• VIN raport Autor: ~Kacnelson [46.186.4.*]
    IMHO bardzo ładny raport. 10 mln przepływów samej gotówki za pierwsze półrocze przy kapitalizacji spółki 38 mln. Lekko spadło zadłużenie, lekko wzrósł kapitał własny. Co do Idei (Leszczyński) to ostatnio nawet kupowali więcej (!), a nie wywalali jak tu sugerowano - przeczytajcie komunikaty. Ta spółka mnie zadziwie, ale od dzisiaj znów tu jestem. Na razie symbolicznie, ale jednak. To jest za tanie żeby tego nie mieć w portfelu.
  • Re: VIN raport Autor: ~piterro [89.76.201.*]
    poprzednie raporty bywały lepsze i co z tego. Tu wszystko jest niepojęte albo ktoś to robi tak aby właśnie tak wyglądało. To jakaś grubsza rozgrywka, szkoda że kosztem inwestorów co to brali po 5, 6 czy 7zł.
    Ten kto wejdzie po 3 zł to za jakiś czas wygra jak w totka.
  • Re: VIN raport Autor: ~edek [109.196.118.*]
    ale przynajmniej mają rację że to jest spółka w btórą buffet by infestował
    ja posługuje się jego metodą infestowania i ta spólka pasuje idealnie
    pozdr
  • Re: VIN raport Autor: ~1qaz [80.54.208.*]
    idealnie a ja 50% w plecy
    ważne nie uśredniać w dół, jak zacznie rosnąć to dopiero dokupię na razie malaria
    idealna to jest teraz na zakupy jak była po 6-7PLN to cena raczej nei była zbyt okazyjna
    pozdro
  • Re: VIN raport Autor: ~1qaz [80.54.208.*]
    BANKRUT !!!!!!!!!!!!!
  • Re: VIN raport Autor: ~mietek [31.6.130.*]
    No to na naszej "perełce" transakcje poszły po 2,6. Ciekawe do ilu to spadnie jak Leszczu będzie musiał sprzedawać swój pakiecik.
    taa jasne bankrut!!!
    przenieście się na ganta albo inną taką perełkę lol
  • Re: VIN raport Autor: ~Cham Solo [164.126.153.*]
    Tylko że trudno było sie obkupic niżej 3 zet .Sprawdźcie transakcje .
    przecier wiadomo było od raza że to tylko jakiś ktosik chciał wywalić kilka K akcji na raz a przy niskiej płynności kurs sotał zdołowany może też jakieś stopy losy komus poszły
    a jak ktoś pisze o jakiejkolwiek spółce "bankrut" dlatego że kurs nagle spadł to widać nie ma pojęcia o czym pisze
    pzdro
  • Re: VIN raport Autor: ~mietek [31.6.130.*]
    Dnia 2012-09-20 o godz. 21:07 ~edek napisał(a):
    a przy niskiej
    > płynności kurs sotał zdołowany może też jakieś stopy losy
    > komus poszły

Na takiej spółce stop lossów się nie stosuje bo tutaj może być +-30% codziennie przy takiej niskiej płynności.
    taa tylko ten co wczoraj wywalał mógł o tym nie wiedzieć ;)
  • Re: VIN raport Autor: ~1qaz [195.117.219.*]
    Największy syf w jaki wszedłem w tym roku.
    Spółka fundamentalnie wygląda dobrze, tylko w styczniu też wygladała dobrze a od tego czasu spadła o 50%.
    Mój błąd , nie postawiłem stopa bo mała płynność, to mam co chciałem.
    Ale nic zakopałem badziew na lata ze strata nie sprzedam.
    Jak wróci hossa powinna szybko odrabiać. Aby
    no zdarza się, chodź z drugiej strony skoro fundamenty są dobre to przynajmniej nie siedzisz jak na beczce prochu i się nie martwisz że lada dzień będzie wniosek o ogłoszenie upadłości albo jakieś inne cudo ;)
  • Re: VIN raport Autor: ~Vin [62.121.121.*]
    porównanie chociażby z Kredyt Inkasso S.A. wypada zdecydowanie na korzyść Vindexusa.
    Tam kapitalizacja ok. 180 mln zł (5) , a tu 36 mln zł (1) podczas gdy
    przychody w kwartale kwiecień-czerwiec 2012 r.:
    27 mln. zł (3,55) do 7,6 mln zł (1)
    zysk netto w tym samym kwartale:
    3,4 mln. zł ( 2,12) do 1,6 mln zł (1)
    a zadłużenie to
    300 mln zł ( 8) do 37 mln zł (1)
  • Re: VIN raport Autor: ~Kacnelson [213.195.179.*]
    KRI też jest dobre. Wskaźniki są tu mylące. Ma przewagę siły nad VIN. To znacznie większa skala i doświadczenie. Na zadłużenie nie ma co patrzeć. To jest biznes z kilkudziesięcioprocentową marżą. Poza tym im więcej masz surowca, tym więcej przerabiasz = zarabiasz. VIN też powinien nad tym popracować.
  • Re: VIN raport Autor: ~wieslawgd [213.192.67.*]
    panowie spokojnie , papiery ma towarzystwo z IdeaTFI i Idm , a oni chwilowo mają kłopoty , ze zjazdem poniżej 3 zł. nikt nie jest zainteresowany. , uspokoi się pójdzie ostro w górę.
  • Re: VIN raport Autor: ~cool77 [95.49.37.*]
    Racja ,to idm-owcy tu grają , u nich wg.mnie powolne zbieractwo więc i tu coś bedzie sie działo , może nie za tydz/m-ąc ale w tym roku.
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~Cham Solo [109.243.47.*]
    bo mi cos nie chce sie otwierać a sądząc po spadkach Leszcz sprzedaje vind?
    dzięki.
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~edek [109.196.118.*]
    to tylko kfestia czasa kiedy rynek docenie Vinka, jeżeli wyniki za III kwartał będą lepsze niż rok wcześniej (co jest niemal pefne) to będize szybki hops up :D
    pozdro
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~piterro [89.76.201.*]
    A ja myślę, że czas najwyższy podjechać do siedziby na serocką i zabrać panów kuchno do lasu "na grzyby". Podczas, gdy kulesza będzie im kopał dołki na 1,5m może dowiem sie dlaczego pozwala się śmiesznym obrotem uje bać kurs jakimś cwelom z idm czy leszczyńskiemu. Mając kilka mln akcji. Ten skurwiel kuchno musiał dać temu zielone światło, bo nie wierzę że główny udziałowiec, właściciel prawie połowy akcji spółki daje sie walić na akcjach swojej spólki na kilkanaście milionów zł nic o tym nie wiedząc. To jakiś ewidentny przekręt, gdyby coś z mWigu spadło bez powodu o 60% już knf by weszył ostro. A tutaj robią sobie co chcą od miesięcy, umiejętna robota. Hehe, to sie nazywa obrót publiczny.
    A więc 1gaz, kiedy masz wolne? Mówią, że pogoda grzybiarzom sprzyja...
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~edek [109.196.118.*]
    jak szukasz przeprętów to przypatrz się spółką patrowicza, które mają zmiany od -99% do + 5000% w ciagu roku - i jakoś KNF tam nic nie działa więc czemu miałby tutaj
    dla przykładu IFcapital nie dawno był po 30gr potem kurs wzrósł do 15PLN w kilka miesięcy a następnie spadł do 30gr w kilka miechów - to jest dopiero przekręt tylko że legalny

a co do Vinka to tylko się cieszyć że kurs spadł bez powodu z 9PLN na 3PLN teraz można tanio kupić i czekać aż kurs pójdzie z powrotem na 9PLN - a jak ktoś kupił za 9PLN no to hym tak to jest jak się źle oceni potenciał spółki - teraz tylko czekać ewentualnie można uśrednić

pozdro
    fiu fiu coś duże obroty ostatnio i na sprzedaży 42kilo leży po 3PLN - czyżby IDM wyprzedawał swój pakiecik hym....???
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~fi..... [195.117.219.*]
    dopóki fiut leszcze bedzie miał choc jedna akcje bedzie leciec na ryj kto sprzedał temu palantowi akcje pod sciane i kula w łeb
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~je [195.117.219.*]
    ps uśredniać to se ku... mozesz grzyby w lesie
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~piterrro [89.76.61.*]
    vin poniżej 3 zł. Panie, czemuś mnie opuścił...
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~Cham Solo [79.191.117.*]
    To tak długo stało że teraz pewnie wezmą sie za to.Niestety wg.mnie tradycyjnie jeszcze zwalą cenę coby zebrać po taniości.Ewentualnie leszcz sypie bo zbiera siły na idm.Kto nie da sie ograbić w końcu się doczeka.Nie panikujcie i nie sprzedajcie ,bedzie widać po obrocie jak mały to tylko straszenie.
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~nerwus [80.54.208.*]
    najwiekszy syf jaki kidykolwiek posiadałem w porfelu od 2007 roku, mam i trzymam ale licze i mam nadzieje że to gówno zbankrutuje !!!!!!!!!!!!
  • Re: czy może ktoś napisać co jest w załącznikach pdf do espi? Autor: ~Cham Solo [79.191.117.*]
    Spokojnie jak ma ruszyć musi troche spaść ale bez paniki.Ja byłem na petrolu od maja i choć wszyscy jęczeli zarobiłem a myśle że jeszcze pójdzie. Tak też będzie z vind.To jest cena najniższa w historii a czasy wspaniałe dla obrotu długiem.Przypuszczam że obecna sytuacja ma duży związek z idm a tam też coś sie szykuje ( zrobili co chcieli ,muszą kupic akcje i obligi i wio).
[x]
VINDEXUS 1,06% 14,25 2026-05-25 16:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.