• Zbijanie kursu? Autor: ~seti [46.112.37.*]
    Zaskakuje mnie wiara niektórych akcjonariuszy w wielkie możliwości Jacka do zbijania kursu napisał wam że rzucając 87 tys akcji zszedł z kursem do 30gr. To ciekawe założenie biorąc pod uwagę że od 19 do 28 września przemieliło się prawie 2mln akcji kurs zszedł ze szczytowego 53 gr na 29gr ale śmieszne 87tys nawet rzucone w jeden dzień jest w stanie zbić jedynie o 2-3 gr. Sprzedawało po prostu kilku lub kilkunastu graczy krótkoterminowych którzy kupowali poniżej lub w okolicach 20gr i zagrali na 50/100% zysku co im wystarczyło. Zauważcie że samo wywindowanie kursu od 14 do 18 września z 22 do 37 gr wymagało jedynie 274 tys,akcji a jakoś nikt nie przypisał sobie tej akcji . Jacek po prostu podpina się pod wiele operacji sugerując że to jego sprawka dodaje trochę socjotechniki w swoich postach, trochę czarnego PR i osiąga zamierzony cel sterowania częścią akcjonariuszy i ich akcjami. Starsi akcjonariusze pewnie pamiętają jak Abu Dhabi wyrzucał swoje 2,5 mln akcji od listopada 2011 do lipca 2012 to Jacek też się pod to podpinał i wszystkim wmawiał że to on steruje kursem i spadki są dzięki niemu (cyt z Jacka :Gram jako niedźwiedź od początku, żeby jesienią 2011 zrzucić kurs spółki o 50 gr. (zobacz wpis i datę zrzutu) poświęciłem także własny kapitał.).
    Ps. Jeszcze tylko dygresja nt wpisu Jacka ( cyt. niech pojawi się gracz "Y" i zrobimy wymianę przy średniej 50 gr. Dostanie ode mnie powiedzmy 400 tys akcji, ja mam z tego niemal 300 tys zysku.) to Jacku wychodzi 200tys. zysku oczywiście przy założeniu że akcje dostałeś za darmo i nie musiałeś ich kupować)
    Pozdrowienia dla "Starych" akcjonariuszy.
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~prizm [87.116.236.*]
    Czyli konia kują a żaba nogę podstawia?
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~xxx [151.248.41.*]
    Wiedzial, ze wystarczy zapalnik i wskazanie kierunku, no coz psychologia. Na wycinku rachunku ktory pokazal wywalil kilkanascie K. Gra ze wszystkimi bo w ten sposob nikt nie wie ile wywalil i inni wywalaja widzac, ze on wywala. Trzeba kupowac nisko jak pisze, nie ma wowczas ryzyka, stare gieldowe zasada, opychac towar jak podskoczy ....
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~xxx [83.4.157.*]
    Powyżej 40gr była dystrybucja na całego. Nawet powyżej 30 gr. mają kilkanaście % zysku. Kurs czy tego chcesz czy nie i tak zejdzie poniżej 20 gr. Sprawozdania będą już tylko gorsze.
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~Kacej [77.115.207.*]
    To nie powinno tak być! To jest oderwane od fundamentów! Sprawozdania może nie pokażą takiego zysku, ale będzie rósł kapitał własny, którego odzwierciedleniem powinna być kapitalizacja.

Ty ~xxx i Tobie podobni tworzycie spółdzielnię, która psuje NC. Przez niską płynność i praktyczny brak kar, robicie z kursem co chcecie.
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~LOLEK [83.5.109.*]
    Dnia 2012-09-30 o godz. 19:08 ~Kacej napisał(a):
    > To nie powinno tak być! To jest oderwane od fundamentów!
    > Sprawozdania może nie pokażą takiego zysku, ale będzie rósł
    > kapitał własny, którego odzwierciedleniem powinna być
    > kapitalizacja.

Ty ~xxx i Tobie podobni tworzycie
    > spółdzielnię, która psuje NC. Przez niską płynność i
    > praktyczny brak kar, robicie z kursem co chcecie.

Popieram Cię "Kacej" w 100%

pozdrawiam
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~andrew_ [80.50.132.*]
    Czarno na białym widać, że ruchy na kursie są sztuczne. Po raporcie, który nie pokazał nic nowego ostry ruch do góry. Natomiast wejścia kapitałowe, które w znaczący sposób podnoszą kapitał własny spółki, pozostają niezauważone. A co do obrotów - to, że przemieliło się 100tys. akcji to nie znaczy, że 100tys. zmieniło właściciela:)
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~LOLEK [178.43.219.*]
    Witam.
    Dzisiaj od rana widać ten sam schemat, podkładanie swoich zleceń kupna na niskich poziomach, potem sprzedaż pomiędzy sobą, zaniżanie kursu i odbiór nielicznym już wystraszonym. Teraz tylko trochę zainteresowania, popyt musi się pojawić żeby zdusić to celowe zaniżanie. Jeżeli będzie popyt to nie będą sypać ponieważ na tak niskich poziomach będą tracili za dużo akcji.

Kto jest zainteresowany i ma wolną kasę to wystawiać zlecenia kupna i skończy się zaniżanie bo sypanie komuś będzie nie opłacalne.

pozdrawiam
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~nis [62.21.4.*]
    Co się dzieje ,już nie chceta być pilotem-lotczikiem -kosmonautą???
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~aaaaaaaaa [74.63.112.*]
    toś zabłysnął chłopie teraz :8))
    "Jak będzie popyt to przestanie spadać"
    no to mamy receptę, jakże prostą, po co się stresować, wystarczy 'zaprosić' popyt :))))
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~nis [62.21.4.*]
    A ku ku,gdzie jest pilot-lotczik-kosmonauta??????????
  • Re: Zbijanie kursu? Autor: ~LOLEK [178.43.219.*]
    Dnia 2012-10-01 o godz. 10:44 ~aaaaaaaaa napisał(a):
    > toś zabłysnął chłopie teraz :8))
    "Jak będzie
    > popyt to przestanie spadać"
    no to mamy receptę,
    > jakże prostą, po co się stresować, wystarczy
    > 'zaprosić' popyt :))))

Cytujesz kogoś :
    "jak będzie popyt to przestanie spadać"
    a wcale tam nie napisałem tak, wiesz o co mi chodzi a śmiejesz się, nie chodzi o zabłyśnięcie bo ja tutaj nikogo nie namawiam.
[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.