Czekając na to co ewentualnie może napisać na temat TVN niejaki Maciej z Krakowa, postanowiłem zabrać się już teraz do pracy, nie czekając aż utworzy się nowy dołek, na tym wykresie. Oczywiście żadnej analizy ten podkrakowski pajac tutaj nie umieści. Ma on bowiem pojęcie o tym mniej więcej takie jak ja o plamach na słońcu.
Zakładam, że do wniosków należy podchodzić niezwykle ostrożnie i na bieżąco prowadzić analizę fali spadkowej. W ogóle na przestrzeni ostatnich tygodni dokonałem następnego ogromnego kroku w mojej metodzie analitycznej zwanej ATK a efekty moich przemyśleń i wniosków będę mógł po raz pierwszy sprawdzić dopiero tu na TVN. Jest to jakby ukoronowanie mojej ogromnej pracy, niezliczonej ilości godzin i nieprzespanych nocy i satysfakcji jakie odnosiłem po każdym małym zwycięstwie, kiedy to piętro po piętrze wspinałem się przez ostatnich kilkanaście lat. Reasumując od dziś rozpoczynam zupełnie nowy rozdział i nawet zastanawiałem się przez chwilę czy nie zmienić swojego niku. Ostatecznie jednak postanowiłem zachować Chodzika Księżycowego przy życiu.
Teraz wiem, że jestem na samym szczycie a ostatnie odkrycia wyglądają na przełomowe. Wiele błędów było po drodze i wiele niepowodzeń ale za każdym razem analizowałem bardzo drobiazgowo miejsce w którym popełniłem błąd. Jak zdążyłem się już zorientować narzędzie jakie udało mi się zbudować pozwala prognozować wsparcia z niebywałą wprost skutecznością. Powiem jedynie, że ATK danego wykresu to kilkanaście godzin ciężkiej i mozolnej pracy, ale przecież nikt nie napisał, że kasę zarabia się miło i przyjemnie. Jest to jednak niezwykle ekscytujące zadanie a dla mnie jako prawdziwego wyznawcy tego kierunku niezmiernie satysfakcjonujące. Oczywiście zrozumiałe jest, że byłoby głupotą cokolwiek więcej na ten temat pisać na forum, chociaż kilka lat temu zacząłem tu przedstawiać pewną myśl i wstępne założenia. Wtedy byłem pośrodku drogi i szukałem łebskiego faceta co pomógłby mi rozwiązać piętrzące się problemy. Przez chwilę myślałem, że będzie nim Cercio ale niestety okazało się to strzałem kulą w płot. Patrząc z perspektywy dnia dzisiejszego, Pan nasz uchronił mnie przed popełnieniem tego niewybaczalnego błędu.
Jedno na dzisiaj mogę wam powiedzieć. Warunek jaki postawiłem w poprzednich wypowiedziach na temat tej spółki a dotyczący pokonania najniższego dotychczasowego poziomu jest niezbędny. Daję swoją głowę jeśli kurs nie przełamie wsparcia na 5.90.
Uważam, że zatrzymanie spadków już obecnie i wygenerowanie z tego poziomu silnej fali wzrostowej jest niemożliwe.
Chodzik Księżycowy
Składam tu też ogromy hołd R Elliottowi i jego koncepcji ruchu falowego. Moje założenia ATK
chociaż nie wykorzystują jego odkryć bezpośrednio, to jednak byłyby niemożliwe do zaakceptowania bez jego The Wave Principle. Uważam również, że prace prowadzone następnie przez jego zwolenników Alfreda Frosta i Roberta Prechtera w wielu miejscach próbują odejść od założeń Elliotta gdy tymczasem trzeba się tych założeń trzymać niezwykle skrupulatnie.