Fakt, pociąg ruszyl ale nie opowiadajcie bajek ze odjechal
Kto lubi odrobine ryzyka zawsze moze sie dosiąść dopoki jest jeszcze tanio
Na koniec 2Q 2013 niektorym szczeki opadną ze zdziwienia jak zobacza kurs > 4 złotych
Aktualnie kurs zamorożony - to i dobrze, inaczej by sie przegrzal
Te maxymalne wzrosty wg mnie jeszcze potrwaja kilka dni dopoki nie przestana sie bawic DT, potem mala stagnacja i mozolnie do gory
Nikt nie musi sie z tym zgadzac ani sugerowac przy podejmowaniu zecyzji o wejsciu
Akcje poziadam, wyjde z nich powyzej 4
pytam....kto wyceniał spółkę przy wejściu na GPW na 11zł. ..... przychody w niedługim czasie zweryfikowały wycenę akcji. ..... jakie są dowody ze zyski za III kwartał czy będą ponad wcześniejsze przychody z 2011r
spolka nie zostala tak zupelnie z czapy wyceniona, policz wartosc ksiegowa, wartosc/przychody. przeszacowane zostaly dochody w kilku kolejnych kwartalach (koszt obslugi zadluzenia i brak zdarzen jednostkowych, np granty, subsydia rzadowe obecnych w poprzednich latach).
dowodow brak, jest jedynie brak powodow (poza "warunkami pogodowymi") takiego spadku sprzedazy w 1H2012, zarzad twierdzi, ze sytuacja z "odlozonym popytem" miala juz miejsce w 2009. tak na chlopski rozum to faktycznie, jak nie kupisz akumulatora w tym roku to bedziesz musial kupic w kolejnym. inne firmy z branzy w regionie tez zanotowaly spadki sprzedazy.
sa oczywiscie nowe fabryki: montazowania na Litwie dajac dostep do rynkow UE, odzysk olowiu na Ukrainie bedacy unikatowym zakladem w tej czesci swiata i nowa fabryka VRLA , ta sama sytuacja. wplyw nowych fabryk na finanse bedzie odczuwalny dopiero w 4Q, a na pelna skale w 1-2Q 2013.
wszystko razem prowadzi do wnioskow, ze wartosc spolki w dniu debiutu byla zawyzone ale dzisiaj, po zrealizowaniu 3 duzych inwestycji, juz niekoniecznie. jesli jestes pesymista to mozesz spojrzec na sprawe w ten sposob, spolka byla przeszacowana, dalej byc moze nie jest warta 11 zl. ale napewno jest warta wiecej niz 1zl.
niedostępność do komunikatów ze spółki sprawiła, ze zadałem kilka pytań mnie nurtujących.. czy dały odpowiedź ? z całym szacunkiem ale fund dobrej pracy dla spółki nie wykonał.... zresztą czy przy takich spadkach można było.... zejście około90 kilku %
Tak trzymam cały czas Westę i wyszłam na tym dużo lepiej niż na Eko, co widać gołym okiem. A na tego pajaca uważaj ,poważny facet wiekowo a zachowuje się jak nastolatek ,żenujące
Dnia 2012-09-24 o godz. 15:40 ~Pati napisał(a):
> Tak trzymam cały czas Westę i wyszłam na tym dużo lepiej
> niż na Eko, co widać gołym okiem. A na tego pajaca uważaj
> ,poważny facet wiekowo a zachowuje się jak nastolatek
> ,żenujące
Witaj Pati, gratuluje wyczucia, weszłaś z bardzo dobrym momencie. Ja trochę później, ale
zawsze mnie korci i skacze po kursie. Teraz też stoję niżej z odkupieniem, mam nadzieję że
trochę zbiją kurs. Papier, chyba już jest mocno przegrzany. Co sądzisz ? pozdro
Wydaje mi się , że tutaj najlepiej mieć stopa i siedzieć na razie, wg mnie papier ma jeszcze spory potencjał wzrostów . A co zrobisz Morelko , musisz jednak zdecydować sama. Widzę ,ze sprytna jesteś !