. Gorsze spółki rosną. Szczerze ten papier coraz bardziej przypomina NC. Lata jak szmata. Zaś grubasy coś kombinują, wiedzą do przodu, albo tłuki z ING wychodzą. Mam nadzieję, że jakieś info pojawi się przez weekend. Westa miała gorsze wyniki w tym półroczu (r/r) znacząco, ale przewidują wzrost sprzedaży do końca roku. Nie dostarczają akumulatorów do nowych samochodów i innych pojazdów, których produkcja leci na w ostatnim czasie na ryja, tylko ponad 90proc wg projektu emisyjnego dostarczają na rynek wtórny głównie na rynki posowieckie z Ukrainą na czele. Jak tłumaczyć ten spadek jeśli nie zagrywkami spółdzielnianej mafii ukraińskiej i grubasów? Syf nie wchodzę przez najbliższe dni. Pozdrawiam
Dużo sprzedają też w Polsce.
Może nawet jeździsz na takim :)
Na polskiem rynku sprzedają od 5 lat i ciągle rośnie.
A jakość świetna - to najnowocześniejsza fabryka w Europie. Na pewno nie zdechnie.
To nie ukraińska mafia pogrywa, tylko lokalne cwaniaki robią kolejkę górską.
Szulernia odbywa się na różnych spółkach, nie tylko na bankrutach, tylko na wszystkich spółkach, na których da się sterować kursem.
Bardzo możliwe, że większościowi udziałowcy z Ukrainy wcale nie biorą w tym udziału, tylko zajmują się swoją robotą.
Oni wiedzą ile jest warta firma teraz i ile będzie warta w przyszłości.
Gdyby chcieli ubierać, to kurs byłby na dużo wyższym poziomie, a gdyby masowo zbierali, to przecież mają tyle akcji, że kurs stałby w miejscu jeszcze długo czas.
Takie ekspresowe zagrywki to raczej dzieło lokalnych spekulantów z mocnym udziałem cwaniaków z ING.
Kręcą lody bez angażowania swojego kapitału i nic im za to nie grozi.
Piękna fuch, bo jak zarobią to są na plusie, a jak tracą to nie swoje pieniądze.
Korekta która się właśnie kończy służy między innymi do powiekszania pozycji ktoś ma ten papier i będzie nim kręcił w prawo nie wiem kiedy jak ale to wkoorwienie przejdzie nam wszystkim jak nabija 1,45.
Myślę że ochłoneliście , jesli by ktoś chciał to wypchnąć nqa wyższym poziomie i magiel bez sypania
Myslę ża na końcówce oststni dygacze wywalą a chętni czekają , co do AT sami widzicie dalej działa inf.neg nie było a duzy ma wszystko gdzieś wywala i już czekając 10% niżej
ponad 3 milony wartość obrotu!!!cwanie zrobili pozrywało ludziom stop losy dosyć mocny drenaż,czyżby jakaś dobra informacja w weekend,a co do kolegi który piszę ,że westa sprzedaje najwięcej w byłych republikach radzieckich,to prawda bo to najbardziej chłonny rynek zbytu,oni wszyustkie ilości to nie Polska!!!
Dnia 2012-10-19 o godz. 16:37 ~Janusz napisał(a):
> To wszystko nie jest wazne jesieńia sprzedają 2x wiecej
> obrót i uwalenie popytu ile zebraliście teraz się boicie
> kupić tak juz jest z małymi.
ale cie leszczu powiesili na haku buahaha , usrednisz w przyszlym tygodniu po 0,90
To oczywista oczywistość jak mawiał klasyk.
Po to robi się takie zjazdy, żeby drobnica w strachu nie podbierała, tylko strachliwi oddawali grubasom.
Jak ulica się zorientuje, że warto brać, kurs zazwyczaj jest już kilka półek wyżej.
Taki niestety los leszcza, że nie ma nic do gadania, a psychologia tłumu została już dawno rozpracowana w najdrobniejszych szczegółach.
Przestępcy z bananowej GPW powielają ten schemat, jak odtwarzanie zdartej płyty i jest im z tym dobrze.
Tak to jest w krajach trzeciego świata, gdzie odpowiednie instytucje są w kieszeniach cwaniaków.
W tym dziwnym kraju, jak w niewielu na świecie, niby panują cywilizowane zasady, a w praktyce obowiązują afrykańskie zwyczaje.
Schizofrenia do kwadratu.
Dnia 2012-10-19 o godz. 17:08 ~jol napisał(a):
> przestepstwo. zabawne z was chłopaki
swiadome działanie na szkode spólki nie jest przestepstwem, malwersacja powierzonego majatku nie jest czynem zabronionym badź manipulacja.... masz cos jeszcze do napisania ?
Gdybyś -jol nie wiedział przypadkiem, to korupcja czy łapówka to też przestępstwo, tylko że mało kto za nie odpowiada w tym dziwnym kraju.
To, że nic się nie dzieje z manipulacją na GPW nie znaczy, że to jest legalne działanie.
Skąd człowieku się urwałeś ?.
Ze szkółki niedzielnej ?.
Na bananowej GPW nie takie numery odchodzą i nic się nie dzieje.
Afera Amber Gold jest bardziej medialna, a tymi przekrętami nikt się nigdy na poważnie nie interesował, bo komuś na tym bardzo zależy.
Tutaj ludzie każdego roku tracą o wiele większe pieniądze niż w AG i każdy udaje, że nie ma sprawy.
Wkładając pieniądze w tą szulernię, trzeba się niestety z tym liczyć.
upadajace spólki sa wyzej wyceniane..... jak to możliwe .... nie moge tego zrozumiec .... mam czas i zbede akcje bez straty....ale Jabłonski z KNF musi to wyjaśnić
Na bananowej niczego nie trzeba rozumieć.
Tutaj logika nie obowiązuje.
Balony szybują w kosmos, a porządne spółki często stoją w miejscu lub pikują w dół.
I na tym właśnie szulernia robi ciężką kasę.
Dnia 2012-10-19 o godz. 17:32 ~kysiek napisał(a):
> Tak równie dobrze prokurator powinien się zająć wczorajszym
> wzrostem
nie ironizuj wybicia sa na zwiększonym wolumenie i wzroście ceny akcji.... natomiast taka korekta to mało spotykane zjawisko.... stad moje zdziwienie i zszokowanie
to prawda...powiedzmy, ze korekta sie nalezala np do poziomu1.15... ale taki zjazd ?!?
Hmm... wlasnie spoglądam na wykres liniowy 6-mies... wygląda to ciekawie... tak jaby przed mega wybiciem min 1.80 nastepny przystanek... cos w rodzaju chorągiewki-moze myle pojecia... trzeba to obserwowac