że obecnie będzie niewielka podbika może na 22 z liźnięciem na 23, żeby stworzyć wrażenie, że ktoś zbiera i żeby wytworzyć w was przeczucie, że negatywne infa to zasłona dla pseudo pozytywnych, które mają nadejść... następnie zwałka na 19... i później spotkamy się po kilku dniach na 15 gr. Dlaczego? Przekonacie się. Cały majstersztyk polega właśnie na tym, że wy negatywne informacje odczytujecie jako pozytywne i oni nawet nie ukrywają do końca tego co robią - to widać, że nie robią nic, a z dnia na dzień będzie gorzej... nie piszcie błagam o inwestorze karkosiku, bo na to ubrali ludzi na idmie :) sprawa Sperczyńskiego nie jest bez znaczenia. Ma kolosalne znaczenie. IDEA idzie na sprzedaż. IDM po prostu wycofuje się... a może lepiej nie mówić, jak spotkamy się na 15 to dopowiem resztę.
Zgadzam się, widać od razu naganiacza na spadki. Przecież jasne perspektywy, brak zadłużenia (i tylko przy okazji brak przychodów) i zbieranie z ukrytego prze grubego świadczą o tym, że teżewe zaraz ruszy, a wszyscy na peronie usłyszą tylko "pa pa".
Po wszystkich możliwych listach intencyjnych, mamieniu inwestorami (ten z Legionowskiej Poczty Polskiej był najzabawniejszy), zaangażowaniu poważnego i gwarantującego stabilność funduszu z renomą (czytaj: IDM SA), konieczności pozyskania z giełdy poważnych funduszy (Prezes Gola wspomniał o 5 mln) należy stwierdzić, ze wiarygodność spółki oraz brak jakiegokolwiek ryzyka gwarantują co najmniej pięciokrotny zwrot z inwestycji do końca tego miesiąca, albo kolejnego, albo jeszcze kolejnego roku itd. itp IDM.
Nadzieja umiera ostatnia (może dzięki możliwości wiecznego uśredniania w dół?).
Rację ma Rakieta monotonie pisząc o...
nie dodał tylko w którym kierunku owa rakieta zmierza.
Nie będę się rozpisywac, ale czasem zamiast snuc różne fantazje naprawdę dużo lepiej jest zasięgnąc informacji u źródła (są strony www z podanymi adresami @ do osób, które wiedzą więcej w sprawie).
Polecam:)
A to moja wina, że dotychczas przyjemnie nie było ? - bo z Twojej wypowiedzi wynika, że "tyle razy obiecywałam, że będzie dobrze i G... z tego było"...
Wypowiadam się tak, jak w danej chwili sądzę i tyle.
Uwierz mi, naprawdę nie mam kompletnie żadnego wpływu na to, że spółka ściemnia, przedłuża, mydli oczy, snuje piękne plany a później nie wywiązuje się z obietnic itd.
I tak samo jak tu wielu innych mam prawo raz czuc się zawiedziona a innym razem miec nadzieję.
nie chodzi tutaj o obiecanki macanki... tylko o roszczenia konfrontowane z rzeczywistością, czyli faktami. Proszę o przykład jednego (TYLKO) listu intencyjnego, który zakończył się podpisaniem umowy. Ewentualnie proszę o jedną wypowiedź kogoś z zarządu gdzie mówi akcjonariuszom (tak jak np. Sołowow w sprawie wałku Rovese) jakie firmy mają być przejmowane za akcje z emisji i dlaczego TE A NIE INNE... jedna wypowiedź, albo jeden fakt dot. listu intencyjnego.
Fakty przeciwko faktom.
Ja przedstawiam wam moje fakty (rozmawiajmy merytorycznie):
1) idea tfi na sprzedaż
2) IDM sprzedaje akcje pod przykrywką animacji
3) Sperczyński odchodzi z "przyczyn rodzinnych" ;)
w.w skonfrontowane z porozumieniem inwestycyjnym
4) według mojej najlepszej wiedzy brak relalizacji jakiegokolwiek listu intencyjnego, brak umowy
5) brak działalności operacyjnej...
gliniane nogi
teraz oczywiście nie musicie się tutaj wypowiadać, bo kolekcjonerzy IGRa wezmą w/w argumentację jako chęć odebrania po taniości, a mnie interesuje po prostu spółka, plany, jeśli uważacie że warto to kupić to mnie przekonajcie. Nie piszcie o aktywach i odpisach, bo to jest w cenie. Nie piszcie także o rzekomych super infach, bo o tym piszecie od marca...
ejjjj xxxxxxxxxxxxxxxxxxx, o co chcesz się założyć? co postawisz do tego zakładu? czy tylko tak piszesz żeby przestraszyć drobniejszych mało cierpliwych?
Tez tak mysle i sadze ze mr xxxxxx chce zebrac po taniosci perelki. wyglada mi to na platnego naganiacza co dziala w zmowie i chce skupowac perelki. Przypomniec nalezy liczne listy intencyjene o wartosci umow liczonych w milonach zlotych, do tego spolka zdrowa. Procka ma racje tydzin moze byc bardzo ciekawy i pewnie nas zaskoczy i bedzie ..... kazdy wiec co
misiu z JSW, o ile to twój wpis, myślę, że się nie pomyliłeś, ale tutaj jesteś w błędzie :)
co do listów intencyjnych. Chciałbym zobaczyć jeden list który zakończył się podpisaniem umowy. To by było na tyle. Thats all folks!
Co do odkupienia perełeczki i płatnego naganiania... co za błyskotliwa analiza sytuacji. :) przy 40 groszach też byli płatni naganiacze, co chcieli odebrać po 39 ... czytaj po taniości... dzisiaj mogą brać garściami.
Wlasnie, jestes pewnie w zmowie z leszczu ...., CPH i tym podobnym naganiaczom. Perelki po 70, 60, 50,40,30 groni zostaly juz wszyskim zabrane. Teraz plan jest odebrac po taniosci po 22 gronie bo jak chodza sluchy to podobno dno i nizej juz nie spadnie. Wszyskie akcje zostana odebrane, Jutro 24 i jak pisze procka , tydziem moze byc ciekawy, a z drugiej strony to szczesliwa liczba dla IGR gdzyz nalezy ja kojarzyc z galaktyka spiralna w gwiazdozbiorze rzezbiarza gdzie wkrotce rakieta wystartuje.
Z przyjacielskim usciskiem dloni
Smiej się smiej kopenhaga,ten sie smieje co sie smieje ostatni.lepiiej pilnuj swojego Ecard.tam to jest kicha.Akcji tam maja ponad 80 mln a ta spólka nawet 3 mln nie jest warta i dotego kredyty ma pewnie.Technoboard na inwestycje przeznaczył wiecej niz ten Ecard jest wart
Uważam, że IGR jest wart 0 gr (słownie: zero groszy).
Odpisy podatkowe o których mówicie nie wiele dadzą skoro spółka nie prowadzi żadnej działalności, nie wypracuje żadnego zysku.
Aktywa które mają być wprowadzone to jakaś farsa, do końca IIIQ miała być wycena Technoboardu i E-fundu oraz wprowadzenie ich do spółki. Do końca IIIQ został równy tydzień i sądzę nawet, że nie podadzą żadnego infa w tym temacie. Dobrze będzie jak wprowadzą jakiekolwiek spółki do końca 2013 roku (tak, mają pięć kwartałów).
Wartość spółki to koszt wprowadzenia na giełdę.
Sprawa listów intencyjnych to jakieś nieporozumienie na tej spółce, listy są "aneksowane", a na koniec i tak nic z tego nie wychodzi.
Nie staram się naganiać na spadki, ponieważ nie leży to w moim interesie, jestem posiadaczem akcji IGR, nie zamierzam dokupować (nie uśredniam w dół).
Dobra dobra, chcesz dokupic po tanisci tak jak leszczu w deszczu i kopenhaga, spolka miala w 1polroczu 100 baniek zysku wiec za 2012 bedzie sowita dywidenda. Tak jak pisze procka, tydzien bedzie ciekawy, kto wie moze nawet rakieta. Cisnie sie teza 24.09.2012 zapamitajcie ta date, od niej pernamentny marsz w gore na nowe wyzyny. Do konca roku po 5 zeta papier bedzie latal.
I powaznie, slusznie, nie powieksza sie pakietow akcji ktore wciaz spadaja i przynasza straty. Powino sie je zamykac zaraz tylko jak sie widzi ze przynasza starty i brak perspektyw na wzrost. Blad jaki popelniasz to przywiazanie do akcji, nadzieja i czekanie na cud, taki slub 4-ever z perelka i kazdy trader ci to powie ze to jeden z wielu bledow. gotlack
może do końca tygodnia będzie mała podbitka na 23-24... może, bo na to potrzeba raptem 50 000 zł... ale trend i tak jest już ustalony, a bez fundamentów tutaj panie niczego nie zbudujesz.
Jak leszcze zgodza sie dokapitalizowac walor i lynkanc nowa emisje to moze moze . Podobno brakuje 5-10 baniek i bedzie switlo w tunleu nie myslic swiatelka w tunelu jaki podobno sie widzi w chwili smierci zejscia .
..obawiam się że xxxxxxxxx może mieć rację.. moim zdaniem 18 miało być zaliczone a jak na razie kurs tego poziomu nawet nie liznął.. i możliwe że jest ku temu okazja.. niektóre wskazniki tak właśnie pokazują..
Agent, podobno byłeś zapakowany po 0,21 - znowu sprzedałeś i czekasz na niżej czy wciąż masz akcje i upajasz się tym, że tracisz a przy 0,16 będzie ekstaza ?
Szczerze mówiąc nie nadążam za Twoim tokiem rozumowania.
przeciez to idiota jest i to nie od dzis--zapakowany w to cos i wypisuje pierdoly na forum dostal kopa w dupe na tym i na innych papierach i nie moze przezyc--INWESTOR--