Witam Was koledzy i koleżanki też.
Ostatnio nie zaglądałem do was a przyczyna mojej nieobecności była taka, że nie działo się tu nic o czym bym wcześniej nie pisał. Czyli wszystko idzie dokładnie zgodnie z oczekiwaniami.
Dlaczego wszak wrzuciłem TVN i Barlinek do jednego kotła ? Ano obie te spółki bacznie obserwuje a ich wspólnym mianownikiem niech będzie ogromne zadłużenie z jakim się borykają. W tym względzie nie zmieniło się nic bo zmienić się nie mogło.
Najpierw przyjrzyjmy się sytuacji ogólnej całego rynku. Wig 20 nie wygląda ciekawie mamy tam dwie luki spadkowe z których druga tworzy formację ,,luki dwóch czarnych świec" . To wredna formacja zapowiadająca spadek. Oczywiście zaraz nie jeden z was mi tu zarzuci, że to z powodu odcinania dywidendy. No i widzicie jaki jestem zgodny ? Zgadzam się z tym stwierdzeniem, ale niestety na WIGU mamy równie paskudną formację objęcia bessy. Wydaje się, że spadki jakie po niej nastąpiły nie zdołały jeszcze wyczerpać jej potencjału i oczywistym staje się fakt, że rynek czeka dalsza obsuwa. Potwierdza to zresztą wykres kontraktu terminowego, który to wskazuje na potencjalną formację trójkąta spadkowego. Sam TVN buduje również konsolidację tego typu i w przypadku tej spółki nie mam najmniejszej wątpliwości, że już niedługo nastąpi bardzo mocne wybicie dołem, przed którym jak zauważyliście przestrzegam posiadaczy tych akcji od jakiegoś czasu.
Barlinek trzyma się balansując na krawędzi przepaści a te znikome obroty wskazują na to, że brak potencjalnych frajerów co chcieliby te akcje na tym poziomie odkupić. Co prawda taka sytuacja nie będzie zapewne trwać zbyt długo a wszystko zależy od tego czy na kontraktach terminowych pokonamy wsparcie na 2259 w przyszłym tygodniu czy zajmie to odrobinę więcej czasu. Oczywiście nie wspominam tu o poziomach konkretnych a to z dwóch powodów. Po pierwsze nie jest wam to na spółkach do niczego potrzebne a po drugie nie chcę dostać opieprzu od grubych za uczenie leszczyny. Wszak jak sama nazwa wskazuje leszczyna jest do wyleszczania. Może jedynie dodam ,że cały czas zakładam spadek kursu Barlinka do poziomu co najmniej 0.50 złotego. W tej kwestii nic się nie zmieniło.
Prawdopodobna fala na kontraktach znajdzie swoje wsparcie w okolicach 2200 punktów. Tu akurat nie zdradzam żadnej tajemnicy widać to jak na dłoni.
No to teraz czas na dobrą herbatę z cytryną i powrót do wykresu kontraktu terminowego.
Nie dziękujcie mi, naprawdę obejdę się bez tego. Podziękujecie jak się zwali.
Znakomicie powiedziane i co gorsza (dla akcjonariuszy tych spółek) prawdziwie.
Ciężkie czasy potrwają jeszcze długo a może i dłużej a fundamentalnie TVN jest w paskudnej sytuacji. Widać to zresztą po zachowaniu kursu. Wcale bym się nie zdziwił gdybyśmy tu zobaczyli jedynkę z przodu. To wcale nie jest śmieszne. Jak bessa potrwa jeszcze kilka lat.
Zresztą w podobnej sytuacji jak TVN jest cala nasza kochana Polska. Zadłużona po dziurki w nosie. Trzeba przyznać, że wszystkie ekipy tak z lewej jak i prawej strony uczciwie do tego doprowadziły a teraz zamiast coś wreszcie z tym zrobić zajmują się Korą i jej marychą a Rysiu to nawet startuje na prezesa ZPN. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać !
Dnia 2012-08-28 o godz. 16:10 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Znakomicie powiedziane i co gorsza (dla akcjonariuszy tych
> spółek) prawdziwie.
Ciężkie czasy potrwają jeszcze długo a
> może i dłużej a fundamentalnie TVN jest w paskudnej
> sytuacji. Widać to zresztą po zachowaniu kursu. Wcale bym
> się nie zdziwił gdybyśmy tu zobaczyli jedynkę z przodu. To
> wcale nie jest śmieszne. Jak bessa potrwa jeszcze kilka
> lat.
Zresztą w podobnej sytuacji jak TVN jest cala nasza
> kochana Polska. Zadłużona po dziurki w nosie. Trzeba
> przyznać, że wszystkie ekipy tak z lewej jak i prawej
> strony uczciwie do tego doprowadziły a teraz zamiast coś
> wreszcie z tym zrobić zajmują się Korą i jej marychą a
> Rysiu to nawet startuje na prezesa ZPN. Nie wiadomo czy
> śmiać się czy płakać !
Chodzik Księżycowy
skad sie biora takie glaby ???............ja pier...............
E ty 24 czy jak ci tam ! Ty nie pier... tylko przeczytaj wszystkie moje wypowiedzi jakie tu na TVN
umieściłem to wtedy zobaczysz jaki jestem genialny. Zapewniam cię, że nadal znakomicie będą się tu sprawdzały moje prognozy spadkowe. Nie trzeba bowiem geniusza ani fundamentalnego ani technicznego aby wiedzieć co będzie się działo z akcjami TVN w najbliższych miesiącach.
A takie niewydarzone inwestory jak ty zamiast tracić pieniądze niech lepią babki z piasku a nie zajmują się graniem na giełdzie. Jak się jeszcze utrzyma przez jakiś czas osłabienie złotego to dopiero zobaczysz jak ta firma jest zadłużona i czy w ogóle wystarczy jej kasy na spłacanie zobowiązań. A swoją drogą co cię do diabla skłoniło , żeby kupić TVN ? Co już gorszego badziewia nie było w okolicy ?
Dnia 2012-08-28 o godz. 17:49 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> E ty 24 czy jak ci tam ! Ty nie pier... tylko przeczytaj
> wszystkie moje wypowiedzi jakie tu na TVN
umieściłem to
> wtedy zobaczysz jaki jestem genialny. Zapewniam cię, że
> nadal znakomicie będą się tu sprawdzały moje prognozy
> spadkowe. Nie trzeba bowiem geniusza ani fundamentalnego
> ani technicznego aby wiedzieć co będzie się działo z
> akcjami TVN w najbliższych miesiącach.
A takie niewydarzone
> inwestory jak ty zamiast tracić pieniądze niech lepią babki
> z piasku a nie zajmują się graniem na giełdzie. Jak się
> jeszcze utrzyma przez jakiś czas osłabienie złotego to
> dopiero zobaczysz jak ta firma jest zadłużona i czy w ogóle
> wystarczy jej kasy na spłacanie zobowiązań. A swoją drogą
> co cię do diabla skłoniło , żeby kupić TVN ? Co już
> gorszego badziewia nie było w okolicy ?
CK
nie napisalem ze mam te spolke i jej nie oceniam..........
moja wypowiedz dotyczyla ciebie..................
dawno temu mialem HBP i byl tam taki jeden co wieszczyl zyski na tej spolce
pozycje zamknelem, ale z cekawosci zagladalem na forum a on caly czas nawijal
moze tu tez sie ktos nabierze..............
Kierunek może być tylko jeden.
Przed nami spokojny wzrost aż do poziomu o którym napisałem czyli w okolicach 5.70.
Cały następny rok będzie dla budowlanki pomyślny co nie ominie również HB.
Jeśli zaś chodzi o fale Elliotta to mamy dwa scenariusze. Albo skończyła się druga fala korekcyjna podstawowej fali V, albo też mamy następną piątkę wzrostową fali B.
Tak czy inaczej patrząc z perspektywy średnioterminowej a więc kilkumiesięcznej przy obu tych scenariuszach mamy wzrosty, WZROSTY WZROSTY. Możecie sobie wory nadstawiać, ale zostaną jedynie wory pod oczami po łzach, że czekaliście na próżno i nie doczekaliście się.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Największym błędem jaki popełniacie jest trwanie w błędzie jaki popełniliście !
w tym wypadku tym błędem było czekanie na wymyślony dołek którego nie będzie.
Pod względem fundamentalnym poziom wartości księgowej do rynkowej był i nadal jest na skrajnie niskim poziomie. Może chociaż ten fakt da do myslenia fundamentalistom.
Boże Boże tym głupkom już nic nie pomoże !
Zapowiadana przeze mnie fala wzrostowa to ostatni zygzak MATOŁY.
Wyniosła kontrakty terminowe o prawie 400 punktów
A dokładnie od 1937 do 2334 czyli 397 punktów.
A teraz wracając do TVN to co jak tam mój trójkąt podobał wam się ?
Napisałem w czasie przeszłym bo właśnie dzisiaj nastąpiło wybicie z tej formacji w dół.
To oczywiście dopiero początek spadku i chociaż jutro możliwe jest niewielkie odreagowanie to kierunek może być tylko jeden ĆWOKI. Zgadnijcie jaki !
Dnia 2012-08-28 o godz. 22:00 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Boże Boże tym głupkom już nic nie pomoże !
Zapowiadana
> przeze mnie fala wzrostowa to ostatni zygzak MATOŁY.
> Wyniosła kontrakty terminowe o prawie 400 punktów
A
> dokładnie od 1937 do 2334 czyli 397 punktów.
A teraz
> wracając do TVN to co jak tam mój trójkąt podobał wam się ?
> Napisałem w czasie przeszłym bo właśnie dzisiaj nastąpiło
> wybicie z tej formacji w dół.
To oczywiście dopiero
> początek spadku i chociaż jutro możliwe jest niewielkie
> odreagowanie to kierunek może być tylko jeden ĆWOKI.
> Zgadnijcie jaki !
Co nerwy ci puszczaja ??? :-))))))))))))))))))
Cwoku to sobie powiedz do kolegow w DM.
Nawet jak spadnie do 1 zl ty i tak nie masz na to wplywu.
Możesz tylko produkować swoje teorie i mamic innych co to bedzie .....................
Jak to kolego nie mam wpływu ?
Mam i to ogromny, bo co światlejsi i bardziej rozwinięci obywatele tego forum mogą wcześniej
zabrać zabawki z tej piaskownicy co zapewne uchroni ich przed spadającym gradem.
Do wybudowania formacji trójkąta na kontraktach pozostała ostatnia fala a raczej powinienem powiedzieć falka wzrostowa a potem już kaplica.
Wczoraj usłyszałem ciekawą wiadomość w radiu pewnego Redemptorysty z Torunia, który doszukiwał się pewnego powiązania TVN z Amberd Gold. Oj będzie się działo, będzie działo.
Jesień w polityce rozpali inwestorów aż do czerwoności.
No więc co nam pozostaje ?
ALLELUJA i do przodu !
Dnia 2012-08-29 o godz. 09:29 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Jak to kolego nie mam wpływu ?
Mam i to ogromny, bo co
> światlejsi i bardziej rozwinięci obywatele tego forum mogą
> wcześniej
zabrać zabawki z tej piaskownicy co zapewne
> uchroni ich przed spadającym gradem.
Do wybudowania
> formacji trójkąta na kontraktach pozostała ostatnia fala a
> raczej powinienem powiedzieć falka wzrostowa a potem już
> kaplica.
Wczoraj usłyszałem ciekawą wiadomość w radiu
> pewnego Redemptorysty z Torunia, który doszukiwał się
> pewnego powiązania TVN z Amberd Gold. Oj będzie się działo,
> będzie działo.
Jesień w polityce rozpali inwestorów aż do
> czerwoności.
No więc co nam pozostaje ?
ALLELUJA i do
> przodu !
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
ktos juz wczesniej napisal i bede sie powtarzal:
skad sie biora takie glaby ???
Ogromny wplyw...hahahahah to mnie rozbawilo............
Dnia 2012-08-29 o godz. 09:52 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> uważaj tylko aby za chwile ten pusty nieszczery śmiech nie
> zaczął cię dusić, bo jak stanie kością w gardle to ci już
> nic więcej nie stanie brachu !
Kolego lądownik, czy chodzik, czy jak ci tam ................... dawaj jakies swoje prognozy
bo przeciez forum bankiera to same rekiny gieldowe z ogromna kasą które czekają na twoje rady ............
co nam mowia gwiazdy , jaka przyszlosc przyniosa ??? :-)))))))))))
mam ochote sie posmiac, dawaj, dawaj :-)))))))))))
CH....(u) napisz jaką masz średnią na HBcie albo jak wyszedłeś na sprzedaży.... :)
pewnie jesteś zarobiony :)))
za ile sprzedałeś za 5 czy tak jak wieszczyłeś za 5,70?
Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Zapewne śledzicie kurs TVN i widzicie co się dzieje.
Powiedzcie, czy nie jestem śliczny , sympatyczny i skuteczny !
Przede wszystkim skuteczny !
Dnia 2012-08-29 o godz. 10:33 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Zapewne śledzicie
> kurs TVN i widzicie co się dzieje.
Powiedzcie, czy nie
> jestem śliczny , sympatyczny i skuteczny !
Przede wszystkim
> skuteczny !
A czy nie zastanawia i zarazem nie denerwuje was to że na TVN CNBC nigdy ani słowa o notowaniach TVN? A przecież tyle się na niej dzieje, a oniu udają że tej spłki nie ma?
Chociaż jedno podziękowanie za moją znojną i ciężką pracę.
Właśnie dlatego piszę, bo warto nawet dla jednego z was, jeśli to zaoszczędzi mu kłopotów i strat.
Wracając jeszcze do ,,mojego wpływu,, na kurs TVN jak to któryś z kolegów zauważył. Zapewne nie załatwię ci tak od razu tych trzech złociszy ale wszystko jest możliwe. Natomiast ta fala powinna znieść notowania tej spółki w okolice 5 zeta. Może napiszę to słowami !
Spodziewam się spadku TVN do około pięciu złotych polskich. Myślę, że to już usatysfakcjonuje nawet tych co sprzedali te akcje wczoraj.
Sam zaś TVN cierpi srodze ciągnąc ogon po podłodze. W CNBC tak jak to już tu wspomniano cisza, bo i o czym mieliby gadać ? Swoich się nie tyka, zresztą uważam, że ten program jest prawdę mówiąc do dupy.
Aby przyciągnąć widza trzeba mieć dla niego propozycję. Nowe ciekawe programy, nowe twarze, nowe filmy i seriale a na to wszystko potrzebna jest kasa i to kasa duża a jak jej nie ma to co ? Może jak kurs spadnie znacznie znajdzie się ktoś ,kto przejmie tą stację w całości lub w kawałkach. To jednak śpiew dalekiej przyszłości, chociaż już pierwsze tony słychać. A może tak jak chichot losu i TVN przejmie Ojciec Tadeusz. To byłoby dopiero wesoło !
Chodzik Księżycowy
Dnia 2012-08-29 o godz. 11:39 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Chociaż jedno podziękowanie za moją znojną i ciężką pracę.
> Właśnie dlatego piszę, bo warto nawet dla jednego z was,
> jeśli to zaoszczędzi mu kłopotów i strat.
Wracając jeszcze
> do ,,mojego wpływu,, na kurs TVN jak to któryś z kolegów
> zauważył. Zapewne nie załatwię ci tak od razu tych trzech
> złociszy ale wszystko jest możliwe. Natomiast ta fala
> powinna znieść notowania tej spółki w okolice 5 zeta. Może
> napiszę to słowami !
Spodziewam się spadku TVN do około
> pięciu złotych polskich. Myślę, że to już usatysfakcjonuje
> nawet tych co sprzedali te akcje wczoraj.
Sam zaś TVN
> cierpi srodze ciągnąc ogon po podłodze. W CNBC tak jak to
> już tu wspomniano cisza, bo i o czym mieliby gadać ? Swoich
> się nie tyka, zresztą uważam, że ten program jest prawdę
> mówiąc do dupy.
Aby przyciągnąć widza trzeba mieć dla niego
> propozycję. Nowe ciekawe programy, nowe twarze, nowe filmy
> i seriale a na to wszystko potrzebna jest kasa i to kasa
> duża a jak jej nie ma to co ? Może jak kurs spadnie
> znacznie znajdzie się ktoś ,kto przejmie tą stację w
> całości lub w kawałkach. To jednak śpiew dalekiej
> przyszłości, chociaż już pierwsze tony słychać. A może tak
> jak chichot losu i TVN przejmie Ojciec Tadeusz. To byłoby
> dopiero wesoło !
Chodzik Księżycowy
pisz dalej.................i jak najwiecej
niech jak najwiecej ludzi uwierzy....................wtedy 3 zl coraz blizej :-)
dawaj, dawaj
Dnia 2012-08-29 o godz. 13:29 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> 123 no to jesteś Lucas czy nie jesteś, bo cały jestem w
> nerwach. Nie dajesz odpowiedzi na to pytanie.
nie posr...j sie z nerwow :-)))))))))))
poszukaj odpowiedzi ladownik :-))))))))))))
Dnia 2012-08-29 o godz. 14:29 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> No widzisz ja z dobroci serca się pytam czyś ty Lucas czyś
> nie Lucas a ty się dopatrujesz podstępu tam gdzie go nie
> ma.
Więc jesteś Lucas ?
wiesz co to czytanie ze zrozumieniem ???
chwalisz sie jaki to wykształcony jesteś a przeczytac i zrozumiec odpowiedzi
nie potrafisz :-)))))))))
chyba jednak głąb :-)))))))))))))
Po 2,10PLN to miał być dołek a potem spokojny wzrost do 5,70
Nasz GENIALNY ANALITYK pisał o tym już w 11.2011r. Jego GENIALNA i NIEZAWODNA metoda oparta o FE, motyle i pędzące trójkąty, już wówczas przewidziała docelowy poziom wzrostu.
Dnia 2012-08-29 o godz. 17:04 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Ty mi tu chłopie nie pitol głupot, tylko mów jak na
> spowiedzi.
Czyś ty Lucas czy nie Lucas ?
chodzik ty gejowskie towarzystwo wzajemnej adoracji zaloz z 123
ten go podrywa, tamten sie droczy...................
ludzie co to za forum??
aha..........chodzik masz placone od literki czy od slowa ???
i dniowki czy tygodniowki ??? :-)))))))))))
Mam płacone od tego ile dupków uda mi się ugotować we własnym sosie.
To działa bardzo prosto. Im więcej ostrzegam tym większa ilość dupków mających te akcje
zamiast się tego natychmiast pozbyć, to wchodzi ze mną w różne polemiki i jak się już wreszcie
przekonają, że mam rację to jest już za późno bo ich straty są ogromne. Modlą się więc ale ponieważ to nie przynosi ulgi, szukają kogoś aby wyładować na nim złość i swoją głupotę tak jakbym to ja był winien, że te akcje spadają. W taki sposób powstają bankruci. To ja wtedy liczę tych głąbów i idę po wypłatę.
Nie wiem czemu to robisz człowieku i zobaczysz doigrasz się wreszcie. Możesz te słowa
traktować jak chcesz. Już był taki jeden co o mnie filmy kręcił i popatrz już nie kręci.
Cyfrowy jak chcesz wiedzieć kupowałem po 13.60 a sprzedawałem powyżej 15 zeta i wyraźnie wszystkich ostrzegłem na forum przed tymi spadkami. Stoi o tym czarno na białym więc jeszcze raz tym razem spokojnie cię proszę abyś się ode mnie odwalił.
Jeśli sądzisz, że jestem człowiekiem pojebanym, to może się okazać, że masz rację a przecież doskonale wiesz, że znaleźć kogoś po drugiej stronie laptopa to wcale rzecz nie trudna.
Zajmij się chłopie sobą, zajmij rodziną i ciesz się z życia. Jesteś doskonałym analitykiem, zarabiasz kupę kasy, ciesz się z życia. Nie wnerwiaj nieobliczalnych ludzi, ciesz się z życia i zajmij się wreszcie pisaniem o spółkach a nie pisaniem głupot o Chodziku Księżycowym.
Przyznam szczerze, że ostatnie twoje teksty mnie wku.... A wkur...ny Chodzik Księżycowy
to nie za dobry pomysł możesz mi wierzyć na słowo. W razie co to się zwróć do reżysera on przegiął pałę a ty jesteś blisko tej granicy.
Życzę udanego dnia i dobrych inwestycji
Oczywiście, że psychol, ale skoro nie doczekałem się 123 na twoją odpowiedź czy jesteś Lukas czy nie jesteś, więc powiem tak:
Ciąg liczb Lucasa to jeden z najważniejszych obok Fibonacciego zastawu liczb do analizy technicznej a liczba 123 jest w tym ciągu bardzo ważna. Ponieważ każdy średnio nawet zaawansowany analityk techniczny korzysta w tego na co dzień, a ty kolego nawet nie wiesz co to takiego i jak się to je, to ja już wiem z kim mam do czynienia i kto udaje kogoś kim naprawdę nie jest. Zatem, mogę z tobą pogadać o panienkach ale na pewno nie o giełdzie, a szkoda taki byłeś wygadany.
Jak chodzi o sytuacje Barlinka to jest ona całkowicie odmienna od TVN. Nie trzeba być nie wiadomo jak mądrym aby poskładać sobie w całość załamanie na rynku budowlanych, dostatek mieszkać, wszelaka oszczędność ze strony budujących jak i kupujących, liczne straty, zadłużenie i malejące rynki zbytu aby dojść do wniosku że w najbliższej przyszłości Barlinka czeka upadłość układowa( w najlepszym przypadku). Ta spółka się nie odbije, bo nie ma do tego podstaw najmniejszych. I szkoda nawet się nad tym faktem specjalnie rozmyślać. Natomiast TVN jest firmą której żadne tego typu rzeczy nie grożą to po pierwsze, po drugie kurs jaki obecnie jest uważam za bardzo atrakcyjny i warto poważnie się zastanowić nad zakupem akcji. Po trzecie jak to stary dobry TVN raz notuje straty po których następują takie same zyski, a po czwarte nikomu nie trzeba mówić jak potężną grupą jest ITI. Pozdrawiam
Zapewne masz rację, jednak TVN jest w bardzo silnym trendzie spadkowym i nie widać na razie
,aby cokolwiek drgnęło w inną stronę. Wprost przeciwnie. Kurs spadnie zapewne do 5 zeta i oby nie niżej.
UWAGA UWAGA
oto prognozy dla HB które prorok CH głosił jeszcze w 2011 roku
na jakim poziomie HB jest obecnie każdy może sprawdzić
"Kierunek może być tylko jeden.
Przed nami spokojny wzrost aż do poziomu o którym napisałem czyli w okolicach 5.70.
Cały następny rok będzie dla budowlanki pomyślny co nie ominie również HB.
Jeśli zaś chodzi o fale Elliotta to mamy dwa scenariusze. Albo skończyła się druga fala korekcyjna podstawowej fali V, albo też mamy następną piątkę wzrostową fali B.
Tak czy inaczej patrząc z perspektywy średnioterminowej a więc kilkumiesięcznej przy obu tych scenariuszach mamy wzrosty, WZROSTY WZROSTY. Możecie sobie wory nadstawiać, ale zostaną jedynie wory pod oczami po łzach, że czekaliście na próżno i nie doczekaliście się."
https://www.bankier.pl/forum/temat_po-prostu-chodzik-ksiezycowy,2404946,1.html
CH jesteś analem a nie analitykiem! śmiać mi się chce jak czytam twoje posty.