• Lecimy na 0,15 Autor: ~mh1 [85.232.252.*]
    Już mamy ponad 120 mln akcji, za chwile po emisji bedzie 250 mln... Przy 0,15 i 250 mln akcji kapitalizacja wyniesie 37 mln zł a to chyba odpowiada wartości tej firmy...
  • Re: Lecimy na 0,15 Autor: ~Marek [83.151.38.*]
    za obligacje 8 800 000 akcji 40 000 000- to wychodzi akcja 0,22. Poczytaj o następnej emisji. nie mniej niż 0,20 za akcję. nie spotkałem aby ktoś obejmował akcje po 0,15. Czyli wszyscy stratni po 0,15
  • Re: Lecimy na 0,15 Autor: ~mh1 [85.232.252.*]
    i tak i nie... za 8.800.000 jest 44.000.000 akcji czyli po 0,20, teraz parytet wymiany bedzie odpowiadał również 0,2 za akcję. Pewnie że każdy kupuje licząc na wzrosty ale przy takim rozwodnieniu widzę raczej potencjał na spadki a nie wzrost...
  • Re: jutro raport za I kwartał Autor: ~On [89.77.59.*]
    Tak ,ale mamy przejac duza firme...emisja nowych akcji nie pojdzie na konsumpcje.
  • Re: jutro raport za I kwartał Autor: ~DanTheDowner [195.20.110.*]
    Powiem Wam, że chce mi się już tylko śmiać z tego wszystkiego. Pamiętam jak gdzieś w lipcu 2011 ktoś mówił "lecimy na 0,40" to go wszyscy opier**** że idiota, debil itd. Kto by się spodziewał że dzisiaj 0,40 to niedościgłe marzenie.

Niestety działania Pani Prezes spowodowały, że drobni potracili majątki na tej spółce i końca nie widać... A przecież wiedzieli że tak bedzie a i tak z pełną Cały czas zachodze w głowe jak to jest możliwe, że tyle poziomów pekało a ja trwałem a nawet dokupywałem:) A śmialismy się z tych na petrolu ;)

Pozdrawiam wydyma**** :D
  • Re: jutro raport za I kwartał Autor: ~Shreder [198.36.87.*]
    Czekałem na Twój post. :)
    Zastanawiałem się, czy jeszcze tu jesteś, czy sprzedałeś wszystko w *******.
    Wielu tu już się pojawiało, pisało, walczyło i na koniec znikało z poczuciem klęski, a Ty jesteś ciągle na pokładzie. To cieszy :)

Ja dalej się śmieję z tych na Petrolu ;-)

• Re: jutro raport za I kwartał Autor: ~DanTheDowner [195.20.110.*]
    Bo mnie kur** zaczarowała ta pigi jeba** :DD

Długo na giełdzie nie jestem bo gdzieś od 2005 ale zawsze, zawsze potrafiłem wyjść ze spółki na stratach jak widziałem że jest kibel a tu jakoś nie. I dlatego siedze ugotowany. A teraz to już jeden chu* bo mnie to wali czy jestem do tyłu 70 czy 90% kapitału a może coś z tego jednak kiedyś będzie, może chcą to jednak rozbujać i będzie to KUR** druga Xcelera;) W każdym razie realnie Ci co piszą o złotówce - TO SE NE VRATI. Obym się mylił jak wtedy kiedy mówili o 0,40

Pozdro
  • Re: jutro raport za I kwartał Autor: ~xz [46.76.43.*]
    Dnia 2012-09-13 o godz. 16:24 ~On napisał(a):
    > Tak ,ale mamy przejac duza firme...emisja nowych akcji nie
    > pojdzie na konsumpcje.

Jaką dużą firmę???, o czym ty mówisz???, ten babsztyl jest bez pojęcia o biznesie. Płaci 12% za obligi, taż to lepiej niż amber golg, który płacił 10%. Ciekawe komu płaci te 12% i czy coś z tego prywatnie ma???. Ona w prostej linii doprowadzi firmę do bankructwa. Wywalić ją ze stołka póki nie jest jeszcze za późno.
  • Re: Lecimy na 0,15 - TO LEĆCIE ! :) Autor: ~Mat [83.31.227.*]
    co raz więcej paniki na forum, zawsze to wróżyło wzrosty :)

P.S.
    śmiać mi się chce z tych co piszą o bankructwie, widać że nowi i mało wiedzą i przyszli w wierze, że zarobią 100% w miesiąc :)

• Re: to wcale nie jest śmieszne Autor: ~xz [46.76.43.*]
    Dnia 2012-09-13 o godz. 17:17 ~Mat napisał(a):
    > co raz więcej paniki na forum, zawsze to wróżyło wzrosty :)
    >
    P.S.
    śmiać mi się chce z tych co piszą o bankructwie,
    > widać że nowi i mało wiedzą i przyszli w wierze, że zarobią
    > 100% w miesiąc :)

a mi wcale nie jest do śmiechu! bo co można sądzić o firmie i jej prezesie, który w ciągu niespełna 1.5 roku sprowadza kurs z 1,21 zł. intra (13.04.2010r.) do 0.20 tj. o 83.5 % i przez te 1.5 roku z szerokim uśmiechem na twarzy opowida bajki jaka to wspaniała firma. To za jej prezesury kurs miraculum ustanawia historyczne dołki a ona w wywiadach,opowiada pierdoły, że tatuś goli się warsem a w domyśle napędza kasę firmie a klienci o mało się nie pozabijają za jej produktami. Ta baba nie widzi, że jest śmieszna, niewiele potrafi poza produkcją nowych akcji, czym doprowadziła do bankructwa wielu akcjonariuszy. Natomiast płacenie 12% za obligi woła o pomstę do nieba, chyba że płaci znajomemu królika. Ciekawe gdzie i na czym chce pani prezes zarobić aby była w stanie płacić 12%. No chyba, że tatuś pani prezes zacznie się golić 4 razy dziennie i nabije kasę miraculum. To właśnie tak zachowują się przyszli bankruci, bo nikt nie powie mi, że bez powodu , w ciągu niespełna 1.5 roku, za jej prezesury, kurs spadł o 83,5 %

.

• Re: to wcale nie jest śmieszne Autor: ~Shreder [83.5.143.*]
    No to jednak niewiele wiesz i niedługo tu jesteś.

Jest jeszcze paru na forum, którzy siedzą tu ponad rok, dwa i nawet dłużej. I każdy nauczył się pokory - tutaj nie będzie rakiety, dzidy i nie wiadomo ile procent w dwa tygodnie.

Tej spółka nie istniałaby bez Moniki Nowakowskiej. Ta spółka, to ona - zaangażowała się w cholernie trudny projekt, na którym każdy korporacyjny menago położyłby krzyżyk, bo ryzyko porażki było zbyt duże.

Pewnie nie wiesz, że jak przyszła do firmy, to na starcie zabrali jej telefon i auto służbowe, kasa była pusta, sieci dystrybucji praktycznie nie było! Nowakowska, żeby uratować firmę, sprzedała Kolastynę! Główną markę!

To przez nią, Panią Prezes, tutaj siedzę. I od prawie dwóch lat widzę, jak odbudowuje firmę. Oczywiście, że nie podoba mi się cena i dodruk akcji. Widzę, że będzie dobrze, jak wyjdę stąd bez straty...

Ale podziwiam panią Nowakowską i trzymam kciuki, żeby dopięła swego! Zasługuje na to za cały trud, jaki włożyła w uratowanie Miraculum!

A ty, prostaku, możesz co najwyżej głupoty na forum wypisywać.
    Tutaj nie ma drogi na skróty!
  • Re: to wcale nie jest śmieszne Autor: ~Mat [178.36.41.*]
    ze tak sie zapytam, do kogo kierowales swoj emocjonalny wpis ?
  • Re: to wcale nie jest śmieszne Autor: ~Shreder [83.5.143.*]
    A do kolegi powyżej o nicku xz... i może jeszcze tego stada sępów, które zleciało się po akcje.

Wpis trochę emocjonalny ;-) ale co tam. Zanim natknąłem się na Miraculum, byłem takim "pronoxowym misiem", dla którego inwestycja długoterminowa to było przetrzymanie akcji do kolejnej sesji. A teraz - spada, ok, rośnie, też ok. Ważne, ile będzie za trzy, cztery lata.

I naprawdę podziwiam Nowakowską.

Pozdro!
  • Re: to wcale nie jest śmieszne Autor: ~car [77.115.116.*]
    Shreder - był tu już taki jeden o niku arczito, który też bardzo podziwiał panią Nowakowską od 1,- aż do 0.50. Tak bardzo ją podziwiał, że aż się zdziwił i od 0,40 już go nie ma na wątku.
  • Re: to wcale nie jest śmieszne Autor: ~Mat [178.36.41.*]
    Byl, byl :)
    Bylo ich/ nas wiecej, chociaz forum ozylo troszke.
    Zobaczymy co dzien nowy przyniesie.
    Pzdr.
  • Re: to wcale nie jest śmieszne Autor: ~yoy [178.183.135.*]
    Platni klakierzy poni prezuski nie sciemniajcie ! nie przeceniajcie miernych osiagniec waszej chlebodawczyni
  • Re: Lecimy na 0,15 Autor: ~yoy [178.183.135.*]
    Bedziesz widział wzrosty ,ale nie pod rzadami tej paratczyni nieudacznej
  • Re: Lecimy na 0,15 Autor: ~Mat [83.31.227.*]
    być może, ale czy tak naprawdę jej w pierwszej kolejności zależy na tym jaki jest kurs ?
    owszem sama kupowała po 0,5zł, ale na dzień dzisiejszy najważniejsze jest pozyskanie kasy na rozwój, inwestycje, produkcję, nowe produkty - banki nie dadzą, przecież oni wyszli z niezłego g...a, skądś ta kasa musi być.

wyniki za półrocze pokazały, że idzie lepsze - myślę, że III kw. będzie jeszcze lepszy.

sponiewierało nas , wiem że to boli, sam liżę rany :)
  • Re: Lecimy na 0,15 Autor: ~dziadek [151.248.46.*]
    długo sie zastanawiełem,co z tym fantem zrobić.zacząłem usredniać i strata juz tak groznie nie wygląda.usredniam do momentu kiedy strata wyniesie -20%,ale to jeszcze potrwa pare miesiecy.straciłem konia to i wóz mogę,chyba że?na co jeszcze liczę po ostatnim raporcie.pozdrowienia dla długo- terminowych z przymusu
  • Re: Lecimy na 0,15 Autor: ~0,15 [83.29.102.*]
    Być może nie wyjdziemy nigdy z bagna.....
    Może być podobnie jak na biotonie i już niedługo możemy mieć 0,6

OBY NIE!! :(
  • Re: Lecimy na 0,15 Autor: ~Mat [83.14.222.*]
    0,6 biorę w ciemno :)
    byle nie 0,06 !
[x]
MIRACULUM 0,66% 0,61 2026-05-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.