• pytanie Autor: ~konrad2002 [78.8.170.*]
    oswieccie mnie czemu ta wasza perelka tak spada bo nie jestem w temacie
  • Re: pytanie Autor: ~piotr [159.205.152.*]
    juz niedługo bedziecie sie zabijac za akcje IDM wycenił na 1,20 po wezwaniu majatek który został w spółce jest tego wart wiec kupno za połowe to okazja jutro 75gr
  • Re: pytanie Autor: ~znawca [159.205.152.*]
    a co powiesz na ukryta sprzedaz po 60 gr czy to ma wg ciebie zniechęcic do kupna Ja czekam az zniknie wtedy wezme po 61gr
  • Re: pytanie Autor: ~konrad2002 [78.8.170.*]
    panowie ale czemu tak spada co sie dzieje prosze o odpowiedz bo niewiem czy mam kupic
  • Re: pytanie Autor: ~mam [46.112.84.*]
    no tylko nie odchodź od monitora bo możesz przegapić :-)
  • Re: pytanie Autor: ~mam [46.112.84.*]
    no właśnie, dlaczego?
    nikt ci tu nie odpowie, bo nikt nie wie.
    uzasadniony jest spadek kursu ze względu na skup i umorzenie akcji
    ale nie do tego poziomu :-)
    zwykła paniczka tych którzy zapomnieli o zapisie lub nie doczytali że takowy jest :-)
  • Re: pytanie Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Wyjasnij prosze jak uzasadniony jest spadek po skupie?

Dla mnie to niejasne. Skup oznacza, ze firma jest mniej warta bo ma mniej gotowki, ale jednoczesnie o tyle samo mniej jest gab do podzialu....
  • Re: pytanie Autor: ~opk [89.230.198.*]
    Przecież to jasne! Po wezwaniu jedna pozostała akc. jest księgowo warta ok. 1 zł. Rynek wycenia dew. na 0.3-0.5 w.ks., więc Octawa będzie błąkać się w okoliczch 50 gr. Dodatkowo to praktycznie martwa sp., mają parę wybudowanych budynków i trochę ziemi na, której pewnie długo nic nie będzie się działo.
  • Re: pytanie Autor: ~Bessy czas [89.161.21.*]

Schemat powtarzalny i czytelny.

Coraz więcej podenerwowanych na sprzedaży, kolejni nie wytrzymują napięcia, inni dostają giełdowej czerwonej sraczki i tworzy się mikrolawina.
    I tak powolutku coraz niżej.
    W bessie nie wolno kupować, bo może zejść na poziomy o których nikt wcześniej nawet nie pomyślałby.

Będzie płacz, oj będzie płacz.

Już wielu wyje, już wielu potraciło majątki.

Ale......

Prawdziwie histeryczny płacz dopiero nadejdzie.

• Re: pytanie Autor: ~kamo [78.8.228.*]
    To do bessy czas

A Ty to na każdej spółce te bzdury wypisujesz???? Te same teksty przed chwilą na polimexie wyczytałam
  • Re: pytanie Autor: ~gnom [93.154.250.*]
    Dlaczego spada ? ano dlatego że część osób kupiło spekulacyjnie po kilkanaście tysięcy akcji z myślą o szybkim zarobku ale chętnych nie było i trzeba było uciekać i podstawiać zlecenia kilka procent niżej ale tam też nie ma popytu a my znów mamy akcje i dalej wywalamy aż dojdzie do ceny przy której będziemy mieli dość -a wtedy - przyjdzie odbicie.Ale to musi trochę potrwać bo inwestorzy się zniechęcili.
[x]
08OCTAVA 5,60% 0,66 2026-05-25 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.