Jak ktos kupil po np. po 7 to jego prawo sprzedac po 12.... rozne sa strategie.... rozne potrzeby zyciowe....
Prosty przyklad z ostatniego tygodnia.... mialem srednia na PXM cos kolo 65 groszy.. przyszly dobre infa to sprzedalem po 75.
Mysle, ze spolka bedzie dalej rosla i pewnie w perspektywie roku bedzie tam 1 zl, ale znalazlem mniej stresujace i dajace lepszy zarobek spolki (Vistula, Graal, Polnord, Fasing)
Też tego nie rozumiem jak dla mnie nie powinno sie otworzyć za mniej niz 15 zł nawet Tvncnbc dawali taka cene ,przed info o gotówce toż to niepojęte ,ale dzieki temu ci bardziej rozgarnięci moga zarobić więć może podziekujmy mongołom.
Może jaszcze zdąże dokupić ponizej 15 zł .
Chwała tym co sprzedawali za 11,30 i niżej.
~greatmongo również masz racje jakby co ,tylko niewiele jest spólek które rokują tak jak graal warto sprzedawać wtedy gdy spodziewamy sie korekty lub inna spólka rokuje lepiej .
Tylko dla mnie dziwne jest sprzedawąć po tak dobrym infie chcałem ostatnio znaczy się w tamtym tygodniu część akcji sprzedać ,ale się powstrzymałem szczęście też jest jednak potrzebne.
Każdemu zdażają wtopy ,oby jak najmniej.
Jak macie propozycje spółek porównywalnych z graalem to dawajcie ,zastanowie się ,ale graala ponizej 22 zł to raczej nie sprzedam.
Wszystkie wymienione maja potencjal wzrostu i sa wyceniane kilkanascie razy nizej od swoich maxow.
Vistula ma bardzo podobna sytuacje do Graala, bo tez ma troche zbyt duzo zadluzenia, i tez jej upadli lub ledwo zyja konkurenci (Monnari, Bytom, Prochnik) no i tez ma kwartal fajnych zyskow za soba...
Polnord ma podobna sytuacje do Graala bo tez przezyl doplyw kasy, ktory jest wiekszy niz kapitalizacja (wygrany proces z wawa)....
Mysle, ze jeszcze przez kilka miesiecy bedzie naprawde duzo spolek, ktore daja zarobic....
Ja teraz uciekam od uslug, spolek bankrutow i malych developerow...
Wasko - patrzylem juz na to wczesniej. Stabilna firma, ale wycena za duzo.... zwykle ma okolo 3-4 mln zysku na Q. To daje 15 rocznie. Przy wycenie 8 razy zysk to jest 120 mln...
Tutaj wycena jest 200. Jak dla mnie za duzo.
Ale spolka stabilna i pewnie straty nie przyniesie...
Wielton - zysk powinien byc okolo 30 mln na ten rok. Przy wycenie 200 to jest ok. Problemem dla mnie jest to, ze spolka jest blisko rocznego minum wyceny. Plusem akcjonariat. Zadnych Solowow czy innych Ryskow zlodzieji.
Troche mnie martwi lewarowanie sie przez spolke i malejace finansowanie aktywow kapitalem wlasnym. Jesli polaczymy to z prawie zerowym cash flowe operacyjnym to moze byc zgrzyt.
Ale na pewno cieszy wysoka skala inwestycji (7 mln za H1).
Jedno pytanie dla mnie tutaj to jakie sa perspektywy. Ta branza to jest dla mnie cos co dziala dobrze jak sa wysokie inwestycje. Moze byc zonk przez najblizsze kilka miesiecy..
Zamet - nie tykam niczego w co inwestuje Domagala... gosc ma niejasne uklady z bylymi sluzbami PRL i kosciolem. Byl tez bohaterem kilku artyukulow w GW o wyludzaniu ziemii od miasta z pomoca kosciola i bylych SB....
Jesli ktos taki ma prawie 70% akcji w spolce to dla mnie to jest potencjalny przekret.....
liczyłes na 2,5 zł nie to faktycznie raczej niemozliwe...chociaż jeśli dalej Ten Jetro przyTull pałe będzie tutaj za autorytet moderatora robił to kto wie?
pozdr H
RPP będzie obniżała stopy
http://forsal.pl/artykuly/650389,rpp_bedzie_obnizala_stopy.html
Jeśli rzeczywiscie zacznie sie cykl cięć stóp procentowych to bedzie spełniony kolejny warunek Hossy i jednocześnie ze względu na zadłuzenie graala poprawi to obsługe długu i wyniki finansowe.
50 najlepszych ZLECEŃ SPRZEDAŻY
12,40 272
12,40 4 900
12,40 58
12,45 50
12,45 28 369
12,47 1 000
12,47
niezły pakiet jak na graala , 28 369 sztuk na s pytanie pozostaje otwarte kiedy będzie rozbierany , na dziś wzbudził małą panikę
Ostatnio kupiłem "Przysmak z łososia" z Graala, pięknie wyglądająca puszka nic nie skazywała na to, że w środku będzie taki myst, ten sos to ohyda, jak można tak spartolić łososia, jeszcze 6-7 lat temu Graal nie znikał z mojej lodówki, a teraz przyznaję, że ciężko trafić coś co zjadłby człowiek ze smakiem, dziś kupiłem najtańszą puszkę rybną w Lidlu, szprota w pomidorze, nieznanej firmy i uwierzcie mi smakował znacznie lepiej niż ten
" Przysmak z łososia"
RPP utrzymała stopy.
Nie wykluczone, że dzisiejszy wzrost kursu jest reakcją na tę decyzję. Moim zdaniem obniżka stóp przyniosłaby negatywne konsekwencje dla Graala. Decyzja w sprawie obniżki wisi jednak nadal w powietrzu, przypuszczam więc, że to co ma się stać w Graalu zostanie przyśpieszone.
no skoro tyle w temacie podchorąży, to rozejść się.
KIK chyba tutaj nie powstanie, ale zawsze będzie można opowiadać co kto kupił i co sprzedał.
Na dodatek wspólczesne monitory zużywają mniej prądu niż magiel, więc będzie także ekologicznie.