IMHO bardzo ładny raport. 10 mln przepływów samej gotówki za pierwsze półrocze przy kapitalizacji spółki 38 mln. Lekko spadło zadłużenie, lekko wzrósł kapitał własny. Co do Idei (Leszczyński) to ostatnio nawet kupowali więcej (!), a nie wywalali jak tu sugerowano - przeczytajcie komunikaty. Ta spółka mnie zadziwie, ale od dzisiaj znów tu jestem. Na razie symbolicznie, ale jednak. To jest za tanie żeby tego nie mieć w portfelu.
poprzednie raporty bywały lepsze i co z tego. Tu wszystko jest niepojęte albo ktoś to robi tak aby właśnie tak wyglądało. To jakaś grubsza rozgrywka, szkoda że kosztem inwestorów co to brali po 5, 6 czy 7zł.
Ten kto wejdzie po 3 zł to za jakiś czas wygra jak w totka.
przecier wiadomo było od raza że to tylko jakiś ktosik chciał wywalić kilka K akcji na raz a przy niskiej płynności kurs sotał zdołowany może też jakieś stopy losy komus poszły
a jak ktoś pisze o jakiejkolwiek spółce "bankrut" dlatego że kurs nagle spadł to widać nie ma pojęcia o czym pisze
pzdro
Największy syf w jaki wszedłem w tym roku.
Spółka fundamentalnie wygląda dobrze, tylko w styczniu też wygladała dobrze a od tego czasu spadła o 50%.
Mój błąd , nie postawiłem stopa bo mała płynność, to mam co chciałem.
Ale nic zakopałem badziew na lata ze strata nie sprzedam.
Jak wróci hossa powinna szybko odrabiać. Aby
no zdarza się, chodź z drugiej strony skoro fundamenty są dobre to przynajmniej nie siedzisz jak na beczce prochu i się nie martwisz że lada dzień będzie wniosek o ogłoszenie upadłości albo jakieś inne cudo ;)
porównanie chociażby z Kredyt Inkasso S.A. wypada zdecydowanie na korzyść Vindexusa.
Tam kapitalizacja ok. 180 mln zł (5) , a tu 36 mln zł (1) podczas gdy
przychody w kwartale kwiecień-czerwiec 2012 r.:
27 mln. zł (3,55) do 7,6 mln zł (1)
zysk netto w tym samym kwartale:
3,4 mln. zł ( 2,12) do 1,6 mln zł (1)
a zadłużenie to
300 mln zł ( 8) do 37 mln zł (1)
KRI też jest dobre. Wskaźniki są tu mylące. Ma przewagę siły nad VIN. To znacznie większa skala i doświadczenie. Na zadłużenie nie ma co patrzeć. To jest biznes z kilkudziesięcioprocentową marżą. Poza tym im więcej masz surowca, tym więcej przerabiasz = zarabiasz. VIN też powinien nad tym popracować.
panowie spokojnie , papiery ma towarzystwo z IdeaTFI i Idm , a oni chwilowo mają kłopoty , ze zjazdem poniżej 3 zł. nikt nie jest zainteresowany. , uspokoi się pójdzie ostro w górę.
to tylko kfestia czasa kiedy rynek docenie Vinka, jeżeli wyniki za III kwartał będą lepsze niż rok wcześniej (co jest niemal pefne) to będize szybki hops up :D
pozdro
A ja myślę, że czas najwyższy podjechać do siedziby na serocką i zabrać panów kuchno do lasu "na grzyby". Podczas, gdy kulesza będzie im kopał dołki na 1,5m może dowiem sie dlaczego pozwala się śmiesznym obrotem uje bać kurs jakimś cwelom z idm czy leszczyńskiemu. Mając kilka mln akcji. Ten skurwiel kuchno musiał dać temu zielone światło, bo nie wierzę że główny udziałowiec, właściciel prawie połowy akcji spółki daje sie walić na akcjach swojej spólki na kilkanaście milionów zł nic o tym nie wiedząc. To jakiś ewidentny przekręt, gdyby coś z mWigu spadło bez powodu o 60% już knf by weszył ostro. A tutaj robią sobie co chcą od miesięcy, umiejętna robota. Hehe, to sie nazywa obrót publiczny.
A więc 1gaz, kiedy masz wolne? Mówią, że pogoda grzybiarzom sprzyja...
jak szukasz przeprętów to przypatrz się spółką patrowicza, które mają zmiany od -99% do + 5000% w ciagu roku - i jakoś KNF tam nic nie działa więc czemu miałby tutaj
dla przykładu IFcapital nie dawno był po 30gr potem kurs wzrósł do 15PLN w kilka miesięcy a następnie spadł do 30gr w kilka miechów - to jest dopiero przekręt tylko że legalny
a co do Vinka to tylko się cieszyć że kurs spadł bez powodu z 9PLN na 3PLN teraz można tanio kupić i czekać aż kurs pójdzie z powrotem na 9PLN - a jak ktoś kupił za 9PLN no to hym tak to jest jak się źle oceni potenciał spółki - teraz tylko czekać ewentualnie można uśrednić
To tak długo stało że teraz pewnie wezmą sie za to.Niestety wg.mnie tradycyjnie jeszcze zwalą cenę coby zebrać po taniości.Ewentualnie leszcz sypie bo zbiera siły na idm.Kto nie da sie ograbić w końcu się doczeka.Nie panikujcie i nie sprzedajcie ,bedzie widać po obrocie jak mały to tylko straszenie.
Spokojnie jak ma ruszyć musi troche spaść ale bez paniki.Ja byłem na petrolu od maja i choć wszyscy jęczeli zarobiłem a myśle że jeszcze pójdzie. Tak też będzie z vind.To jest cena najniższa w historii a czasy wspaniałe dla obrotu długiem.Przypuszczam że obecna sytuacja ma duży związek z idm a tam też coś sie szykuje ( zrobili co chcieli ,muszą kupic akcje i obligi i wio).