ciesze sie, ze jest nas wiecej. im wiecej tym weselej w koncu:) mam nadzieje, ze zdaze wyciagnac pieniadze z zalozonym zyksiem z emeperii zanim westa pojdzie w gore.
za 2-3 tygodnie moze byc komunikat o wzroscie sprzedazy i bedzie bardzo szybko pozamiatane.
patrzac po ilosci akcji jaka dzisiaj przechodzi powiedzialbym, ze raczej wybicie - za duzo jak na zwykla podbitke. osobiscie dorzucilem dzisiaj juz troche, kolejny pakiet mam zaplanowany na 0,6 i nie mam zamiaru sprzedawac ponizej 1,5 zl.
zakladajac, ze wiecej inwestorow ocenia podobnie spolke i w przeciwienstwie do podbitki z czerwca, sa powody do wzrostow, to spora szansa na prawdziwe wybicie i poczatek marszu w stronej rzeczywistej wyceny spolki. podtrzymuje swoje przewidywania: 3-4 zl do konca 1Q 2013.
spokojnie, jeszcze nie pojechal, przez cala droge w dol od 0,9 przechodzily pakiety po kilkaset tysiecy akcji, ktos (lub cos) je zbieral, ktos nie bedzie ich wyprzedawal ze strata.
Ogolnie to dobre podejscie do gry na wzrosty, w ten sposob nie dasz sie wydymac na podbitce, sam nie wchodze w spolke, ktorej nie znam powyzej +5%. Poogladaj, poczytaj, moze sie do nas przylaczysz, byle nie za pozno. Z drugiej strony komus trzeba bedzie kiedys sprzedac te akcje, wiec do zobaczenia za kilka tygodni na 1,5:)
Dnia 2012-09-07 o godz. 13:17 ~pawel napisał(a):
> Ogolnie to dobre podejscie do gry na wzrosty, w ten sposob
> nie dasz sie wydymac na podbitce, sam nie wchodze w spolke,
> ktorej nie znam powyzej +5%. Poogladaj, poczytaj, moze sie
> do nas przylaczysz, byle nie za pozno. Z drugiej strony
> komus trzeba bedzie kiedys sprzedac te akcje, wiec do
> zobaczenia za kilka tygodni na 1,5:)
a ja jeszcze dodalbym ze potencjal wzrostu na Wescie ( po takim zgnojeniu kursu ) jest naprawde ogromny i nie mam na mysli poziomu powyzej 10,xx a jedynie skromne przedzial 2 - 3 złociszy
Chociaz kto to wie jakie poziomy beda obowiazywac jak spolka wykaraska sie z długów ..
Kto to wie .... bedzie bardzo bogaty
czy się komuś podoba czy nie zaczynamy trend wzrostowy, ma olbrzymi potencjał wzrostowy w tym miesiącu nowa fabryka nowe akumulatory!!! odroczony popyt, będzie tak samo jak na intersport
maxymussie bez uszczypliwości, przyznałem uczciwie, że nie kupiłem po 45 gr a nie cwaniakowałem, że kupiłem po 42-45 jestem guru. Teraz nie wiem czy gonić zwyżkę, bo boję się cofki. Nie mam zasady by podbijać po lewej coraz większymi pakietami byle by tylko kupić, kiedyś się na tym przewiozłem. Proszę więc nie doradzaj mi idm, bo przy takiej poradzie jesteś co najmniej złośliwy. pozdrawiam i życzę zarobku
Mar, tak szczerze, gdyby nie byl juz zaladowany (i sporo wyzej niz 45 gr i tez nizej), to tez bym sie mocno zastanawial - na gonieniu kursu latwo sie solidnie przejechac ale jesli da rade ponizej 60 gr jeszcze w poniedzialek to warto zaryzykowac nawet jesli chcesz tylko na krotki termin kupic i skasowac 20 - 30%.
trend wzrostowy rozpoczęty ładnymi obrotami, do ilu wzrośnie zobaczymy ma pod co rosnąć, w najbliższym czasie sporo pozytywnych informacji się pojawi zapewne!!!
Jakaś zbiorowa amnezja nastąpiła czy jak?
Ta firma ledwo się trzyma, przyniosła 20mln strat i bliżej jej do bomi niż do kghm. Mysliscie że 3Q będzie na plusie? Albo 4Q? A jeśli nie, to trend jest jednoznaczny.
Sprzedałem.
Wtopiłem na weście na ipo i wierz mi bardzo wierzyłem... a i widziałem nawet taki podskoki jak mamy teraz po kilkadziesiąt procent. Były przez cała historię westy trzy takie.
Wszystkie kończyły się tak samo.
Firma musi mieć fundamenty, by coś trwało dłużej niż miesiąc. Westa śmierdzi przekrętem na odległość. Pamietacie ten ostatni spadek? My, leszcze, dowiedzieliśmy się już po fakcie, że firma ma takie straty. Ktoś inny wcześniej oddał nam swoje papiery.
obserwować zbyt długo nie warto ale jednak trzeba trochę czasami popatrzeć, jeszcze nie miałem takiego odjazdu sprzed nosa i to w tempie Ekspresu, czasami bywa. życzę powodzenia
Bede zlosliwy: a nie mowilem:) trzeba bylo brac ponizej 0,6. Jak dasz rade kupic jutro w okolicach 0,7 - 0,8 to tez jeszcze ma sens. Wyglada jakby mialo dojsc do 0,9 - 1zl bez korekty.
korekta może być płytka można nie zdążyć odkupić, ceny ołowiu pięknie wzrastają, nowa fabryka, opóźniony popyt na akumulatory ostatnia rekomendacja 8 zeta, firma strategiczna na ukrainie, dostanie takie zwolnienia podatkowe jakie bedą potrzebne
po raz kolejny zasada by nie gonić zwyżki sprawdziła się a miało być tak pięknie. Może jeszcze kiedyś ale teraz wygląda, że okolice 40- 45 gr ponownie zawitają
tym razem może WYJĄTKOWO szybciej być w górze. Zazwyczaj po takim wzroście westa spadała poniżej punktu wzrostu - patrz czerwiec - zaczęło sie od 85gr, spadła jak wiemy do 42
tyle tylko, ze od 6 miesiecy po raz pierwszy widac potencjal westy i cena jest juz naprawde bardzo atrakcyjna - poniezej 1 zl to byla wyprzedaz, teraz jest jak za darmo.