• Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~paaulinka [77.253.176.*]
    Zastanawiam się czy juz sama nie zostałam na tym znienawidzonym walorze?? Od pewnego czasu widać delikatne zbieranie {odreagowanie moze?)na niskich obrotach.Chociaz spadki też wielkościa obrotów nie powalały.W sumie myslę ,że spółka jak na dzisiejsze czasy bankrutów na każdym kroku nie jest taka zła- nie zaniza średniej dla spółek GPW,jeśli tak mozna powiedzieć
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.49.83.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~Mesner [93.181.186.*]
    Jestem jeszcze ja, od 2007r
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [95.49.80.*]
    Witam Inwestorów...,
    nawiązując do pytania o obecność, to zawiadamiam, że śledzących z zainteresowaniem forum na temat wzlotów i upadków w poczynaniach spółki Ergis na GPW jest wielu, .. w tym Główny Cenzor w randze "Derektora" .
    Pozdrawiam Inwestorów & "Derektora".
    2.60zł może jeszcze w tym miesiącu !! A potem jeszcze 100% do góry i licznik wyzeruję :))
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [83.6.109.*]
    Tja... odnośnie wyceny walorków spólki na 2,60zł + 100% potem..., to całkiem niezła wycena :))) Ale czy to jest realna wycena ..? Kto to wie... . Spółka jest zapomniana przez inwestorów, co determinuje jej wycenę. Aczkolwiek zwyżkuje cena akcji... powoli ..ale systematycznie. Zatem coś się dzieje na walorkach spółki, czego My , drobni inwestorzy, jeszcze nie wiemy. Faktem jest, że PZU zwiększyło swój stan posiadania... . Co bedzie dalej się działo... tego nie wiedzą nawet starzy górale z Zakopanego :)
    Pozdro.
    Dlaczego stoimy ???
    Kupować bo tu może być powrót na szczyty sprzed 4 lat. Ja mam już dość towaru i teraz tylko pozostało mi spokojnie czekać.
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [79.185.131.*]
    Spoko... kupić ...lub dokupić walorków spółki jeszcze zdążymy. Czekamy na prezentację wyników za III kw. i inne newsy ze spółki. A tak na marginesie, to widać że ktoś "po cichu" ewidentnie zgarnia akcje.
    Pozdro.
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [178.42.79.*]
    Ewidentnie coś się pozytwnego dzieje na walorkach spółki ....zapewne newsa usłyszymy wkrótce bo z pewnością został już uwzględniony w cenie akcji. Jednakże podaż i popyt na walory spółki wskazuje że gra toczy się dalej... . Czyli prorocza wycena akcji spółki na poziomie 2,60zł... +100% zdaje się być możliwym do osiągnięcia przez Spółkę.
    Pozdro.
    Patrzę i obserwuję :)
    Mam nadzieję że ktoś z większą kasą zauważy tą spółkę i się w nią zaangażuje.

Kiedyś podawali że liczą na dofinansowanie z UE i być może już ktoś pod to kupuje.
    W 2011 roku Ergis zainaugurował program inwestycyjny o wartości 50 mln zł. Obejmował on budowę nowego zakładu produkcji folii opakowaniowych w Wąbrzeźnie, do którego przeniesiono produkcję z zakładu w Niemczech i budowę czwartej linii do produkcji folii stretch w Oławie.

"Uruchomienie linii do produkcji folii stretch nastąpi w pierwszym kwartale 2012 roku. Zakładamy, że zwiększy ona nasz potencjał sprzedaży tego produktu o 8 tys. ton rocznie" - powiedział prezes.

Budowa nowej linii w Oławie kosztować będzie 24 mln zł. Zdaniem przedstawicieli spółki, 8 tys. ton rocznie nowego produktu to skala sprzedaży rzędu 50-60 mln zł.

A to info o dofinansowaniu to poniżej w linku

https://www.bankier.pl/wiadomosc/ERGIS-EUROFILMS-S-A-Informacja-o-uruchomieniu-inwestycji-w-Oddziale-Spolki-w-Olawie-2334962.html
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [95.49.0.*]
    Tematy powyżej są mi znane ..juz jakiś czas temu... , z pewnością zaangażowanie się PZU w akcjonariat Spółki nie jest przypadkowy. Przepychanka na akcjach może mieć charakter ekonomiczny, tzn. biznesowy dla Spółki, jak i dla PZU.. . Wazne, że w końcu dzieje się pozytywnie na walorach Spółki, co rokuje że inwestorzy z kasą uwierzą w jej potencjał produkcyjny i naukowy.
    Pozdro.
    Na ich stronie w zakładce prasa są informacje o tych zakładach że już funkcjonują. Teraz niech poprawią marżę i pokażą lepsze wyniki i powinno być OK. Być może w niedalekiej przyszłości dostaną to dofinansowanie 10mln z UE.
    Pożyjemy zobaczymy :))

Pozdrawiam
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [95.49.63.*]
    Witam...,
    "ciekawe ruchy" mają miejsce po stronie popytu i podaży na walorach Spólki. Z pewnością, to co dzieje się w branży ma znaczenie dla tych "ciekawych ruchów". Aczkolwiek ... czekamy na podanie wynków za Q3.
    Pozdro.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.73.80.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Czy mi się wydaje czy ktoś sobie zbiera po 10 tyś od jakiegoś czasu???
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [79.191.176.*]
    Siemka..., tez zauważyłem, że ktoś "ciekawie" rozgrywa popytem i podażą na akcjach Spółki. Mogą to być jacyś grajkowie z fundów...., albo zdesperowany długotrwałą nudą gracz detalista ...lub przypadkowo złóżone zlecenie które wkradło się do gry "poważnemu" graczowi z Cypru.
    Pozdro.
    Gotowi na jutrzejsze wyniki?
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [95.49.68.*]
    Witam... , też czekam na wiadomości ze Spółki. Po ruchach po stronie popytu i podaży na sesji wnioskuję, ...że będzie "gorąco" na jutrzejszej sesji.
    Pozdro.
    Po tych wynikach to już powinno być 2.60zł na starcie :))
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~paaulinka [87.205.182.*]
    Cicho sza! Bo zaraz pojawi się donek,albo redaktor - i będzie po wzrostach
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [95.49.125.*]
    O kuźwa... , ale jazda... tego to się nie spodziewałem. Z pewnością to dopiero poczatek wzrostów ceny walorków, który zatrzyma się na ... 4zł... ?
    Pozdro.
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~edtv [89.74.20.*]
    To podbitka po wynikach, ktos znał wyniki wczesniej, widac wzrosty od jakiegos czasu, dzis to raczej moment na realizacje zysku, duzy wzrost bez obrotów to najczesciej pułapka
    Wydaje się, że 3.16zł przywitamy szybko. Jestem zaskoczony wzrostami ale jak w obrocie jest mało akcji to trudno się dziwić :))
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [178.42.252.*]
    Tja... , patrze i oczom nie wierzę, że ...podali TAKIE wyniki za Q3... wzięli się w końcu do porządnej biznesowej roboty. Rynek też został opanowany i mogą na nim już więcej osiągnąć co przekada się na wyniki. Tja... już myslę o wynikach za Q4 i... 2012r. Poziom ceny za walorek, tj. 3.16zł ... to przeleci ...wręcz przeskoczy go ... by wskoczyć do poziomu aż 4 złocisze za walorek.
    Pozdro.
    Jak masz dostęp do TVNCNBC to o 15:30 będzie przemawiał prezes
  • Re: Jest tu ktoś jeszcze?? Autor: ~SKNERUS [95.49.70.*]
    Oglądałem powtórkę ok. 18.30 ...hm, powiedzieć należy, że jestem miło zaskoczony tym co usłyszałem... , pomysł z nano-folią by ją upchnąć w sklepach discountowych centrach handlowych jest... wg mnie przysłowiowym strzałem w 10.
    Szkoda, że tak "mało" kupiłem dzisiaj walorków Spółki..., tja... z pewnością dzisiaj nie był osiągnięty szczyt cenowy za walorki ..ale potencjał jest jeszcze do dalszych wzrostów.
    Pozdro.
[x]
ERGIS 0,26% 3,86 2019-12-12 16:25:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.