jak masz wolną kasę to bierz papier...ale za wolną Twoją kasę , bez posiłkowania się kredytem.
kiedyś odbijemy na poziomy dużo wyższe,ale kiedy....??? Nie bez znaczenia jest także sytuacja na szerokim rynku
kontrolnie chyba warto kupic na próbę - skok poziomu 24-25 gr da kilkanaście czy kilkadziesiąt procent.
Pytanie tylko czy to będzie wyskok w górę czy skok w czarną dziurę. Ale ewidentnie coś się kroi
Dnia 2012-10-10 o godz. 17:51 ~OLo napisał(a):
> Zarówno taka ilość została kupiona co i sprzedana.
tyle że sprzedała 1 osoba a kupiło 14 osób, a poza tym cały dzisiejszy dzień to wyraźna dystybucja dużych inwestorów, co jednoznacznie świadczy o "zaufaniu" do spółki i jej zarządu. Jednym zdaniem - śmieciuch, śmierdziel i jego miejsce jest poniżej 0.20. Myśle, że w ogóle nie warto zajmować się tym śmieciem i jest to mój ostani wpis na Miraculum
wykrakałem spadek i to ostry
------------------
oczywiście częściowo zarobiłem
kupiłem po 0,20 /każdy mógł, stało na s a nawet próbowali zrobić 0,19 /
i sprzedałem na koniec po 0,21 -jest ZYSK i wolna kasa na jutro !
w 2013 to już będzie za późno, ja chwyciłem po 21 i po 22, jak ma coś być to będzie... albo piękny wzrost albo lipa, sama giełda życie pokaże. Zastanawia mnie jednakże o co chodziło w tym porozumieniu akcjonariuszy, bo po co ustalać że się będzie razem kupowało i razem głosowało? skąd taka jedność w głownych akcjonariuszach. Nawiasem mówiąc to posiadają oni bardzo niewielkie ilości, co to jest 3 mln sztuk :) choć pewnie jak to kosztowało powyżej 1 zl to była to zawsze jakaś kasa, teraz żeby dośrednić inwestycję trzeba wydać kilkaset tysięcy złotyc.
Czy ktoś się orientuje czy te obligacje zostały już zamienione na akcje? jeśli tak to po jakiej cenie , pewnie domyślam się że 0,20 groszy, tylko komunikatu nie widziałem zadnego albo mi umknął.
Tu masz emisje: http://wyborcza.biz/Gieldy/0,114542,,,,MIR.html
Ogólnie to tak sobie, po układzie i sprzedaniu marki Kolastyna z 45mln akcji mamy już prawie 120mln akcji + obniżenie nominału z 1zł do 20gr
5 x mniejszy nominał, 2.7 x więcej akcji
Kolastyna startowała z 3.5zł przy nominale 1zł / to teraz prosta zabawa:
350 / 2.7 ~= 1.29gr
1.29 / 5 ~= 26gr (ale tutaj to tak raczej nie działa z ceną nominalną ;)
Wnioski:
- jest jeszcze miejsce na spadki.
- wzrosty - tylko jak uda im się wyjść na prostą (czyli dzięki pracy)
- lub jakaś inna inżynieria finansowa / czyli dzięki kombinowaniu i "oszukiwaniu" drobnych (coś jak na początku 2009 i 2010)
wszystko mi sie zgadza jak przeliczyłem, ale wartośc nominalna masz 0,20 gr, tobie wychodzi 0,26. tak czy inaczej, zawsze jest możliwy potencjał do laszych spadków to jest oczywiste, jeśli się faktycznie wezmą do roboty to jednak może być ta praca doceniona i to na co zwracam uwagę, kupując po 0,20 groszy większośść akcjonariuszy uśredniła cenę, Jeśli w dobrych rekach jest 44 mln (niedawno kupione), + z porozumienia wynika że fundusze mają wraz z rubiconem 30 mln akcji to mamy około 74 mln już dobrze rozłożone, zakładając że w róznych funduszach może być rozłożone około 6 mln (zakłądam niewielką ilość na kilkanaście funduszy w Polsce) to mamy już 80 mln akcji które nie będą sprzedane w najbliższym czasie. Akcji jest teraz 118 mln, w ostatnich dniach przemieliło się około 18 mln akcji to zostaje do przemielenia tylko 10 mln (trzeba odebrać od drobnych) Przy obecnym kursie jest to az kwota 2 mln złotych:) pozniej można robić co się chce:) Jeśli widzisz w moim toku rozumowania coś błędnego to daj znać, bo pasuje mi coś odrobić strat na giełdzie a nie tracić.
brać czy nie brać...o to jest pytanie...
moim skromnym zdaniem trzeba czekać do III kwartału 2013 roku z zakupami
myślę,że przed nami jeszcze spadki w okolice 0,10