• A ja znowu swoje... Autor: ~JankoInwestor [83.30.118.*]
    Zwracam uwage że cena oleju rzepakowego na giełdzie spożywczej od 2 miesięcy jest stała i wynosi 6.3 zł /litr zródło: http://www.portalspozywczy.pl/gielda/produkt/1782.html
    1 lit oleju rzepakowego to 0.91 kg jakby nie spojrzał coś w rachunkach nie pasuje. Oni sprzedają czy kupują ten olej? Bo jak sprzedają to ........ a jak kupują to ja wsiadam z powrotem do tego pociągu.
    Jak oni to robią. 300 mln obrotów? +50 starych? new connect? nowa spółka?
    Jestem bardzo zdumiony. Na razie obserwuję... i pozdrawiam
  • Re: A ja znowu swoje... Autor: ~fisher [78.8.3.*]
    Janek, lubię Cię ale przesadzasz.

Bierzesz jakąś kwotę i kupujesz akcje. RYZYKUJESZ. Ale masz szansę wygrania. Jeśli BGE to wałek to tracisz. Przecież nikt tu nie inwestuje sto procent swoich funduszy, ale to tutaj wydaje się najuczciwiej i najprościej zarobić. Musisz trochę zaryzykować i powiedzieć sobie: " te 9 tysięcy wkładam w BGE" Może przyniesie mi to następne 90 tysięcy albo stracę wszystko" NC, Giełda, wiesz, rozumiesz.

Pozdrawiam

Jak mówią jogini, podstawą stania na głowie jest zaakceptowanie możliwości upadku. Tak samo na giełdzie, podstawą zysku jest akceptacja ryzyka. Tu wydaje się najmniejsze.
  • Re: A ja znowu swoje... Autor: ~JankoInwestor [83.30.118.*]
    Masz 100% racji . Na naszej giełdzie niewiele jest społke tak żeby wsadzić jakąś kwotę i zapomnieć na rok dwa trzy. Jedyne co mi sie kojarzą to Wawel i LPP. A jedyna metoda to wejsc i wyjść. Tylko że jak mam się ogrzać w płonącym domu to muszę wiedzieć że to pożar i wtedy wiem jak się zachować. A nie wchodzisz do cieplutkiego domku który cie ......
  • Re: A ja znowu swoje... Autor: ~jurek [62.233.234.*]
    Fajnie jest czytac Twoje scenariusze-tylko prosze poczytaj wiecej albo sie przygotuj
    Olej rzepakowy na gieldzie w Rotterdamie to 930 euro za tone -maja potencjal i tyle.

Biogazownie i z tego co wiem nowy biznes w Fotowoltanike da im 500 mln obrotu na przyszly rok.

Dalej twierdze 2zl do konca miesiaca a 10-15 do konca 2013
    pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: A ja znowu swoje... Autor: ~jurek [62.233.234.*]
    Dzisiaj to TY pewnie pijesz-ale ze smutku ze pozbyles sie takich akcji.
    Wiem_za malo analizujesz ......zapytaj ADE ona wiedziala ze 2 zl to min
    pozdro!!!!!
    p.s. dzis pije whisky!!!!!!!!!!!!
  • Re: A ja znowu swoje... Autor: ~ronia [79.185.110.*]
    a ja dokupilem po 08 i czekam
  • Re: A ja znowu swoje... Autor: ~Gorg [217.172.230.*]
    Dnia 2012-10-11 o godz. 02:24 ~jurek napisał(a):
    > Dzisiaj to TY pewnie pijesz-ale ze smutku ze pozbyles sie
    > takich akcji.
    Wiem_za malo analizujesz ......zapytaj ADE
    > ona wiedziala ze 2 zl to min
    pozdro!!!!!
    p.s. dzis pije
    > whisky!!!!!!!!!!!!

Dobra, dobra, tak na prawdę to pije spirytus techniczny z bejcą do drewna ;))

[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.