Dnia 2012-08-29 o godz. 12:52 ~Kacej napisał(a):
> Za trzy tygodnie będziemy na poziomie 0,60 albo wyżej.
Kto
> nie kupi teraz - będzie dłuuuugo żałował;) - np. ~jkr
Witam.
Nie teraz to kupią drożej, oddali to mają problem, ja tam spokojnie czekam, jest okazja to kupuje i tyle. Widzę jak te 20 tys wystawione na sprzedaży wędruje, wczoraj na 0,20 na widłach górnych a dzisiaj strach żeby ktoś nie zgarnął i znowu na widły górne 0,22 tym razem, żeby była szansa wycofać zlecenie sprzedaży:-)
kacej miałeś racje, teraz żałuje że sprzedałem na tej przewalance ;/ miałem nadzieje że odkupie taniej a tu nawet nie mam okazji kupić w tej cenie co oddałem ;/
ale jestem na siebie zly! miala spadac a tu niechce w dodatku slabe dane z USA sprzyjaja dodrukowi dolara a w parze z tym idzie hossa co widac juz po indexach ktore odbijaja
a ja bez akcji, mysle nad ponownym wejsciem w aer
Rozumiem, że można mieć pesymistyczne myśli po dobrych infach w lipcu i zerowym ruchu.
Ale wrzesień o tyle jest ciekawszy, że ludzie powrócili z wakacji i mogą swoją kasę przeznaczać znowu na akcje.
Dobry raport przyciągnie z powrotem uwagę ulicy.
Jakoś nikt nie wysłuchał Twojego apelu.
Zresztą co tu się dziwić - zainteresowanie spółką dzisiaj mizerne.
Ale od jutro myślę, że się diametralnie zmieni.
Kacej wiesz jak to jest z b.dobrymi informacjami, wszyscy o nich wiedzą wczesniej, szybciej niż ulica dlatego uważam, że jesli raport byłby dobry nie mielibyśmy dziś 25 gr tylko...wyżej więc euforii pewnie nie wywoła, takie jest moje zdanie
Dnia 2012-09-18 o godz. 12:59 ~Kacej napisał(a):
> I co, ŁYSO WAM?!!
Mieliście 3 tygodnie na zakupy.
Kto nie
> kupił do wczoraj będzie sobie długo w brodę pluł;)
wczoraj myślałem że raczej zostaniemy z ręką w nocniku ale na szczęście się bardzo mocno pomyliłem. może łyso to mi nie jest bo zostałem z papierem ale się myliłem a Ty miałeś rację ( zresztą od dłuższego czasu o tym pisałeś) czyli jednym słowem szacun i pozdrawiam.
Za niecałe 2 tygodnie kolejny dobry raport kwartalny.
Będzie zawierał m.in. spory wzrost kapitałów własnych (o ok. 2 mln zł) za wszystkie wejścia kapitałowe, które miały miejsce w czasie, który obejmuje raport - czyli 01.08-31.10.2012 r.
Jeśli nie wierzycie - prześledźcie sobie infa z tego zakresu.
Na pewno będzie jazda w górę, dziś mamy promocyjne ceny.
Daj spokój Kacej, nie ma co uświadamiać, czym większe zaskoczenie będzie po raporcie tym większe zainteresowanie spółką wywołą. Tu potrzeba świeżej krwi, my się tu wzajemnie możemy wymieniać poglądami i upewniać o niedowartościowaniu spółki na forum, ale do solidnych wzrostów potrzebujemy tu nowych inwestorów a tacy przyjdą jedynie po otrzymaniu solidnych wyników.
cierpliwości, ten raport dużo zmieni, ale trwałe zmiany przyniosą dopiero kolejne raporty.
Rosnące zyski netto przez 3-4 kwartały - tego tu potrzeba a jest już niemalże na wyciągnięcie ręki.
Co ty pie...sz za przeproszeniem, jakie 3-4 kwartały rosnących zysków, jakie stabilne wzrosty. Tu jest albo wóz albo przewóz, będzie wystrzał albo upadek. Jak będzie wystrzał to może i na 2 złote w kilka(naście) sesji, jak upadek to przez szybkie cięcie. To nie jest defensywna tepsa a bardzo agresywny fund.
Chyba jednak trzeba edukować cały czas. Przy rajdzie świętego Mikołaja jest wielu nowych, którzy chcą się trochę nachapać. A nie każdy ma czas czytać wszystkie infa z każdej spółki.
A więc przypominam: Raport kwartalny - 17.12.2012 r. (dobrze, że w poniedziałek, a nie piątek;)
Poza wzrostem kapitałów własnych w raporcie nie zabraknie ZYSKu NETTO.
Sprzedali przecież Direct Fly:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/AERFINANC-Uzupelnienie-raportu-biezacego-28-2012-Supplement-to-Current-Report-28-2012-2667275.html
Brednie w malignie. Poczytać dzisiejszą gazetę prawną. 70 % młodych 20-34 lata na umowach śmieciowych w całej europie. Recesja faktyczna w PL, (wskaźnikowo sobie zrobili spowolnienie) prze ograniczenie importu, co tylko zmienia się w poczuciu rządzących.
40-50 gr. tu to sypanie wszystkiego przez wszystkich bo już każdy widzi to o czym pisałem, że wchodzimy w lata upadków, gdzie przekleństwo małych spółek będzie ciążyło. Ostatni rok emisji na śmieciach pokazał nieufność i brak obrotu, odbudować zaufanie, które jeszcze spadnie to jakieś 5, a nawet 10 lat. Będzie taniej i to znacznie bo prawie na pewno im w którymś momencie nie wyjdzie, zatem timing to żyła złota, grając zarabiasz, inwestując, marnujesz czas, umysł, nie warto. Czy jak Wam pisałem wiosną w 2011, że NC to balony i mediana spadków wyniesie 90 % uwierzylibyście. A jednak miałem rację gdyż strojem matematyki jest prawda, a bez rynku konsumenta leci domino na rynkach. To jak biocenoza i łańcuch pokarmowy, w który wpuścili trutkę i ją przerzucają po kolejnych żywiołkach gdyż na rozrzedzenie za późno.
Nie wiem ile tego truchła masz 100, 200 tys?, Jest to nie wiele do tego co możesz uczynić wyrzucając i odchodząc od stołu z zachowaniem jeszcze zdrowego myślenia. Rynek teraz jest dla zawodowców, zaś wybrane małe spółki dla tych co mają kapitał potrafią mieszać.
Dam Ci radę - wywal to przy kolejnym wzroście i wrzuć kasiorę do świni, będziesz jeszcze mi dziękował.
Pozdr - JAcek
Jacek nie jest nieomylny pisał na tromedi przy cenie 0,30 (najniższej w historii) że spadnie do 0,08:
Spokojnie można przy tym poziomie zacząć zbieranie. Obecnie nie kusić się minimami gdyż to wydmucha i na pewno cena spadnie jeszcze te 4 razy. Pamiętać, że kwitu jest fura po 10 gr. a standard na śmietniku to ceny, 0,8 nominału. W głowie mają emisję po 15 gr., która się nie uda, kłopoty w samej firmie zaczną się z końcem listopada, o czym wiem z bezpośrednich źródeł.
Nie obejmować zbliżającej się emisji, p-stwo upadłości przekroczyło tu 60 %
Pozdr - Jacek
owszem, napisałem, mało tego nie wiem jakim cudem, ale sam dałem impuls wzrostom gdy zassałem pierwszą i jedyną transzę. Wywaliłem wszystko (20 tys tylko etapami) po 100 % wzroście. Spółka na pewno zawróci, nie martw się o to. Natychmiast ją sprzedaj i ciesz się zyskiem