Ja podliczyłem . kartka przerysowana na połowę z góry do dołu , jak rysa na konstrukcji ALTERCO . Z prawej wszystko co na plus z lewej co na minus dla spółki , również w liczbach dostępnych dla drobnych inwestorów w materiałach źródłowych spółki i innych dostępnych . Muszę przyznać że trochę się tego nazbierało a jeszcze więcej jest twardych niewiadomych na chwilę obecną . Biorąc pod uwagę zasadę domniemania niewinności w stosunku do pewnych posunięć zarządzających bilans mimo wszystko wyszedł źle . a dlaczego ------ bo diametralnie zmieniło się nastawienie rynków do segmentu w którym działa ALTERCO . A wszyscy dobrze wiemy że leżącego łatwo dobić //// obligatariusze //// przejąć majątek spółki za grosze sprzedać po czasie i w sumie osiągnąć duży zysk . Jednak czasami dzieje się inaczej , KTOŚ PODA RĘKĘ LEŻĄCEMU i pomoże mu się dzwignąć . nie jest ważne czy z serca czy dla osiągnięcia korzyści .WAŻNE ŻE LEŻĄCY WSTAJE A NAUCZONY DOŚWIADCZENIEM NIE DA SIĘ DRUGI RAZ POWALIĆ .a często bywa że osiąga duże sukcesy . Biorąc pod uwagę pierwsze sygnały końca zapaści w nieruchomościach i to że jest duże prawdopodobieństwo uzyskania upadłości układowej zainwestowałem w spółkę . Nie określam poziomów , targetów , zakresów czasowych , Po prostu czekam obserwujac rozwój wydzrzeń bo są duże szanse osiągniecia ładnej stopy zwrotu z inwestycji . ------------------------------------------------------------------Każdy jest kowalem swego losu i proszę nie traktować mojjej wypowiedzi jako zachęty do kupna .
Zastanawiam się dlaczego pewne dane finansowe , które są mi poytrzebne do zamknięcia mojego podliczenia NIE SĄ MOŻLIWE DO ZDOBYCIA w cywilizowany sposób na obecną chwilę . Nagle stały się one wielką tajemnicą , kartą przetargową z jednej strony w toczących się negocjacjach a z drugiej straszakiem dla mniej wtajemniczonych . Czy nie jest to spółka publiczna a my akcjonariusze powinniśmy mieć wgląd do akt . Cóż -banana NC . I teraz najciekawsze , KTO SKUPUJE AKCJE dlaczego tak się spieszy .Pierwsze pytanie to tylko hipotezy i przypuszczenia dlatego pozostawię je w chwili obecnej bez odpowiedzi . Druga odpowiedz jest prosta : ma coraz mniej czasu bo nie spodziewał się że nadzorca sądowy we współpracy z sądem będą tak szybko działać . I niech mi nikt nie mówi że do meritum będziemy czekać miesiącami bo to by było działanie na niekorzyść spółki i samych akcjonariuszy . Powodzenia i trafnych decyzji życzę .