Sprzedałem na początku roku po 70 gr i zastanawiam się nad odkupieniem ale obecny poziom jest absurdalny? Jest tak tanio że aż się boję co się dzieje.
Jakie jest uzasadnienie takich spadków?
Wiem że może bedzie strata ale przeciez tam jest więcej gotówki ( pożyczki dla ganta) niż obecna wycena.
Powiem szczerze, że sam jestem zdziwiony tym kursem. Ja sprzedawałem po 85 groszy ale ostatnio zacząłem odkup bo taki kurs jest po prostu niesamowity. Strach zawładnął rynkiem. Nie wiem dlaczego myślisz, że będą mięli stratę za dwa kwartały. Moim zdaniem wynik będzie blisko 0 ale raczej na plus. Wszyscy chyba boją się raportu kwartalnego i łączą całość z odejściem prezesa - ale temu akurat się od dawna należało. Sam nie wiem, w każdym razie kurs jest aż nieprawdopodobny.
Napisałem że może byc strata bo znając poprzednie raporty to gant znów mógł wyznaczyć swojej spółce córce jakąś karę jak to zrobił pod koniec zeszłego roku.
Ja nie łącze spadków z odejściem prezesa tylko co najwyżej z całą budowlanką- patrz na cenę ganta, jhm i innych. Tez jest prawie za darmo jak za bankrutów.
No ale 28gr jak pod koniec zeszłego roku przez chwilę doszło do 1zł to jakaś kpina.
Straszne że przy 35-40gr też mi się wydawało ze to dno ale na szczęście nie miałem gotówki a z innych inwestycji wolałem nie wychodzić.
Jeden problem to że budopol nie odzyska szybko swojej kasy która pożyczył Gantowi skoro ten też nie ma.. Więc w razie likwidacji spólka nie ma majątku a w razie prosperity będzie warta wg mnie nawet 1,5zł więc 5 razy tyle co teraz