Wasko - patrzylem juz na to wczesniej. Stabilna firma, ale wycena za duzo.... zwykle ma okolo 3-4 mln zysku na Q. To daje 15 rocznie. Przy wycenie 8 razy zysk to jest 120 mln...
Tutaj wycena jest 200. Jak dla mnie za duzo.
Ale spolka stabilna i pewnie straty nie przyniesie...
Wielton - zysk powinien byc okolo 30 mln na ten rok. Przy wycenie 200 to jest ok. Problemem dla mnie jest to, ze spolka jest blisko rocznego minum wyceny. Plusem akcjonariat. Zadnych Solowow czy innych Ryskow zlodzieji.
Troche mnie martwi lewarowanie sie przez spolke i malejace finansowanie aktywow kapitalem wlasnym. Jesli polaczymy to z prawie zerowym cash flowe operacyjnym to moze byc zgrzyt.
Ale na pewno cieszy wysoka skala inwestycji (7 mln za H1).
Jedno pytanie dla mnie tutaj to jakie sa perspektywy. Ta branza to jest dla mnie cos co dziala dobrze jak sa wysokie inwestycje. Moze byc zonk przez najblizsze kilka miesiecy..
Zamet - nie tykam niczego w co inwestuje Domagala... gosc ma niejasne uklady z bylymi sluzbami PRL i kosciolem. Byl tez bohaterem kilku artyukulow w GW o wyludzaniu ziemii od miasta z pomoca kosciola i bylych SB....
Jesli ktos taki ma prawie 70% akcji w spolce to dla mnie to jest potencjalny przekret.....
Podsumowujac to poobserwuje sobie Wieltona!!
Co myslisz o moich typach?