Niespodziewane, krótkotrwałe ożywienie i przypływ energii, u każdego nieuleczalnie chorego oznacza szybko zbliżającą się śmierć... Jak już ktoś tu napisał, obecna kampania stanie się dla pepeesu ostatnim gwoździem do trumny. Zastanawialiście się może nad przebiegiem skupu, a zwłaszcza jego kredytowaniem...?
jestem tutaj od ponad roku prawie codziennie, akcje miałem od 2007, bardzo długo wierzyłem w przejęcie T jak i ogólnie w spółkę , ale po raporcie za 1Q nie wytrzymałem i sprzedałem po 0,97 i to samo radziłem innym. Wiesiek_pln zrobił to wcześniej więc miał jeszcze kilka groszy więcej. Na giełdzie kupuje się przyszłość a ta nie jest różowa przy obecnych cenach skrobi. Raport skonsolidowany wykazuje nie wielką stratę co pewnie też umknęło uwadze wielu. Jest wiele spółek na GPW, które jak pepees nie generują zysku ale mają wartość akcji na poziomie 0,35-0,45 WK. Odpowiedzcie sobie sami na pytanie dlaczego wiele rolników zrezygnowało z uprawy ziemniaków skrobiowych. Kurs może uratować jakiś magiczny wzrost ceny skrobi jak początkiem 2011 r. na co się nie zanosi. Wielu analityków uważa że część wzrostów żywności z tamtego okresu miało charakter spekulacyjny. Wprawdzie ceny są wyższe niż kilka lat temu, ale koszty produkcji też podrożały np. paliwa itp.
Nie chcę pisać ile % tu kurs spadł, a o ile wzrósł na KGHM na który się przesiadłem- nie chcę nikogo załamywać.
pozdrawiam
p.s. pewnie z sentymentu kupię kiedyś pepees ale nie teraz.
rozumiem że masz 100.000 akcji ? Chyba bym trzymał, bo teraz nie sprzedasz nie zwalając kursu w dół. Po ile kupiłeś ? Jeśli lubisz ryzyko to możesz próbować ustawić się kilka gr z ukrytego poniżej aktualnej ceny i to samo zrobić na sprzedaży - może ugrasz kilka gr przy trendzie bocznym, ale przy tak niskiej płynności możesz długo czekać. Kiedyś tak się bawiłem na biotonie jak chodził po 21 gr, ale trzeba było ponad miesiąc czekać. W czerwcu miałem ukryte zlecenie kupna po 0,79 które zdjąłem jak na walnym przepadła emisja akcji pod zakup T.
nie wiem kogo masz na myśli pisząc o naciągaczach na forum, to że sprzedałem po 97 pisałem w dniu transakcji, mogłem odkupić po 70 gr, ale przesiadłem się na kghm o czym też już pisałem dawno Łącznie na transakcji zamian akcji portfel jest już ponad 2 razy więcej wart niż gdybym nadal trzymał pepees, ale każdy podejmuje decyzję za siebie.
tak czytam chłopie te twoje biadolenie i wiesz co, idź produkuj sie lepiej na kghm, bo to twoje dowartosciowywanie sie trafnoscia decyzji o sprzedaży pps wywoluje już odruch wymiotny
Tak sie zastanawiam, czy czy te ostatnie spadki nie były "sztucznie" wywołane aby zejść ponizej 0,7zł. Cena pakietu była 10% poniżej ceny giełdowej a jak sie nie mylę to transakcje pakietowe mogą być zawierane po cenie max +/-10% ceny giełdowej! Jeżeli jest inaczej prosze o info z linkiem gdzie można swoja wypowiedź potwierdzic.