• Co tu sie dzieje?? Autor: ~raff [109.243.171.*]
    Sytuacja szalenie ciekawa!!. Czy ING gra podobnie jak 2 tygodnie temu. Czy ktoś jest w stanie przewidzieć co tu sie wydarzy??!!. Ja obstawiam opcje że ING chce wyjść z tej nietrafionej inwestycji ale przy takim FF nie da się tego zrobić na rozsądnych poziomach. A wy co sądzicie??
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~wojtek [46.113.13.*]
    zgadza się ,ludzie się boją ,że scenariusz się powtórzy ze spuszczeniem westy przy tym poziomie co napisałeś,mi się wydaje,że teraz coś grubego tu się kroi ale trzeba być czujnym, Moja ocena-jutro korekta na 1,34 i testujemy poziom 1.4-1.56 w poniedziałek 1,65-1.84 i teraz pytanie czy zostawać ?czy wychodzić?i czekać na rozwój wydarzeń,decyzja trudna,piszcie co myślicie?tu cięzko coś powiedzieć,,,,czy to ing znowu robi pompkę,czy inny fundusz a może znalazł sie konkretny inwestor...
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~Janusz [31.175.120.*]
    Jutro korekta At po testowaniu 1,28 ruch korekcyjny 1,22 poziom 1,55 jesli zostanie pokonany 1,84 jak pan napisał wcześniej.
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~rotaryy [77.252.116.*]
    Moim skromnym zdaniem jutro podobny scenariusz jak dzisiaj...a co dalej prawdopodobnie testowanie 1,7 ostatniego górnego wyniku. Jeśli dalej będzie tak grubo rosło jak ostatnio czyli około 20 % na sesję to lepiej przy 1,7 wyjść i zgarnąć co swoje bo jak wiadomo jest możliwy spadek na tym papierze w ciągu jednego dnia o - 30 %. Ing chyba raczej tutaj nie gra przynajmniej na razie, raczej ktoś mocniejszy.
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~kk [95.41.115.*]
    ff to ok. 7,5 mln.
    dzisiaj poszło 2 mln (bez kółek).
    Jeśli było branie, to szybciutko przebije 2 PLN.

poz
    kk
    też mam wrażenie,że tym razem to nie ing,,,scenariusze na giełdzie rzadko sie powtarzają ,dlatego myslę,że podciągną wyżej,chyba ,że w weekend dobre info nas czeka,zobaczymy ,powodzenia życzę tym co siędzą na papierze prawie od początku tej huśtawki,,,
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~rotaryy [77.252.116.*]
    Ewentualnie ing ale teraz ciągnie w górę lub na swoje słupy, ciężko przewidzieć. Czas pokaże ale trzeba być twardym i nie dać się wyleszczyć... Pozdrawiam stały akcjonariat Larrego, 12345 i Ciebie Wojtek.
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~12345 [89.228.148.*]
    Dnia 2012-10-18 o godz. 19:12 ~rotaryy napisał(a):
    > Ewentualnie ing ale teraz ciągnie w górę lub na swoje
    > słupy, ciężko przewidzieć. Czas pokaże ale trzeba być
    > twardym i nie dać się wyleszczyć... Pozdrawiam stały
    > akcjonariat Larrego, 12345 i Ciebie Wojtek.

... w ub. piątek komunikat o zejściu ING lekko poniżej 10%..... w ciągu kilku sesji miałby ponownie zmniejszać FF ??????
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~raff [109.243.171.*]
    Korekta jutro prawdopodobnie w locie. Zainteresowanie po dzisiejszych wzrostach jeszcze wzrośnie. Nowi pozolą przejść przez korektę sędzie się suchą stopą. Ja uważam że tak ING będzie się pozbywało akcji.
    Pozdrawiam
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~Janusz [5.173.84.*]
    Obserwowałem ruchy na walorze 1,54 macie jak w banku po przebiciu 1,86 co do ING zszedł poniżęj 10% i jaki wpływ info miało na walor pamiętacie ???

W przyszłym tygodniu zleci się tu spekuła z Biotyka i Petro Powinni ciągnąć Midka i te spółkę.

Tu mozliwe 4 zł ale po przebiciu 1,86 na razie jutro korekta w locie wielu ostrzy pazury aby tu wpaść i kręcić 1,80.

Kupiłem dzisiaj 1,22
    za tą cenę kupowałbym midasa siedziałem 3 lata na midasie wtopiłem 170 tysiecy,solo fundował kolejne emisje ,których miało nie być,pytel pisał o skokowym wzroście przychodów,twierdzą,że na midasie przebitka 100 procent w ciągu roku,najgorsze jest to ,że tam jest bardzo duże rozwodnienie akcji,pozdrawiam
    A po ostatniej operacji ING FF wzrósł i o to im chodzi. Raz zostałem z małym pakietem. Teraz się już nie dam.
    Dnia 2012-10-18 o godz. 19:32 ~raff napisał(a):
    > A po ostatniej operacji ING FF wzrósł i o to im chodzi. Raz
    > zostałem z małym pakietem. Teraz się już nie dam.

syndrom piątku ????????
    wychodziłbys przy 1.70? bo jak tak to muszą sytuacje powyórzyc do końca roku kilka razy,ja podpompowałbym kurs do 3-4 złotych i póżniej bym spuścił,poza tym mamy wyniki 28 listopada,moim zdaniem będą dobre w marcu 2013 r kolejne te bedą o niebo lepsze,o co tu chodzi,,,ing potrzebuje kase ,żeby wyjść z jakiejś padaki na giełdzie ,typu hb?niewiadomo,,,dlaczego ing miałoby się pzobywać westy przy tych poziomach?nie ma logiki,obejmowali drogo,ale teraz musieliby naprawdę kurs mocno ciągnąć ,żeby wyjść z tego z twarzą,,,
    Jutro przypłyną tu parchy z Petrola , ponownie podwójne widły zebranie i zobaczymy 1,80 jak nic taka moja teoria a dalej beda grać na Midku oj i jeszcze bioton 0,13 :)))
    na petrolu coś się święci ,to nie są już jednodniowe podbitki jak pan zdążył zauważyć,mocniejsze działa wytoczyli,,,ale fakt,że jutro tu się zleci pól, giełdy-pozdrawiam
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~west [83.7.91.*]
    Janusz zachowujesz się za przeproszeniem jak gimnazjalista mówiąc bardzo delikatnie ,dlaczego ludzi obrażasz ,czym ty lepszy jesteś od innych.Nie osadzaj żeby samemu nie być osądzonym.
    Oni wiedzą że przy takim podziale akcjonariatu trudno będzie wrócić chociażby na poziom 3 zł. Ja obstawiam że będą się chcieli odkuć na innej spółce. Tutaj nie ma kto tego ciągnąć w góre. Ukraińcom nie zależy po dla nich w zasadzie to bez różnicy a do tego niski FF blokuje innych poważnych graczy, bo żeby wejść trzeba by wywindować kurs mocno w góre.
    Moim zdaniem to jest jeszcze inny nie widoczny gracz a ING może się do tego podpinać....najbliższe sesje wyjaśnią sytuacje
    Zadzwoniłem do znajomego z ,,branży".

chcą zebrać wszystko do 2 zł i dalej podobnie do Ursusa mały FF w górę z powolnym upłynnianiem.

Nawiązując do Petrola wiekszość liczy jutro na korektę zejście do szamba, na formum nicogames napisałem 2,60 było to wczoraj 2,58 ok po przetestowaniu tego poziomu stopy zebrane chwila mielenia i tu możecie mnie wybesztać 3,20 na Petrolu juz go nie mam ale po przebiciu 2,60 rozważam powrót do gry.

Tu widzę ogromny potencjał wzrostów jak i na Midasie tam niby się nic nie dzieje ale papier jest wybierany małymi pakietami - technicznie zaatakuja linię trendu z 0,78.

Wydaje się że po takich wzrostach jak dzisiaj tu powinno być spuszczenie powietrza może dla wydygania leszczy, ale wielu ma apetyt na 2-3 zł , pamiętajmy z ilu spadało ubija dno na 1,40 i daj nam wszystkim Boże.

Jutro
    Bioton , trzepanie na Petrolu , zbiórka na Midasie, tu według mnie wybiorą wsio do 1,50 luka nie odpuszczą i trzymanie na 1,80.

mam taka małą spółeczkę z NC nicogames tam w przyszłym tygodniu zabawa.

IFC po korekcie chca powrócić na 0,80.sa 0,46.

Podobnie było z Ursusem przy 2 zł jest 4,7 a będzie 6 i kto by pomyslał,,,,

Wielu zwiało z TP i bedą kręcone lody na małych uważać i korzystać.
    ursus ładnie poszybował,na ifc też grywam,ale tam nie mozna byc zachłannym i trzeba wiedzieć kiedy wyskoczyć,patrowicz tak lata po tych swoich spółkach i kazdą z osobna pompuje i spuszcza,nie nadarmo mówią-pierwszy inżynier giełdy!Janusz mam nadzieję,że to co napisałeś z tym podobieństwem do ursusa to prawda...nawet prawdopodobny jest taki scenariusz ,chyba,ze sam się w to wkręcam....
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~kaszpirowski [78.10.134.*]
    Można snuć różne wizje i przypuszczenia.Niezaprzeczalnym faktem jest to ,że westa rozczarowała swoimi wynikami w przeszłości (wiadomo o co chodzi).Startowała z pułapu bodajże 12 zł.Spadek do 0,45 zł uważam za grubo,podkreślam grubo przesadzony.Jeżeli kupujemy przyszłość ,a wiemy ,że najgorsze spółka ma za sobą , no to jaki wniosek?.Lepsze wyniki,nowe kontrakty etc.wywinduje kurs do , no właśnie do jakiego poziomu?Osobiście uważałem i uważam,że jeżeli wyniki będą na plus,choć niewielki zobaczymy tu poziomy 5-6zł.Obecny kurs i dywagacje czy będzię 1,90 czy 1,70 są trochę śmieszne.Tak dyskutują spekulanci.Fundamentalnie mocno się zapowiada w przyszłości.
    dla mnie tez przyszłośc westy wygląda obiecująco,ale rozważamy różne scenariusze na wypadek nagłego zrzutu przy 2 złotych,wolę mieć 80 procent zarobku niż czekać jeszcze kilka miesięcy,a do tego czasu można spróbować nagarniać westę na kilka razy,tu nie ma reguły,zobaczymy co się będzie działo na najblizszych sesjach,chociaz tez jestem zwolennikiem dłuzszego trzymania westy,nie gram tu na krótko,takie mam założenie od początku,dużo spraw się w weście wyklarowało na plus,a jak nie którzy piszą o widmie bankructwa tutaj to tkwią w dużej niewiedzy i brak im elementarnej wiedzy na temat westy..
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~mackie [164.126.155.*]
    ... ,, ,dlaczego Ing miałoby się pozbywać Westy przy tych poziomach? ,, ...
    ... jedną z odpowiedzi jest ... ... , aby je skupić na niskich poziomach i wyeliminować z gry indywidualnych posiadaczy akcji ... :( ... free fload mały , a perspektywy Westy olbrzymie ... ....................
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~mackie [164.126.155.*]
    .... i tak na marginesie ... ... jeżeli Firma rokuje ... to ... _> ... nie zbierajmy many ... ... a raczej zbierajmy akcje ... ... :)) ... ............
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~Janusz [164.127.187.*]
    Rysowali panowie kreseczki na wykresie dzisiaj przebicie 1,50 będzie trzymanie ale niestety poleci (za mało wczoraj skubnałem)
    Teksty ubrani na 1,50 itp bedą się pojawiać na forum normal...... ale czy to ważne jeśli po przebiciu 1,54 gwarantem jest 1,86.

• Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~Inwestor [85.237.162.*]
    Jedna ważna rzecz :) wczoraj leszcze nie kupowały jeszcze, tylko niektórzy i widać to po wpisach na forum :) dzisiaj część się przyłączy ale większa część będzie czekała na korektę i tak będzie czekała i czekała aż się nie doczeka i wejdzie na górce jak zawsze i sprzeda w lokalnym dołku jak zawsze :D Westa lubi ostro szarpnąć - zobaczymy.
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~wojtek [164.127.226.*]
    tko 1.32 ,,,
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~Janusz [5.173.131.*]
    Przebije 1,54 leci na 1,80
    niestety mam mało
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~joł [79.190.191.*]
    fund wystawia na s chyba bo juz by było 1,8 przy tym obrocie
    Trzyma stary widzisz ...
    Popatrz...
    straszak w tył i znowu nabiorą,zagrywki jak u patrowicza,miejmy nadzieję,że go tutaj nie ma i jego słupów,,,
    Technicznie zatrzymanie kursu za szybko by poleciało zbieranie na wczorajszym zamknięciu
    patrz obroty i przeskok 1,4
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~joł [79.190.191.*]
    niezle obrót jak na miedzi ;]
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~rysiu [193.108.194.*]
    wczoraj wolumen 2 mln akcji dzisiaj juz 1,1 mln
    ciekawe co będzie dalej
    Przytrzymają przed 1,40 wtedy z łatwością 1,54 poleci a tak za wielu kolarzy
    jeszcze nie ma 10 godziny a już taki obrót!!!bedzie grubo tutaj -mamy cały dzień...
    Technicznie powinno zatrzymać się na 1,40 _1,36 jesli będzie wielu chętnych a zatrzymano ich na chwilę nie wiem nie wiem
    Mozliwe tu i 4 zł przy takim FF i to szybko
  • Uwaga Autor: ~Janusz [5.173.131.*]
    Skubią stopy zbierają papier na UP jak myślałem
  • Re: Uwaga Autor: ~wojtek [164.127.226.*]
    to fakt...zbierają i lekko będą bnujać -pozdrawiam
  • Re: Uwaga Autor: ~wampeer [87.207.32.*]
    między 10.00 a 10.15 znów będzie strzał
    chwile podusimy jeszcze...
    wczoraj też się kisiło z rana
  • Re: Uwaga Autor: ~Janusz [5.173.131.*]
    Nie wiem stary czy będzie czy nie wykres idealny jak strzelą to 1,44 to 1.80 masz w kieszeni a słyszałem że i wiecej zlot hien dopiero się zacznie na tym walorze.
  • Re: Uwaga Autor: ~wojtek [164.127.226.*]
    widzę,że kolega obserwował wczoraj,ktoś o 10 konkretnie wziął się za westę!!!! 1,5 miliona wartość obrotu na weście a dziesiątej nie ma!!!
    ciekawe kto się na te ich sztuczki złapie?!1,23 a pozniej pólnoc
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~mysiek [89.72.29.*]
    Trzymać zwieracze!
    Za 13 minut winda .
    :)
    Wielu się łapie i złapało jak sobie wyobrażacie wzrosty bez korekty
    widzieli jak stopy popękały
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~wampeer [87.207.32.*]
    masakra jakaś, ale dokupią Ci co dziś po 10k na 1,34 kupowali... powinni już wchodzić

a leci dalej
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~mysiek [89.72.29.*]
    już stoi :)
  • Re: Co tu sie dzieje?? Autor: ~wampeer [87.207.32.*]
    dokupiłbym, ale już nie ma za co ...
    Siedzę tu do 1,05 i czekam cierpliwie bez kółek, można zostać bez papiera za gruby portfel tu wszedł i ci co zrobili kołko powyżej 1,30 właśnie kupują
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.