jestem tutaj od ponad roku prawie codziennie, akcje miałem od 2007, bardzo długo wierzyłem w przejęcie T jak i ogólnie w spółkę , ale po raporcie za 1Q nie wytrzymałem i sprzedałem po 0,97 i to samo radziłem innym. Wiesiek_pln zrobił to wcześniej więc miał jeszcze kilka groszy więcej. Na giełdzie kupuje się przyszłość a ta nie jest różowa przy obecnych cenach skrobi. Raport skonsolidowany wykazuje nie wielką stratę co pewnie też umknęło uwadze wielu. Jest wiele spółek na GPW, które jak pepees nie generują zysku ale mają wartość akcji na poziomie 0,35-0,45 WK. Odpowiedzcie sobie sami na pytanie dlaczego wiele rolników zrezygnowało z uprawy ziemniaków skrobiowych. Kurs może uratować jakiś magiczny wzrost ceny skrobi jak początkiem 2011 r. na co się nie zanosi. Wielu analityków uważa że część wzrostów żywności z tamtego okresu miało charakter spekulacyjny. Wprawdzie ceny są wyższe niż kilka lat temu, ale koszty produkcji też podrożały np. paliwa itp.
Nie chcę pisać ile % tu kurs spadł, a o ile wzrósł na KGHM na który się przesiadłem- nie chcę nikogo załamywać.
pozdrawiam
p.s. pewnie z sentymentu kupię kiedyś pepees ale nie teraz.