Na WZA było ustalone ramowe zasady buybacku. Szczegóły miały być ustalone we wrześniu. Ciekawe czy kwota na skup będzie bliższa 2 czy 4 milionów złotych... I jaka cena. Ja obstawiam cenę z przedziału 17-20 zł :)))
Widzę ,że akcje cały czas są sukcesywnie skupowane. Cena skupu w okolicach 20 zł. była by super, gdyby jeszcze dołożyć wyższą kwotę na to przeznaczoną i wziąć pod uwagę mniejszą ilość akcji , to obecna cena i tak jest atrakcyjna.
Nikomu po fakcie nie jest Twój gest niewerbalny potrzebny , ale przedstaw może swoje wizje lub napisz w jakich przedziałach cenowych chciałbyś kupić? Może interesuje Cię ta ilość po 0,05 , ale przykro mi ja nie pomogę w tej materii.
Czy Ktoś pisał ,że po ogłoszeniu skupu , kurs będzie oscylował w wymienionych w nim przedziałach (notabene niezakończony ) ? Jeśli zainteresował wątek to jakiś interes w tym miałeś... A Twoje " drążenie" tematu sugeruje znajomość ceny zeszłorocznego skupu. Więc może ustosunkuj się do różnicy i porównaj to z zawirowaniami na rynku.
Zarząd skupi 125 tys. akcji po 20 PLN za akcję! a więc premia płacona przez Spółkę wynosi ok. 45% wobec ceny rynkowej.
Po umorzeniu skupionych akcji (200 tys. akcji własnych + 125 tys. z obecnego skupu) w obrocie pozostanie ok. 3,0 mln akcji. Wydaje się, że przy dzisiejszych cenach (ok. 13,50 - 14,00 PLN /akcja) i osiąganych wynikach finansowych spółka jest mocno niedowartościowana.