Nie żebym był złośliwy ale strata 57 punktów chyba każdego z nas już wyrzuciła by definitywnie z rynku...
Zdecydowanie w tych warunkach ten system się nie sprawdza.
Ale proszę , kontynuuj , z chęcią dalej będę obserwował.
@ostry jak dla mnie to możesz być nawet arcyzłośliwy po to podaję sygnały by można było się na czymś wyżyć :-)))
System zawsze tracił w konsolidacjach, zresztą prawdopodobnie każdy system traci. Moją winą jest moment wznowienia systemu, mogłem mu policzyć jeden sygnał wstecz by miał fory 100 parę punktów, tylko po co?
Jak już dzisiaj jesteśmy przy ciekawostkach... w czasach jak powstawał system, to zaleceniem dla gracza rozpoczynającego przygodę z kontraktami, było posiadanie 20K depozytu na jeden kontrakt tak więc 57 punktów to żadna strata ;-)
Czołem Panie i Panowie :)
Z ciekawostek wartych odnotowania to naczelny analytyk pan KK wystawił artykuł o wzrostach :) Jako bykowi mrozi mi on krew w żyłach ;-)
Problem w tym że jak juz przebije ważną kreskę to dla jednej ze stron może być .... za późno.
Szybkość handlu w dziesiejszych czasach nie toleruje pomyłek.
KK to kto ? Bo jakoś nie kojarzę.
Ach ten z bankiera.
Przyznam wam się szczerze że korzystam z tego forum od wielu lat , ale cała reszta tego szmaciarskiego serwisu zupełnie mnie nie interesuje.
Ale ten Kolany to chyba dość przyzwoity facet.
myślę, ostry, że z tego forum nie będziesz korzystał zbyt długo. Przeniesienie go z komentarza na stronie futures na stronę malutkiej spółki m u s i spowodować jego zanik. Z powodu braku dopływu "świeżej krwi". Jaki nowy forumowicz znajdzie to forum ? Żaden. Ale chyba o to chodziło pomysłodawcom.
tylko po co. Ty też jesteś "zwolennikiem" ograniczenia dopływu nowych talentów ? Wietrzę spisek. :-). Pomyśl Forum funkcjonowało - raz lepiej, raz gorzej- wiele lat. Do momentu kiedy zaczęło komuś przeszkadzać. Gdybym był nowy (a gram wyłącznie na futach) do głowy by mi nie przyszło szukać pod jakąkolwiek spółką. Nawet największą. Forum umrze na "uwiąd starczy". Jak długo można wymieniać opinie z tymi samymi ludżmi.....
Nowy, poważny, nazwijmy go "zawodowy" kontraktowiec na pewno nas znajdzie. Masz rację w tym, że najlepiej byłoby pisać pod artkułem na temat kontraktów i tyle... Więc skoro znowu zaczęli publikować regularnie to może wrócimy tam? Na próbę chociażby...? Od jutra, co sądzicie?
Termi ty należysz do "starszyzny" forum. Powiedz , nie wydaje ci się dziwne, że nigdy w historii nikomu nie przeszkadzało pisać nawet gdy rejczak spóżniał się z komentarzem. Zawsze pisało się pod ostatnim komentarzem bez względu na jego aktualność. I forum było stale zasilane przez nowe , często ciekawe spojrzenia na rynek.
A ja uważam że już lepiej tak niż pod komentarzem który raz jest a raz go nie ma.
Natomiast ewentualnie można by rozważyc "podpięcie się " pod wiekszą spółkę.
kolega z redakcji? spadła wam liczba odsłon strony i nie zarabiacie odpowiednio na reklamach? Było zamieszczać artykuły codziennie przed ósmą rano, a nie co pięć dni. Teraz rozumiem brak odpowiedzi na emaile w sprawie założenia wątku FUTURES
no to jeszcze odpowiem. Na forum trafiłem gdzieś pod koniec 2007 (pod innym nickiem).Choć kontraktowcem byłem już kilka lat. Przez 2-3 lata pisywałem dość aktywnie, miałem tu i przyjaciół i wrogów. Forum żyło a ton nadawali Jaco Lola Kolasa Turysta i in. I było miło. Stale pojawiali się nowi: nieraz ciekawi, nieraz zabawni, nieraz miernoty. I zobaczysz, że niedługo- przy takiej chęci rozwalenia forum - ....
Przegapiłeś moment w którym forum całkowicie umarło i nawet na stale piszący postanowili zaprzestać działalności. Nicki które podajesz to dopiero druga, albo i nawet trzecia generacja tu piszących. W tej chwili to Ty wtykasz kij w szprychy w coś co zaczyna funkcjonować i starasz się to rozwalić.....Najbardziej irytujące jest to, że robisz mi zarzut iż ja chcę coś rozwalić, samemu nie robiąc nic.... zrób coś, pisz pod artykułami, przyciągaj nowych, wklejaj linki gdzie piszemy, podobno zależy Ci na dobru naszego forum.
Paweł Rejczak prezez lata wytworzył pewność tego, że napisze i spóźniał się góra godzinę... Chocki-klocki zaczęły się gdy odszedł... Sam jestem rozdarty, bo wolałbym wrócić pod komentarz bankiera, ale jeśli ma być w kratkę i mamy wyczekiwać rano, jak psy Pawłowa, Bóg wie ile na pierwszy wpis, to już lepiej siedzieć tutaj... A gdy jest zmienność, to i nowe nicki się zlatują...
@termi z nowymi nickami nie ma najmniejszego problemu, będzie ruch będą nowe nicki, jedyne co można zrobić ewentualnie więcej dla sprawy to wklejać pod każdym nowym artykułem link do forum, np taki :
Dyskusje na temat kontraktów terminowych odbywają się tutaj:
https://www.bankier.pl/forum/forum_o_bio-inventions,6,21,10000000731.html
Nadal nie mam odpowiedzi na emaile, widocznie nie leży w interesie bankiera dodanie zakładki FUTURES.
Ja osobiście nie jestem w ogóle rozdarty, przypomnę Ci pięć dni bez artykułu, czterech zakładających odrębne wątki na forum ogólnym i w rezultacie suma sumarum 6 wpisów. Obecnie średnia jest 40 i więcej. Osobiście jest to mój ostatni wpis w dyskusji, gdzie pisać, nawet jestem zdziwiony, że ta ponownie się pojawia gdy wszystko funkcjonuje należycie.
Drugi wpis :) ot tak, bo nie ma co pisać.. w20 2343/44 na razie nie wyłamane, wybić brak. Przyczajenie z tendencją.. na.. a tu sobie wpiszcie, wg życzenia :)
Złowieszcza jest taka cisza... :-) Kompletnie nie wiadomo, która strona uderzy pierwsza...
Jeżeli przy tym wsparciu Zachodu nie idziemy wyżej, to oznacza brak wiary w tamte wzrosty, a wtedy byle impuls osłabiający z Zachodu spowoduje spadki. Z drugiej strony, tego typu bezruch we wcześniejszych układach prowokował popyt do jakiejś próby podniesienia rynku...
@termi gdyby nie to, że przebywamy w konsoli pod szczytami, to takie zachowanie rynku odbierałbym jako nikłe odbicie po wcześniejszym spadku i przygotowanie do pogłębienia. Dopóki jednak nie opuścimy konsolidacji dołem, to uważam że przy każdym pojawiającym się wsparciu należy zajmować pozycje długie, nawet gdyby w późniejszym rozrachunku okazały się stratne, bądź jak kto woli zamykać krótkie. Poziom 2370 na wig20 i dla kontraktów 88-90 to dla mnie dość ważne poziomy odniesienia.
Tak się wczoraj przyglądałem sytuacji indeksów i spółek które mam w porfelu.
Wszystko krzyczy 'Sprzedaj".
Ale czy można wierzyć w to co każdy może zobaczyć?
Oto jest pytanie.
Dla pewności zredukowałem pozycję o połowę.
A tymczasem mieliśmy akcję byków , mieliśmy akcję misiów - ale póki co nic z tego nie wynikło.
Wszystko dzieje się na mini obrocie, obie strony okopały się na pozycjach i czekają.
Wachania coraz mniejsze , więc niedługo powinno przyjść rozstrzygnięcie.
Mam nadzieję że po mojej myśli.
poziom obrotów na kasowym jest dla nas szczególnie niebezpieczny bo małym nakładem mogą sobie pchnąć rynek w dowolnym kierunku,a z nim i rynek kontraktów
Przy klasycznym AT masz absolutną rację. Jednak, jak napisał @ostry, przebicie ważnej krechy często zabiera wiele punktów potencjalnego zysku, stąd czasami próbuję wyprzedzać rynek i przynajmniej pierwszą transzę otworzyć w ekstremum. Jeżeli się pomylę, szybko tnę straty i próbuję ponownie wyżej/niżej...
dlatego pisałem o obrocie na kasowym, bo przy takim byle jakim to teoretycznie nie ma prawa się nic wylać dzisiaj. Problem jednak pozostaje, bo np. jutro mogą załatwić sprawę luką i wtedy załadować obrotem, więc jednak by się przydało oddalić od wsparć.
Z dzisiejszej sesji nie wynika, żeby byk już przegrał. Takiej niechęci do spadania dawno nie widziałem. Zaraz to się obróci na chęć odbicia. Jak wysoko, to inna sprawa. Poza tym dla przyzwoitości Stany mogą utrzymać dzisiaj plus, wystarczy mały i przy neutralnym jutrzejszym poranku nie wiadomo jak to się potoczy...
bilans dzisiejszego dnia to przyrost LOP o 2,2K. Wsparcie wybronione, tylko czy aby było atakowane? moim zdaniem, nie - a dzisiejsza słabość naszego parkietu to wyraz zaniechania działań popytu, niż siła podaży, takie rozumowanie nakazuje spojrzenie na obroty na kasowym. Ktoś jest w błędzie, ciekawe kto?
Do jutra Panie i Panowie :)
obecna pozycja S2393
odwrócić na L, gdy kurs wzrośnie od otwarcia o 11pkt
zysk/strata systemu po reaktywacji z uwzględnieniem 2pkt przy każdorazowym odwróceniu: -57pkt
***podawane sygnały są w charakterze ciekawostki, nie są rekomendacją!!!***
Ponownie zachęcam do podawania wskazań innych systemów, również autorskich. Wydaje mi się ciekawe porównanie wskazań między systemami, jak również porównanie własnych osiągnięć w odniesieniu do systemu/ów.
witam. troche pozno ,ale cos trzeba skreslic ... Osobiscie jestem za utrzymaniem tego forum , jest spokoj i nie ma chamstwa ,glupich docinek i naganiania , jestem przekonany ,ze prawdziwi misie sledzą i czytają te nasze wypociny i odezwą sie jak syt. bedzie na ich korzysc ,byleby tylko robili to z klasą . jesli chodzi o rynek ... kosola trwa klin sie zweża wiec wybicie lada moment , osobiscie oststnio zwracam uwage na zachowania hg dax nasdaq i bux w tym i waluty .obecnie moje nastawienie neutralne ,ale dokupilem lek na minum .. wiadomo wazne zamkniecie w usa i futy rano, ale odreagowanie min 20 pkt raczej pewne jutro.
Optymista z Ciebie co się zowie !
Równie dobrze janki zaraz mogą zacząć spadać i jak zamkną się na minusie , to co?
Nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu kiedy on sobie hasa w najlepsze po lesie.
Gdybyś wiedział komu zażuciłeś brak profesjonalizmu to byś się zdziwił.
nieporozumienie/forward
peek
zemsta pogan
don patrowicz
jak myślisz kto się ukrywa pod tymi nickami!!!!!
Kto ukrywa się pod nickiem zemsta pogan wiem i trochę znam - ma na imię Piotr.
Kto ukrywa się pod nickiem don patrowicz - myślę że również wiem.
I nie sądzę by była to ta sama osoba.