• po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Czekając na to co ewentualnie może napisać na temat TVN niejaki Maciej z Krakowa, postanowiłem zabrać się już teraz do pracy, nie czekając aż utworzy się nowy dołek, na tym wykresie. Oczywiście żadnej analizy ten podkrakowski pajac tutaj nie umieści. Ma on bowiem pojęcie o tym mniej więcej takie jak ja o plamach na słońcu.

Zakładam, że do wniosków należy podchodzić niezwykle ostrożnie i na bieżąco prowadzić analizę fali spadkowej. W ogóle na przestrzeni ostatnich tygodni dokonałem następnego ogromnego kroku w mojej metodzie analitycznej zwanej ATK a efekty moich przemyśleń i wniosków będę mógł po raz pierwszy sprawdzić dopiero tu na TVN. Jest to jakby ukoronowanie mojej ogromnej pracy, niezliczonej ilości godzin i nieprzespanych nocy i satysfakcji jakie odnosiłem po każdym małym zwycięstwie, kiedy to piętro po piętrze wspinałem się przez ostatnich kilkanaście lat. Reasumując od dziś rozpoczynam zupełnie nowy rozdział i nawet zastanawiałem się przez chwilę czy nie zmienić swojego niku. Ostatecznie jednak postanowiłem zachować Chodzika Księżycowego przy życiu.
    Teraz wiem, że jestem na samym szczycie a ostatnie odkrycia wyglądają na przełomowe. Wiele błędów było po drodze i wiele niepowodzeń ale za każdym razem analizowałem bardzo drobiazgowo miejsce w którym popełniłem błąd. Jak zdążyłem się już zorientować narzędzie jakie udało mi się zbudować pozwala prognozować wsparcia z niebywałą wprost skutecznością. Powiem jedynie, że ATK danego wykresu to kilkanaście godzin ciężkiej i mozolnej pracy, ale przecież nikt nie napisał, że kasę zarabia się miło i przyjemnie. Jest to jednak niezwykle ekscytujące zadanie a dla mnie jako prawdziwego wyznawcy tego kierunku niezmiernie satysfakcjonujące. Oczywiście zrozumiałe jest, że byłoby głupotą cokolwiek więcej na ten temat pisać na forum, chociaż kilka lat temu zacząłem tu przedstawiać pewną myśl i wstępne założenia. Wtedy byłem pośrodku drogi i szukałem łebskiego faceta co pomógłby mi rozwiązać piętrzące się problemy. Przez chwilę myślałem, że będzie nim Cercio ale niestety okazało się to strzałem kulą w płot. Patrząc z perspektywy dnia dzisiejszego, Pan nasz uchronił mnie przed popełnieniem tego niewybaczalnego błędu.

Jedno na dzisiaj mogę wam powiedzieć. Warunek jaki postawiłem w poprzednich wypowiedziach na temat tej spółki a dotyczący pokonania najniższego dotychczasowego poziomu jest niezbędny. Daję swoją głowę jeśli kurs nie przełamie wsparcia na 5.90.
    Uważam, że zatrzymanie spadków już obecnie i wygenerowanie z tego poziomu silnej fali wzrostowej jest niemożliwe.

Chodzik Księżycowy
    Składam tu też ogromy hołd R Elliottowi i jego koncepcji ruchu falowego. Moje założenia ATK
    chociaż nie wykorzystują jego odkryć bezpośrednio, to jednak byłyby niemożliwe do zaakceptowania bez jego The Wave Principle. Uważam również, że prace prowadzone następnie przez jego zwolenników Alfreda Frosta i Roberta Prechtera w wielu miejscach próbują odejść od założeń Elliotta gdy tymczasem trzeba się tych założeń trzymać niezwykle skrupulatnie.
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: maciej_z_krakowa [77.254.139.*]
    łachudro od kiedy ruchy falowe dotyczą małych spółek?
    Elliot opracował teorię fal dla wielkich rynków. Generalnie dla DJIA oraz innych indeksów.
    Świetnym przykładem twoich genialnych analiz opartych na FE dla małych spółek jest HBP dla której za pomocą fal ustaliłeś nieprzekraczalne dno na poziomie 2,10PLN+-5gr.
    Brednie które wypisujesz stawiają cię na samym szczycie ignorantów technicznych a twoje "analizy" mogą służyć młodym adeptom AT jako niewyczerpane źródło wszelkiej maści popełnianych błędów i zwykłych kretynizmów.
    Poza tym próbujesz wszo manipulować rynkiem, co jest z góry skazane na niepowodzenie ale pokazuje jaka parszywa gnidą jesteś i jak daleko trzeba się trzymać od twojego bełkotu.
    Zrozumiałeś oszuście?
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Zamiast mnie obrażać Macieju z Krakowa, to zrób analizę spółki TVN i przedstaw nam wnioski
    abym wiedział co czynić powinienem. Nie będę od dzisiaj reagować na tego rodzaju wpisy. Niech fakty same za siebie przemówią. Jakbyś mnie uważnie przeczytał, to zamiast manipulacji i obrażania zwróciłbyś uwagę na moment w którym podkreśliłem, że TVN jest pierwszą spółką do której to zastosuję moje ostatnio skonstruowane narzędzia analityczne więc wstrzymaj się z gratulacjami proszę. Nas nie dzieli wszak odległość od Warszawy do Krakowa. Pomiędzy nami przestrzeń od Księżyca do Ziemi. Nie mogę się niestety ustosunkować do twoich prognoz z tej prostej przyczyny, że ich po prostu nie ma. Chcesz podyskutować o TVN, bardzo proszę jestem cały za. Ja przedstawiłem pewną koncepcję, która zakłada spadek kursu poniżej obecnego najniższego wsparcia. A ty co masz do powiedzenia w tej kwestii ?
    Oczywiście już nie tylko ja, ale wszyscy na forum TVN wiedzą, że masz do powiedzenia NIC.
    Więc kicaj pajacu, szkoda mi na ciebie czasu.

Chodzik Księżycowy
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: maciej_z_krakowa [77.254.139.*]
    Nikt cię łachudro nie obraża. Nazywanie łachudry łachudrą i oszusta oszustem jest nazywaniem spraw po imieniu.
    To że jesteś oszustem wiedzą wszyscy którzy zaglądają na bankiera minimum miesiąc.
    Nowi dzięki mnie nie muszą się przekonywać o tym fakcie tak późno.
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~ja [77.45.116.*]
    tam tam taramtam i treeellleeelllee! bravo CH. znowu błyszczysz!
    Prawda, że styl mam niezły ?
    A co do TVN to pożyjemy, zobaczymy.
    Zakładam 4 z przodu.

CK
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~wernychora [79.191.217.*]
    Chodziku księżycowy Czy mogę wiedzieć dlaczego dalej lansujesz tego antypolskiego bankruta stację TVN ??? Przecież nawet komuna nie używała takich antypolskich srodków propagandowych jak to czyi antypolski paszkwil TVN
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~ja [77.45.116.*]
    oczywiste że jesteś "geniuszem" czyli rozumiem że 40 zł czy 400 zł?
    bravo zbliżasz się do identycznego absurdu w swoich prognozach jak na HBecie!
    Nie lansuje TVN. Tak naprawdę nie obchodzi mnie czym ta, czy inna spółka się zajmuje. Im płynniejsza tym lepiej. Interesuje mnie wyłącznie jej analiza. Oczywiście nie zrobię więcej takiego błędu jak na HB. Zresztą czegoś się przecież nauczyłem i czegoś doświadczyłem i wyciągnąłem z tego pewne wnioski a odrobiona lekcja brzmi mniej więcej tak aby nie wierzyć w to co mówią prezesi spółek, i analitycy w białych kołnierzykach, no może nie do końca. W sprawie HB przez głowę mi nie przeszło, że taki Wiśniewski (jak o nim kiedyś na stronach www habety napisali ,,wizjoner,,) to zwykły nieudacznik. Zresztą narzędzia, które opracowałem tak naprawdę nie dają odpowiedzi czy mamy do czynienia z ostatecznym dołkiem czy szczytem. Pozwolą jednak jednoznacznie wyznaczyć poziomy wsparcia i oporu a co za ty idzie można bezpiecznie otworzyć pozycję, ponieważ albo wykres od razu się zwali w dół pokonując wsparcie i dając odpowiedź na pytanie o siłę trendu spadkowego, albo zareaguje i odbije się w górę od tego miejsca. Wtedy można w bezpieczny sposób wejść na rynek aby następnie zabezpieczyć pozycję odpowiednim zleceniem. Jeśli okaże się to ostatecznym dołkiem i ostateczną wyprzedażą to powiększymy zaangażowanie po wystąpieniu Power Boxa. Jeśli natomiast notowania jedynie wzrosną korekcyjnie to i tak wyjdziemy bez straty. Takie podejście do tematu wydaje mi się bardzo zachowawcze, natomiast cała sztuka polega tu na tym aby na podstawie ATK umieć takie miejsca odnaleźć. Zresztą pierwszy test będzie właśnie na TVN i zobaczymy czy i jak się sprawdzi. Może opowiadam wam tu głodne kawałki na dobranoc, które można między bajki schować a może jednak jestem najlepszym analitykiem technicznym na forum Bankiera.
    W każdym razie (i to podkreślam ponownie z naciskiem) pokonanie dotychczasowego najniższego wsparcia otworzy drogę do zastosowania mojej analizy. Wtedy i tylko wtedy zobaczycie czwórkę z przodu.

Chodzik Księżycowy
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~majnejmisbond [5.173.29.*]
    Gdybyś Ty go widział na Bomi :) "Dalej dalej kochani do boju teraz" - krzyczał smrodzik przy 1,08zł tuż przed tym jak kurs osunał się najpierw na 85gr a potem na 40gr. Ale oczywiście Panie kochany moderatorze pański kolega Smrodzik to wybitny analityk i inwestor ;)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.82.78.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Ten księżycowy 'geniusz' pojawia się zwykle przed wzrostami Autor: ~wn [31.182.117.*]
    ... wieszcząc oczywiście spadki. Zobaczymy jak będzie jutro.
  • Re: Ten księżycowy 'geniusz' pojawia się zwykle przed wzrostami Autor: ~makrela [83.24.41.*]
    :) dokładnie
  • Re: Ten księżycowy 'geniusz' pojawia się zwykle przed wzrostami Autor: marcol46 [89.69.145.*]
    i jak zwykle :) smrodzik chodzikowy ,zakochany w sobie,krzyczy :będzie spadek a kurs
    zap.......... w górę. Ja ,jako wielki analityk ogłaszam że oczywiście kurs spadnie do 5,9
    za miesiąc ,za pół roku,za rok .Proszę sobie wybrać :) :) i smrodzika prognoza może się sprawdzić ale pamiętajcie jego motto :
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-maciej-i-jego-sygnal-kupna-barlinka,11874956.html

. Jak chcesz to sobie ucz leszczy ja tam ich wykorzystuje. Niech popracują tak jak ja po kilka godzin dziennie nad analizą techniczną to im żaden Chodzik Księżycowy ani Maciej z Krakowa nie będą potrzebni.
    Bywaj i nie daj się zjeść przez smoka wawelskiego.
    Przecież co byś nie pisał o mnie i o sobie to liczy się tak na prawdę jedno a mianowicie KASA.

i to z jego prognoz na pewno się sprawdza ha ha ha
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~Stacho Miętus [212.160.111.*]
    Chodzik zmień azymut. Złapałeś przecież lewą kichę w prawej nodze i straciłeś orientację. Czyli idziesz na manowce. Jak tak dalej pójdzie , Twoja analiza wygeneruje formację spuchniętej wątroby, a czarna świeca wyciągnie Ci śledzionę aż do pięty. Szkoda Ciebie chłopie , bo ładnie piszesz.
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~chodzik księzycowy [89.68.157.*]
    O, właśnie, to jest sedno sprawy. Fajnie pisze i sprawiam, że nie jednemu gęba się uśmiechnie.
    Co prawda ostatnio Pan Premier Tusk uświadamiał wszystkich, że żyjemy w kraju mlekiem i miodem płynącym a jeśli jeszcze tego nie widzicie to niebawem zobaczycie a do tego czasu humory muszę wam poprawiać ja, czyli wasz jedyny i jakże skromny Chodzik Księżycowy.
    Co do TVN to bardzo proszę abyście krytykując mnie (co zresztą sprawia mi ogromną przyjemność) nie zapomnieli w ferworze walki co tak naprawdę napisałem w swojej wypowiedzi,
    bo już obecnie mam wrażenie, że wielu jej po prostu nie zrozumiało.

Chodzik Księżycowy
    No to zobaczcie co się dzieje z Barlinkiem. A co pisałem nie tak dawno no co ?
    Sprzedać Cyfrowy i TVN, kupić deskę barlinecką.
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~olo [195.140.236.*]
    chodzik no sorry nie ośmieszaj się na barlinku naśmiewałeś się wczoraj z macieja gdzie ten jego sygnał kupna a on miał racje powinieneś go przeprosić jesteś bardzo cienki jeżeli chodz o AT po prostu nie rozumiesz tego nie chcę cie nazywać łachudrą jak to robi maciej ale trochę pokory cieniasie
    Olo,
    zawsze podkreślałem, że moje teksty przeznaczone są dla osób inteligentnych. Dziś dodam jeszcze, że dla tych co je czytają i nie mają problemu ze zrozumieniem.
    Najpierw mój własny tekst dotyczący Barlinka:

,,,,Aby spróbować sobie odpowiedzieć na to pytanie ostatnie dni na Barlinku a dokładniej na jego wykresie analizuję w perspektywie 30 minutowej. Widać tu wyraźnie formację XABCD, która powinna zatrzymać spadek na zniesieniu 0.886 poprzedniego wzrostu a więc około poziomu 0,72. Jak sprawdzisz to się przekonasz, że Barlinek doszedł do 0.74 i był to tak jak zakładałem ruch korekcyjny już nowego trendu wzrostowego jedynie 9 groszy od ceny najniższej.
    Przy wzroście jakiego spodziewam się na tej spółce te kilka groszy nie ma najmniejszego znaczenia. Widzisz w odróżnieniu od twojego Macieja u mnie znajdziesz fakty,,

Widzisz kolego to odpowiedź dla takiego samego jołopa jak ty, co to nie czyta a wie najlepiej.
    Wiesz teraz w którym momencie zajmowałem pozycje na Barlinku ?
    Co się zaś tyczy Macieja, to jak MACD przecina swoją średnia wykładniczą od dołu to Maciej pisze o sygnale kupna a jak od góry to ma sygnał sprzedaży. Gdybyś poświęcił nieco czasu to już dawno byś to odkrył. Skoro jest taki dobry to niech napisze może co dalej z Barlinkiem i gdzie ten wzrost się zatrzyma. Miał też zrobić analizę TVN i co zrobił ? Najwyżej zrobi gówno, śmierdząco i równo. Mnie tu chodzi o odważne wypowiedzi i założenia nawet jeśli się do końca nie sprawdzają no to co ? To przecież rynek i może być różnie, raz do góry raz podłużnie. Nikt przez to życia nie straci. No bardzo proszę a może tak jak nie Maciej to ty się pokusisz i napiszesz nam co dalej z TVN będzie według ciebie.
    Czytaj mnie na drugi raz uważnie i nie manipuluj , bo jak sam widzisz z tego cytatu (który jest cały czas na forum Barlinka a obok niego data do sprawdzenia) jasno wynika żeś bracie kiep.
    Kiep, bo nie sprawdzisz sam, tylko piszesz co ci ślina na język przyniesie.

Chodzik Księżycowy
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~olo [195.140.236.*]
    to nie ja manipuluje tylko ty zresztą większość się na tobie już poznała straciłeś wiarygodność
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: marcol46 [89.69.145.*]
    a może w końcu podasz linka do tej Twojej wypowiedzi bo ja coraz bardziej jestem pewien że tej wypowiedzi po prostu nie było
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~adahoo [46.169.53.*]
    Nijaki chodzik kimkolwiek jest i jakiekolwiek ma pobudki w działaniu na tym forum, trzeba przyznać, że jest słaby, zarówno w treści jak i formie. Nie dziwię się, że nie jest traktowany już poważnie (jeśli w ogóle był kiedyś). Niestety ja miałem zawsze wrażenie jako obserwator z boku, że to zwyczajnie sfrustrowany i zakompleksiony malkontent. Pewnie inwestowanie nie dla niego, więc na forum próbuje podleczyć ego... niestety nie taką postawą w dyskusjach i nie taką liczbą oszczerstw wobec innych.
    Fajny wpis. Kilka rzeczowych słów. Popieram ! Każdy może mieć własne zdanie.

A Marcol szuka jak pan Hilary co na nosie miał okulary i znaleźć nie może tego co na Barlinku stoi.

Wracając zaś do mojego popisu na TVN to nikt z was jak widzę nie zwrócił uwagi na rzecz w nim najważniejszą. A przecież wielokrotnie pisałem, że nad moimi tekstami trzeba chociaż odrobinę wysilić szare komórki. A tu nic i nic. W jakich to warunkach przyszło mi pracować i z kim na Boga !

Chodzik Księżycowy
    Poszukajcie mnie na forum. Właśnie przystępuję do zmasowanej akcji wykończenia jednego gniota z branży DON KICHOTA ! Takie ćwiczenia dobrze wpływają na korę mózgową.
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: marcol46 [31.60.241.*]
    nikt nie ma zamiaru specjalnie szukać Cię na żadnym forum -po prostu co jakis czas natykamy się na Ciebie.
    Cytujesz swoją wypowiedz,czyli wiesz gdzie ona niby jest,niestety nie dajesz linka więc po prostu jest ona wyssana z palca właśnie przez Ciebie a szukając jej na tym wątku jeszcze bardziej upewniłem się że cała Twoja twórczość to tylko fikcja giełdowo -literacka i można Ci tylko pogratulować pióra.
    No naprawdę, chcesz chłopie , żebym cię ośmieszył ?
    Czego niby nie możesz znaleźć. Wejdź na Barlinek i w jednym z wpisów Chodzika Księżycowego znajdziesz. Stoi jak byk.

CK
    Ale fajnie się TP zje.......
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: maciej_z_krakowa [77.254.202.*]
    łachudro przypomnij nam jak polecałeś sprzedaż Barlinka po 70gr przed ogromnym spadkiem
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: marcol46 [178.56.44.*]
    widocznie ten byk jest dla mnie za mały a może go wcale nie ma?
    Co ślepemu po oczach !

A mój przyjaciel z Krakowa, jak tam zdrówko ?
    Właśnie rozpracowuje jedną spółkę, co się techniką wiatrową chciała zająć. No to ja im tego gniota utopie techniką DON KICHOTA. Żałuj, że nie ma cię tam Macieju. To byś miał dopiero używanie. A skoro już tu na TVN jesteś to proroku chociaż słówko na temat spółki. Wzrośnie ?
    A może spadnie ? Jesteś za ? A może przeciw ?
    Ty krakowski pajacu na sznurku, zawsze mnie potrafiłeś rozśmieszyć do łez. No postaraj się.
    Co za mało Barlinka kupiłeś ? Na rower powinno ci wystarczyć.

CK
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: marcol46 [178.56.44.*]
    jak czegoś nie ma to ślepy tym bardziej nie zauważy.Udowodnij i daj linka do swojej niby wypowiedzi,bajkopisarzu. HA HA HA
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~antychodzik [77.253.157.*]
    Genialny antyanalityk znowu w akcji ... z łezką w oku wspominam pamiętny rok 2011 , kiedy to CK tracił kilka dni pod rząd na habecie po 10 % , jak on wtedy jęczał , jak zawodził - GRZMIAŁ - jedziemy na walne ! w końcu podkulił swój mały ogonek i czmychnął jak myszka , było po prostu miodzio :) Oczywiście prognozowanego przez CK poziomu 5,7 habeta jeszcze nie osiągnęła ...
    No dobrze Antychodziku, co prawda bzdury opowiadasz, bo jak widzę nie wiesz do czego służą
    zlecenia stop loos i myślisz, ze jak kupię to czekam i patrzę jak rynek idzie w złym kierunku.
    To dowodzi jedynie tego, że leszczem byleś, leszczem jesteś i leszczem pozostaniesz.
    Ile to razy pisałem, ba nawet zrobiłem z tego swoje motto, które teraz przypomnę.

,,Największym błędem jaki popełniacie, jest tkwienie w błędzie jaki popełniliście,,
    albo już słynne ,,opieranie drabiny o chmury,, w momencie pokonania wsparcia.

Człowieku obudź się, przejrzyj na oczy, bo sam nie wiem jak reagować na takie pozbawione sensu wpisy.

Chodzik Księżycowy
    to budzi we mnie już nie uśmiech ale politowanie. Niestety takich jak ty podobnych kretynów tu nie brakuje. Odpuść mu Panie głupotę i daj zdrowie kiedy na rozum już za późno.
    Słuchajcie, rzecz się stała niesłychana. To coś z czego trzeba natychmiast skorzystać. Zostawcie TVN !
    Niejaki Maciej z Krakowa, znany i ceniony analityk, na forum TPSA przewiduje wzrost tej spółki w ciągu tygodnia do poziomu 20 zeta. Na podstawie młoteczka.

Chodzik Księżycowy
    Tak mi się spodobała wypowiedź Maka, że muszę ją tu przytoczyć :

,,Maciej z Krakowa -- dyżurny optymista na wszystkich blogach--- czy wiecie ,że na IDM od 2 zł zachwalał walor do dziś / 0.23 gr / Kutas / z Polska frendzel bez obrazy / niktórych zwiódł.

Frendzel ! to jest wyśmienite !
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~antychodzik [77.253.199.*]
    kanalią byłeś , kanalią jesteś i kanalią pozostaniesz Amen
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~czarna płachta [83.24.32.*]
    antychodziku--udzielam natychmiast rozgrzeszenia za brak miłości bliżniego :)
  • Re: po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~chodzik księżycową [89.68.157.*]
    Ja za to z dobroci serca odpuszczam wam waszą głupotę !
[x]
TVN 0,00% 19,92 2015-09-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.