niestosowne i mało oryginalne jest okazywanie swojej naiwności :) ale jak to ktoś mądrze powiedział - zawsze jest dobra okazja żeby się skompromitować...
i zobacz jaki ten przebieraniec oryginalny, kuźwa jeszcze mało kiedy coś mądrego powiedział, pogadałbym chętnie z tym kimś na temat inwestowania na giełdzie, na temat strategi i analiz...
O TAK ORYGINALNA lecimy dzieciaku jak na razie w dół a niby miało być podnoszenie.
Podnoszenie wała chyba pod kołderka.
jeszcze tylko lekko w bok a coraz niżej. Boczniak nie zalicza lokalnych minimów i to na zamknięciu. Dno było na 2,.56 ale dno na fixie jest dzisiaj, a to nie lekko w bok tylko w dół.
Ogarnij się przebierańcu jeden.
Ps. a skoro dzisiaj mała pomyłka to rozumiem, ze jutro będzie odpał. Wiesz dziecinko cóż to znaczy spadek po kilku sesjach i to przełamanie linii wsparcia ze zwiększonym wolumenem?
Skoro jesteś tak nauczona i tak sprawiedliwa w słowie to rzeknij jak to wygląda książkowo. Powiedz innym, ze takie coś wg mędrców od analizy zapowiada dalsze SPADKI.
a NIE JAKIEŚ PIERDU PIERDU...
sraxa ogarnij się, a czego ty tu się spodziewałeś c/wk w okolicach 100 a ty tu liczyłeś na ...?, no właśnie na co na 10, 20 .... 50 złotych, za co za biurko z telefonem? jak chcesz zysków to idź na spółki, które coś produkują, chciałeś sobie pospekulować no to właśnie tak wygląda spekulacja.
Prezes w tvncnbc przecież jasno zapowiedział, że w tym roku to on odpoczywa i że nowy biznes to on zacznie rozkręcać w następbym roku i to jak będzie mu się chciało:
link do wywiadu:
http://www.tvncnbc.pl/anti-zmienia-sie-w-get-s-a,261260.html
wywiad z czerwca a ja pisze o rzeczywistości z dnia dzisiejszego a zatem ogarnijmy się może wszyscy. Nie rozprawiam na temat fundamentów spółki, jej perspektyw, głównego akcjonariatu a jedynie na temat wypowiedzi sugerujących, że raczej dzisiaj zakończymy kilkudniową korektę wychodząc z niej bokiem.
Skoro tak to odczytywać należy owe słowa w sposób jednoznaczny bowiem nie wypowiada się tutaj byle jaka kukła a ktoś jak domniemam, kto zajmuje się giełdą.
Proszę na temat pisać, poruszam jedynie kwestie słów : ,,jeszcze lekko w bok i powoli kończymy korektę" .
Jedynie to rozpatruje w tej chwili i nic więcej.
wskaż mi osobę, która się zna na giełdzie, rozbawiłeś mnie trochę,
może zna się na giełdzie ta rzesza analityków, która wydaje rekomendacje kupuj z ceną docelową o kilkadziesiąt procent wyższą po czym spółki leca na łeb na szyję,
a może znają się ci zarządzający funduszami inwestycyjnymi ...?
tak... hmm... teraz mnie uspokoiłeś... :)
MASZ RACJĘ w 100% i poważnie to pisze.
Jakbyś po części znał moje myśli... też tak uważam i niekiedy mnie szlak bierze kiedy widzę, że my tu często na dole, potrafimy lepiej się dostroić do spółki niż ludzie zarządzający fundami.
Ostatnio miałem okazję na ten temat i powiem jedynie, że byłem przerażony bowiem mając do dyspozycji miliony złotych i WIG 20, nie są w stanie osiągnąć przyzwoitej stopy zwrotu.
A co do rekomendacji??? to nigdy ich nie brałem pod uwagę, nigdy, ponieważ przeważnie zawsze były nie trafione.
Niemniej jednak co do sensu Twojej wypowiedzi masz też racje : powiedziałeś mi tak :
czego się czepiasz słów skoro mało kto potrafi określić pewien stan precyzyjnie:))
Masz rację:)) czepiam się i może to robię dzisiaj celowo, wykorzystując czyiś błąd:)))
Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego wieczoru.
w zasadzie pomylilam się tylko o jeden dzień. Przytrafiło mi się popełnić takie faux pas, tylko 2 razy za mojej kariery na bananowej. Jednak, nawet gdy ktoś odkupił po 2,55 nie będzie żałował.