• Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~jacekd [77.253.20.*]
    Warto wysłuchać i wyciągnąć wnioski.
    http://www.tvncnbc.pl/dom-w-usa,271355.html
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~kris b [83.21.193.*]
    zakute warszawskie lby wiedza swoje .mozna ciosac na nich kolki i tak sami nic nie wymysla a w ich lepetynkach jedne tylko slowko-kryzys.kryzys...
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~kris b [83.21.207.*]
    no wreszcie-wysypal sie gruby duren na samym dolku-zyczymy geniuszu szczescia gdzie indziej...
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~kostek [93.105.56.*]
    Dnia 2012-08-24 o godz. 16:54 ~kris b napisał(a):
    > no wreszcie-wysypal sie gruby duren na samym dolku-zyczymy
    > geniuszu szczescia gdzie indziej...

Coś mi tu śmierdzi i bynajmniej nie chodzi o to, że przed chwilą puściłem bąka....
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~Luis zwany Figo [83.5.53.*]
    Nie wysypał tylko ktoś przepakował sporą ilośc akcji z wora do wora. Taki mocny wzrost obrotu znaczy, że coś się szykuje. Wydaje mi się, że podbitka do 5 zł jest w najbliższym czasie bardzo realna. Ktoś zaczyna grać w tę spółkę i obecnie robi dobry klimat, żeby ruszyć kurs akcji.
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~wilbek [82.210.180.*]
    spółka potrzebuje kapitału-inaczej (obok Ganta ) jest jednym z pierwszych kandydatów do upadłości w przyszłym roku...
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~kostek [93.105.56.*]
    Dobry żart, ale już go gdzieś słyszałem.
    to nie żart, albo Pan Wojciechowski znajdzie inwestora i odda stery emitując mu pakiet większościowy albo pożegna się z biznesem
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~dakr nihgt [95.41.63.*]
    tia, kurs przebił własnie od dołu linię trendu spadkowego (nie wiem tylko czy było to przekładanie z wora do wora, ale obroty znaczne)
  • @ wilbek Autor: ostry- [95.160.228.*]
    Ty chyba zwariowałeś kolego.
    JWC nigdy jeszcze w dotychczasowej swej karierze giełdowej nie miał straty operacyjnej.
    A Wojciechowski .......
    Byłeś kiedyś na Polonii?
    Widzialeś z kim on tam siedzi ?
  • Re: @ wilbek Autor: ~kostek [93.105.56.*]
    Dnia 2012-08-26 o godz. 22:22 ostry- napisał(a):
    > Ty chyba zwariowałeś kolego.
    JWC nigdy jeszcze w
    > dotychczasowej swej karierze giełdowej nie miał straty
    > operacyjnej.
    A Wojciechowski .......
    Byłeś kiedyś na
    > Polonii?
    Widzialeś z kim on tam siedzi ?

Luz, kolega wilbek nie był, nie widział i już nie zobaczy z wiadomych względów.
    Za to może dostrzeże w porę nadarzającą się okazje i zakupi w porę stosowny pakiecik akcji. A jeżeli nie, to i lepiej, będzie później komu sprzedać, np po 6,5 złociszy jak to miało miejsce w niedalekiej przeszłości.
  • Re: @ wilbek Autor: ~vincent [83.7.241.*]
    WIG Developerzy szybko z kolan się nie podniesie .... nowe minimum to kwestia dni.
    Trudno się dziwić, że promocja na jwc jest jeszcze daleko ....od 1 pln można wchodzić.
  • Re: @ wilbek Autor: ~zjazd [89.79.65.*]
    Ludzie w Polsce cena 1 metra kwadratowego mieszkania to kompletny absurd!
    Spokojnie zjedziemy do 2015 jeszcze o 50% z obecnych poziomów. Miliony osób wyemigrowały i nie wrócą!!! Wg. ostatnich raportów zabierają całe rodziny!!
    Mamy starzejące się społeczeństwo za chwile zobaczycie wysyp mieszkań po dziadkach.
    I rozejrzyjcie się po okolicy u mnie kto tylko ma kawałek ziemi buduje dom na własną rękę systemem gospodarczym. Klitki od deweloperów po pół miliona łykają na 40 letni kredyt karierowicze co to dostali się do korporacji i myślą, że złapali boga za nogi.
  • Re: @ wilbek Autor: ostry- [95.160.229.*]
    A gdzie mieszkasz kolego ? Bo na pewno nie w Warszawie ani w żadnym dużym mieście.
  • Re: @ wilbek Autor: ~kostek [93.105.56.*]
    Firma deweloperska JW Construction Holding planuje wprowadzenie do oferty ok. 6,25 tys. lokali w ciągu najbliższych dwóch lat.

W ciągu najbliższych dwóch lat spółka planuje wprowadzenie do oferty ok. 6255 mieszkań z posiadanego banku gruntów, z tego ok. 24% poza Warszawą. Powierzchnia planowanych projektów to 330 tys. m.kw. – czytamy w prezentacji.

Niemal połowę tych planów obejmuje inwestycja w Warszawie na ul. Kasprzaka, gdzie JW. Construction planuje realizację miasteczka na 3 tys. lokali i ok. 150 tys. m.kw. PUM. Segment komercyjny na terenie inwestycji ma wynosić 70 tys. m.kw. Z prezentacji wynika, że wartość projektu szacowana jest na 1,5 mld zl

http://dom.money.pl/budownictwo/wiadomosci/artykul/jw;construction;ma;ambitne;plany;wprowadzi;do;oferty;,3,0,1152259.html#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~niki [86.41.44.*]
    To trzeba zobaczyc

smart-chart-analiza-techniczna.blogspot.com/2012/09/graj-w-pudeka-na-indeksie.html
    początek fali spadkowej
    z giełdowych spółek tylko DomD i może Robyg sąt przygotowani na kryzys...reszta musi się dokapitalizować albo upadnie-to samo co w sektorze budowlanym...

p.s. mieszkam w Wa-wie i doskonale znam restealia rynku
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ostry- [83.4.189.*]
    No to wiesz chyba gdzie leci druga nitka metra.
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~Vinci [83.29.181.*]
    Developerka skończy jak budowlanka.
    Gant, Jwc, Polnord = po kursach widać, że wchodzą w dynamiczną falę spadkową, jak dołoży coś Europa po - 20% dziennie . Firmy te podzielą losy PBG i HBP już w krótce.
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~kostek [178.42.89.*]
    To tylko jednodniowy odpal, jutro ostry nur w dół ;-)
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~do ostrego [31.175.30.*]
    Ostry o co Ci chodzi z tym metrem teraz?..
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ostry- [83.4.227.*]
    Chodzi mi o to że druga linia metra biegnie niedaleko Kasprzaka.
  • Re: Zmiana sentymentu do deweloperski Autor: ~wz [78.30.111.*]
    no nie wiem czy tak blisko, to w końcu prawie 2 km do Górczewskiej.
[x]
JWCONSTR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.