• stan posiadania akcji bdg Autor: ~xyz79 [95.160.221.*]
    Sprawdźmy ile jest akcji w wolnym obrocie i ilu nas tu jest z większym pakietem akcji. Zapraszam na wystawienie zleceń powyżej 100 zł
  • Re: stan posiadania akcji bdg Autor: ~ufo [109.107.24.*]
    Tobie jest zycie niemiłe?
    24 tys akcji spolki z NC z watpliwa jakoscia raportowania?
  • Re: stan posiadania akcji bdg Autor: ~xyz79 [95.160.221.*]
    Czekam już prawie dwa lata to poczekam jeszcze jak trzeba. Przez ostatni rok udało mi się uśrednić kurs do 2.6
    Warto tak ryzykowac?

Tu moze byc zwala na 1,30 i znowu masz 50% starty tylko w duzo wiekszej skali.
    Kto od Ciebie to odkupi? To co masz tj wolumen na 10 dni.
    czas pokaże
  • Re: stan posiadania akcji bdg Autor: ~Niki [83.6.154.*]
    Ufo no co ty? Piszesz o zwałce na 1,30zł? Normalnie nie poznaję cię! A jeszcze do tego ta "wątpliwa jakość raportowania". Widzę, że trzeźwiejesz a to oznacza, że będą z ciebie jeszcze ludzie. A tak poważnie to cieszę się, że zdjąłeś wreszcie różowe okulary i uświadomiłeś sobie, że czego i ile byśmy tu nie napisali to nie ma żadnego wpływu na kurs. Pozdrawiam naprawdę serdecznie.
  • Re: stan posiadania akcji bdg Autor: ~rt [178.43.105.*]
    Dnia 2012-09-04 o godz. 19:54 ~ufo napisał(a):
    > Warto tak ryzykowac?

Tu moze byc zwala na 1,30 i znowu
    > masz 50% starty tylko w duzo wiekszej skali.
    Kto od Ciebie
    > to odkupi? To co masz tj wolumen na 10 dni.

Jak to Kto?

ONI...

2,15 ......... 99 .......... 16:51:13
    2,11 ......... 99 .......... 16:50:01
    2,07 ......... 300 ......... 10:15:33
    2,01 ......... 500 ......... 14:06:33
    2,00 ......... 750 ......... 09:03:12
    1,93 ......... 99 .......... 08:00:16
    1,92 ......... 500 ......... 09:42:53
    1,86 ......... 99 .......... 08:00:16
    1,78 ......... 550 ......... 13:37:32
    1,72 ......... 500 ......... 08:00:36
    1,71 ......... 99 .......... 15:44:54
    1,57 ......... 99 .......... 15:46:14

TO CAŁY POPYT NA ŚMIECIA.
    poniżej 2 zeta można jeszcze uśredniać
    To wiem akurat od dawien dawna ze forum nijak sie ma do kursu, i te mityczne "zanizanie kursu" aby pozbierac tanije jest na kazdej spolce. Teraz na EEX :)

Zawsze staram sie byc obiektywny, jednak nie lubie nadinterpretacji zarowno w jedna jak i w druga strone. Osobsicie uwazam ze kurs na 0,XX nie zejdzie, jednak sytuacja jaka jest kazdy widzi:
    akcje wziete na "zeszyt" - spolka pozycza pieniadze po to aby pozyskac udzialowca - istny majstersztyk, nie spotykany nigdzie indziej. zastanawiam sie nad prawem, jak mozna do tego dopuszczac?
    slawne mieszkanie
    brak jakiekolwiek szczegolow NOT czy czegokolwiek co daloby odpowiedz na cyfry zawarte w raporcie.. zawsze takie rzeczy interpretuje sie na niekorzyść.
    od prawie trzech miesiecy cisza na temat tego magicznego przejecia, malych sie ma tu w duu...wiec ich tez trzeba miec.
  • Re: stan posiadania akcji bdg Autor: ~Niki [77.253.82.*]
    Ufo, to naprawdę ty? Nie wierzę. A jeszcze niedawno pisałeś zupełnie inne rzeczy. Przyznanie się przed samym sobą do porażki, to pierwszy krok do sukcesu i wymaga naprawdę dużej dojrzałości. Jesteś na dobrej drodze. Powodzenia. Podpowiem ci coś, chociaż nie wiem ani czy, ani tym bardziej jak to się przełoży na kurs. Zapewne pamiętasz, że wyniki za Q3 2011 były fatalne (pisałem dlaczego więc nie będę się powtarzał). Za Q3 2012 powinno być normalnie więc... w porównaniu z rokiem ubiegłym będzie dużo lepiej ale warunek, że w samym Q3 musi być co najmniej normalnie czyli nie gorzej jak w Q1 i Q2 2011. Oczywiście mówię o wynikach skonsolidowanych. Nie wiem natomiast czy ten lepszy obrazek (o ile będzie) Q3 2012 vs Q3 2011 pomoże kursowi.
    Oczywiście powinno być "nie gorzej niż w Q1 i Q2 2012" a nie 2011.
    Widze ze czytales bardzo wybiorczo. Czesto sie z toba zgadzalem(jak poszukasz to znajdziezsz), jednak zbyt czesto wszystko wyolbrzymiales.

Mysle ze to tak bardzo o wyniki nie chodzi, tylko o to kogo oni uracza swoimi akcjami, kto bedzie firmowal to swoim nazwiskiem i na jakich warunkach. Teraz 3000 tys akcji robi kurs 1,5 to kogo oni chca wkrecic na milion?
    mialo byc 3 tys a nie jak pisalem 3 000 tys
    Widzisz ja uważam, że numer drugi raz może się już nie udać. Jeżeli Fasenko rzeczywiście dostał część zapłaty w akcjach to teraz myśli "wot, bla..dź, co on mi tu dał" i oględnie mówiąc zadowolony nie jest. Z RO już taki numer nie przeszedł i trzeb było położyć na stół gotóweczkę a nie papiery (mało)wartościwe. Aby zrobić taki numer z kolejnym gościem to kurs akcji musiałby zostać pięknie podciągnięty do góry na 6-8 zł jeszcze przed przejęciem i potem jeszcze dzida, tak ze dwa razy, no to wtedy może, może. Co do Fasenko to ja nie uważam aby on zapłacił za akcje pieniędzmi, których nie dostał za swoją spółkę. Jak wiesz nie raz o tym pisałem, że dostał więcej kasy za spółkę lub tę pożyczkę co to jest na bilansie. A jeżeli tak było to Fasenko swoje dostał i kurs ma w głębokim poważaniu a jeszcze nie wiadomo czy nie ma jakiejś umowy, że spółka odkupi jego akcje w celu umorzenia szczególnie jeżeli kurs nie będzie odpowiednio wysoki i Fasenko sam ich nie sprzeda. Jak wiemy nie takie rzeczy się zdarzają. Jeżeli Fasenko ma kurs w poważaniu, główny też i te jego trzy słupy co to obejmowały ostatnią emisję to oznacza, że tylko takim leszczykom jak my zależy na kursie ale przy tej cenie jesteśmy za słabi, żeby wyzbierać ff.
    Fasenko nie bel wlascicielm Fasenko. A akcje dostal w prezencie od BDG na kredyt. Ktos doczytal sie na jakich warunkach? Mysle wlasnie ze pod to moze byc pompa, trzeba w koncu sprzedac reszte akcji. Ja osobiscie uwazam ze "slupy" juz akcji nie maja. Po to objeli po mniej niz 5% aby sypac. Drobnica by tak nie zepchnela kursu. Teraz troche odebrali do 3 zl aby bylo taniej robic podbitke. To sa oczywiscie dywagacje ale jakos tak to widze
  • Re: stan posiadania akcji bdg Autor: ~Niki [87.205.172.*]
    Słupy się nie wysypały a jeżeli tak to ze stratą i to dużą. Zwróć uwagę, że kurs pojechał do 10 zeta jak było info o przejęciu Fasenko ale wtedy to nie było jeszcze nowych akcji. Później kurs zjechał i jak były nowe akcje to nawet nie zbliżył się do 7 zeta (nie pamiętam czy słupy brały po 7 zeta czy po 13). Te dwie podbitki, które były przy okazji wyników w tym roku to taka niewielka i krótkoterminowa spekuła. Ja osobiście jestem gotów na zakupy ale nie na tych poziomach. Na jakich i ile mogę kupić nie będę pisał, żeby znowu nie było, że naganiam. To nie jest żadna perła i trudno się spodziewać spektakularnego wystrzały nawet jeżeli będzie ta emisja po 10 zeta. Aby kurs podnieść to głównemu musiałoby na tym zależeć a najwyraźniej nie za bardzo zależy. Spekuła też tu nie zagości bo ma więcej spółek, które może spompować z 20 groszy do zeta albo wyżej ewentualnie przyłączyć się do spółek gdzie coś się dzieje, ktoś wchodzi albo z jakiegoś powodu jest ruch na papierze. Ale nie jest to też jakiś tragiczny papier tyle, że kiszonka i kompletny "leżak".
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.