roznica miedzy zydami a nami to taka ze zydzi sa "szczerzy" i mowi ze chca mamony a my tez chcemy ale jestesmy "obludni" i ukrywamy to a tez chcemy...:) tak czy inaczej starzejemy sie wiec wyjdzmy z tego marazmu juz...
To są nasze cechy narodowe. Najgorsza to zawiść, sąsiad sąsiadowi, a jeszcze bardziej w rodzinie. Nie daj boże byś miał lepiej - zjedzą cię.
A wspólnie można więcej, np. cyganie z mojego miasta, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Żyją i się śmieją z nas ciułaczy roboli.
wszyscy smieja sie z cyganow a mozna by sie czegos nauczyc od nich...swiat jest obecnie zmaterializowany, skomerjonalizowany... calkowicie. czlowiek dla czlowieka nie nzaczy nic
izraelczyk was panowie robi w konia raz w życiu chłopak wyjechał za granicę i to z pielgrzymką do izraela i stąd jego b"ksywa" znam takiego co przez przypadek lądował w halifaksie w kanadzie (tankowanie) w drodze do wenezueli) bez wysiadania z samolotu i dostał "ksywę "kanadyjczyk" strasznie barwnie opowiadał o kanadzie.zapomniało sie tylko chłopu że ja też siedziałem w tym samolocie ale selavi takie jest życie żydzi sie nie ujawniają a zdekonspirowany żyd to już tragedia pamietam jak b.posel Celiński sie popłakał w telewizji po ujawnieniu
Ciekawe czy koleś z artykułu który ci przesłałem mailem też jest żydem. Jak zaczynał interes to trzymał Jasiem Kulczykiem. Może twoi znajomi coś o nim wiedzą.