• komentarz ze spółki Autor: ~grzegorz [77.237.15.*]
    poniżej wklejam komentarz jaki uzyskałem ze spółki na temat kwalifikacji do segmentu SHLR:

Witam,

Poniżej wspomniany komentarz:

Na początku sierpnia br. (w ramach Oferty prywatnej) sprzedaliśmy 7 559 000 akcji serii G o wartości nominalnej 0,50 zł każda, za łączną kwotę 3 779 500, 00 zł. Wielkość emisji stanowi prawie 50% wszystkich akcji Spółki, które do tej pory zostały wprowadzone do obrotu, co po rejestracji akcji w KRS będzie mieć również przełożenie na wartość akcji w wolnym obrocie
    Jeżeli pomimo tego zostaniemy zakwalifikowani do segmentu SHLR wtedy rozważamy scenariusz ponownego powrotu do skupu akcji własnych. Warto tu wspomnieć iż, w maju maja br. zakończyliśmy skup akcji własnych, w ramach którego nabyliśmy łącznie 1 086 670 akcji stanowiących 6,98% udziału w kapitale zakładowym i ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu, co jednakże nie przyniosło trwałej poprawy kursu. Tym niemniej liczymy, że wraz ze wzrostem rynku nasza wycena będzie w bardziej rzetelny sposób przedstawiała realną wartość Spółki.
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~Marek [217.98.85.*]
    Kiedy bedzie rejstracja tej nowej emsji?
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~grzegorz [77.237.15.*]
    nie wiem.tego nie napisali. wszystko co otrzymałem wkleiłem
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~Ralf [83.9.237.*]
    Ta "reanimowanie trupa" nic nie pomoże. Śmieć zostanie śmieciem.

To że teraz będą produkować sami coraz więcej "pustych akcji" to proste, bo cena coraz mniejsza;)

Zobaczycie tylko, co się teraz będzie działo. Po aferze z AG, prokuratura i sądy już inaczej będą patrzyły na poczynania takich typów jak ci z NI, o urzędach skarbowych nie wspomnę.
    Minister Rostowski już o to zadbał i US sprawdzi wszystkie tego typu operacje, jak z przepływami finansowymi tych środków, skąd ci "duzi" akcjonariusze mieli na to pieniądze itp...
    A co się stanie z tymi ludźmi i ich spółkami po takowych zabiegach, nie muszę pisać:)

Panie Plichta, dziękujemy za to co pan zrobił. Otwarcie oczu odpowiednim instytucją było potrzebne;), aby takich Barteli i Stachurów puścić w skarpetkach.

SHLR - w tym przypadku nieunikniony, a powiem więcej PEWNY NA 100%!!!
  • Re: komentarz ze spółki Autor: mdr100 [62.121.66.*]
    A możesz się spytać w jaki nsposób zostały objęte te akcje? Czy za gotówkę?
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~signal1 [87.206.236.*]
    zgodnie z uchwałą WZ które dało zielone światło dla tej emisji, akcje mogły być obejmowane tylko za gotowe, a wlasciwe za wklady pieniezne, bo z gotowka to pewnie nikt do spółki nie zachodzil
  • Re: komentarz ze spółki Autor: mdr100 [62.121.66.*]
    no dobrze ale co to jest "wkład pieniężny" oprócz gotówki to jest weksel albo czek... A czy obligacje czy akcje innych spółek? To już chyba nie? Bo ja się tak zastanawiam co jest właściwie majątkiem tej NI...
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~Ralf [83.6.23.*]
    Majątkiem NI są jej wierni akcjonariusze;)))
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~grzegorz [83.7.255.*]
    poniżej wklejam dzisiejszą korespondencję z przedstawicielem spółki:

Witam

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Mam nadzieję, iż ewentualny scenariusz skupu akcji nie został wymyślony z potrzeby odpowiedzi na moje zapytanie. Z treści pańskich maili można wysnuć przypuszczenie, że to ja uświadomiłem państwu perspektywę kwalifikacji do segmentu SHLR.

Czy mógłby Pan napisać jeszcze w jaki sposób zostały objęte akcje (gotówka?) oraz kiedy nastąpi ich rejestracja w KRS. Rozumiem, że dane inwestorów pozostaną przynajmniej narazie tajemnicą spółki. Choc może uchyli Pan rąbka tajemnicy.

odpowiedź:

Witam,

1. Skup akcji własnych został zakończony na początku maja br. Pula akcji przeznaczonych do nabycia w ramach skupu (określona przez NWZA z dnia 25 lipca 2011 r.) została wykorzystana w 67,92%., dlatego też już wtedy Spółka wspomniała że być może powróci do tematu. Przy czym warto zwrócić uwagę iż minimalna cena w skupia była ustalona na poziomie 0,60 zł, dlatego też przy obecnej wycenie akcji na rynku ta uchwała wymagałaby zmiana, co wydaje się coraz bardziej potrzebne tym bardziej w kontekście kwalifikacji do SHLR.
    2. Policzyliśmy naszą ewentualną kwalifikacje do tych segmentów jak tylko GPW opublikowała progi, jednakże z uwagi na błąd w obliczeniach temat został odsunięty. Wiadomość nie dobra, jednakże dziękujemy za zwrócenie na to uwagi.
    3. Emisja została objęta za wkłady pieniężne
    4. Wniosek o rejestracje został złożony dwa tygodnie temu, dlatego też na dniach spodziewamy się odpowiedzi w tej kwestii. Informacje o akcjonariuszach będziemy mogli złożyć dopiero po otrzymaniu od nich zawiadomień w związku z rejestracją akcji. Tym niemniej mogę Pana odesłać do niniejszego raportu (RB 35/2012), który powinien trochę rozjaśnić temat nowego akcjonariatu:
    akcje mogę być objemowane albo za wkłady pieniężne albo za aporty, jeżeli chodzi o wkład pieniężny to najcześciej jest to przelew gotówkowy
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~Samosia [164.126.53.*]
    Czyli inwestorzy indywidualni wyłożyli 3 779 500 zł za akcje spółki, płacąc po 0,50 zł za akcję. To czy płacili przelewem nie ma już żadnego znaczenia.
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~Jasiek [91.220.225.*]
    Ale czego tego wszystkiego nie moga napisac czarno na białym tylko owijaja w bawelne. W duzej mierze przypomina mi to Amber Gold. Wszystko wirtualne, nadomiar tego jeszcze prezes z dolnej półki.
    to niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę:

ilość akcji to: 15 572 925 szt
    ich aktualna cena : 0,07 PLN
    co daje nam wycenę spółki na poziomie: 1 090 104, 75 PLN

a samej gotówki z ostatniej emisji mają: 3 780 000 PLN

jak to tak ???
    A tak, że jak pisałam o tym, gdy kurs był na poziomie 0,10 zł, to zostałam zakrzyczana przez różnych wszystko wiedzących, ze nie gotówka zapłacili za akcje tylko Bóg wie czym.
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~Jasiek [91.220.225.*]
    Wlasnie ktos oddaje akcje po 6gr. To jest spolka ktora rosnie w sile?? Jakby bylo wszystko ok to nikt by nie zrzucał 100k akcji po 6gr. A tu sypią aż milo.Wirtualna firma z wirtualnym zarzadem do trzepania ludzi ktorzy zaufali firmie. Za chwile znow wymysla emisje i z wirtualne pieniadze ktos obejmie i beda srac w rynek. Takie firemki powinni wykosic na pniu. Powinna wejsc jakas ustawa ws. wirtualnych firm smieciowych jak novainvest.
    Jasiek

subiektywne odczucia na temat wiarygodności spółki oraz jej działalności to kompletnie inna sprawa. ja pytam o fakty. w kasie grubo ponad trzy miliony zywej gotówki a wycena na niewiele ponad milion. no tak czy nie ???
    Spokojnie, jak ABW skończy sprawę z AG to zajmie się takimi spółkami jak NI, ja Wam to gwarantuję.

Wcześniej działaniami tych panów zajmie się urząd skarbowy, sprawdzi te wszystkie transakcje - potwierdzi przelewy pieniężne;) - źródła finansowania p. Bartela, Stachury itd...

Do tej pory takie działania uchodziły płazem, ale ten czas już się skończył. To oczywiście nie wydarzy się w przeciągu dni, ale w najbliższych miesiącach możecie liczyć na ciekawe informacje o spółce i jej właścicielach;)
    nominał akcji wynosi 0,50 zł a notowane są po 0,07, to chyba najwiekszy bol dla akcjonariuszy poki co
    no właśnie. nominał 0,50 a cena obecna 0,07
    czy to jacyś debile kupowali w takiej cenie czy może z dobroci serca tyle dali
    niech mi to ktoś wytłumaczy
    Mam akcje i mam obligacje tej spółki. Wydaje mi się, ze kurs byłby o wiele wyzej, gdyby na forum wypowiadali się uczciwie tylko ci, którzy są własną kasą zwiazani z daną spółką. Oczywiście nie mam złudzeń, że tak kiedykolwiek będzie.

Czasem trudno oddzielić teorie spiskowe od faktów.

A fakty są tu takie: FF mniej niż 42% ( a będzie jeszcze mniej gdy wejdzie ostatnia emisja- przypominam opłacona po 0,50 zł), indywidualni inwestorzy wyłożyli 3 779 500 zł płacąc za akcje po 0,50 zł. W tym wypadku emisja świadczy na korzyść spółki- nie wciskali akcji drobnym, tylko znaleźli pare osób wierzących w rozwój firmy. I dostali na ten rozwój kasę. A teraz moze trochę zaufania z naszej, drobnych, strony, żeby dać czas na ten rozwój.
    Jeśli maja gotówkę to niech Ci na maila przyśle potwierdzenie z wyciągu z rachunku;)
    Tylko nie takie jak Plichty wysłali do KRS;))

A tak poważnie żaden z rachunków tej firmy nie widział miliona złotych od conajmniej dwoch lat. Moze przed debiutem były tam takie środki, ale później już nigdy. Na rachunkach (wszystkich jakie maja) jest pare małych stów nic wiecej.

Po co o tym pisać, jak to wyraźnie widać we wszystkich raportach. Środki pieniężne: GROSIKI;)

Nie łudzić się! Oszuści! I zrobią to co beda chcieli dopóki im sie nie dobierzecie do d*py.

Tylko czy kogokolwiek z Was stać na bezwzględne działanie???

Wątpię. Dlatego nie płakać tylko dalej pisać do spolki i ślepo wierzyć złodziejom.
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~Samosia [164.126.53.*]
    Najnowszy raport jest z 30. 06. W jaki sposób w kasie 30.06 miałaby być gotówka z emisji akcji, jeśli emisja zakończyła się 6. 07, czyli 6 dni po dacie raportu.

I jeszcze jedno- czy nie uważasz, że żądanie aby spółka upubliczniała otrzymane przelewy jest bezsensowne? Spotkałeś się gdzieś z taką praktyką?
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~Ralf [83.6.23.*]
    Przeciez to był sarkazm;) Nic Ci nie pokażą bo po pierwsze nie maja pieniędzy;) a po drugi nie mają takiego obowiązku.

Ale US sam sobie to sprawdzi;))))))
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~Samosia [164.126.53.*]
    Tak, US, KGB, CIA. Ty się nie wykręcaj sarkazmem, tylko przyznaj, że nie miałeś racji.

A ile masz akcji?
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~Sebastian [188.147.39.*]
    A to juz nie twój interes ile kto ma akcji.
    Co do skarbówki to zgadzam sie oni wszystko sprawdza:-)
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~zzz [89.229.235.*]
    Ja bym zapytał Ralfa po ile kupował akcje i to da nam odpowiedz, dlaczego neguje fakty, emisje po 0,5 zł za gotówkę.( przy rejestracji w KRS jest to sprawdzane).

• Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~Sebastian [188.146.133.*]
    Jak bys czytał wcześniejsze posty tego gościa (Ralfa) to bys wiedział wszystko.
    Co do sprawdzania przez KRS to nie bądź śmieszny, od miesiąca trąbia jak sprawdzali Plichte i jego wpłatę na 50 baniek.
    Wstyd ze chcesz nazywać sie inwestorem jak nie znasz sie na rzeczy i nie oglądasz CNBC.
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~zzz [89.229.235.*]
    Przykro mi, że nie czytałem postów Ralfa, więc jeśli łaska możesz podać mi cene zakupu akcji przez Ralfa, co do sfałszowane polecenia przelewu, skoro zakładasz, że tak się stało lub stanie po co interesujesz się to spółką.
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~Ralf [178.42.95.*]
    Po pierwsze to po ile kto kupował (jeśli w ogóle) to nie jest niczyj interes;)

Zajmijcie się swoimi portfelami i tam proszę trzymać nosek. Ja tu tylko podpowiadam, pokazuję mechanizmy i wyrażam swoją opinię. To, że panowie z NI są złodziejami i oszustami piszę od bardzo dawna, bo to po prostu jest prawda potwierdzona dokumentacyjnie.

Co do sprawdzania przez KRS, to tak jak napisał ~Sebastian, nie ośmieszajcie się. I nie chodzi tu o fałszowanie dokumentów, tam nikt niczego nie sprawdza. Jak wnioski przygotowuje byle prawniczyna to wszystko przejdzie. Plichcie zapomniano wyroki i zarejestrowano spółkę z 50mln kapitału na fałszywych kwitach, a Bartelowi i Stachurzynie zarejestrowali emisję po Globalu.
    Takie samo oszustwo i zapewniam was że niebawem wyjdzie na jaw. Piszecie CIA - ze złośliwością - ale gwarantuję że teraz ABW sprawdzi wszystkie tego typu śmieci, tym bardziej z NC, trafiające do SHLR.

Jeśli chcecie się łudzić, że wpłacono pieniądze do spółki to wasza sprawa. Ja wam tego nie bronię. Ale już o tym pisałem, gdybyście czytali moje posty od dłuższego czasu i byli trochę mniej zaślepieni - bo nie wymagam aby mi wierzyć - to gwarantuję że nie mieli byście takich strat i inie połykali byście jak pelikany akcji od Bartela i Stachurzyny. Oni spierd*lają, a wy wchidzicie w to gwno pompując im kieszenie.

Pozdrawiam myślących resztę mam gdzieś;)
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~Samosia [46.113.7.*]
    Bartel juz od kilku miesiecy nie ma nic wspólnego z tą spółką.

Stachura nadal ma akcje, czyli ryzykuje własną kasą.

"Pompowanie kieszeni" jak to nazwałeś włascicielom spólki ma miejsce wtedy, gdy emisję akcji spółka wpycha drobnym. Tutaj znaleźli indywidualnych inwestorów, którzy zapłacili za akcje po 0,50 zł. Nie próbujesz chyba komukolwiek wmówić, że kupując akcje na giełdzie " pompuje się kieszenie" komuś ze spólki?

A tak na marginesie zadziwia mnie zajadłość, z jaką prowadzisz nagonkę na Novainvest.
    I nie tłumacz się altruizmem w stosunku do akcjonariuszy.
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~qwa [178.181.160.*]
    ty zaś ciągle to samo pierniczysz od poziomu 50 gr
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~rolf [37.220.9.*]
    Samosia, jakbyś wiedziała kim jest ten koleś to wcale byś się nie dziwiła jego zajadłości i zaślepieniu. Po stylu wypowiedzi widać że to ten sam "zainwestowany" z forum parkietu a kim on jest to sobie można w historii odszukać. Koleś ma problemy z samym sobą i pluje na około. To że Nova była kulawą spółką to widać, to gdzie jest kurs również, tylko dajmy szansę nowym ludziom coś z tym zrobić. Ujadanie na gości, których nie ma już w spółce nic nie da. Ja będę ujadał jak nowy prezio nie da rady z 6 - 12 miesięcy.
  • Re: komentarz ze spółki- re Ralf Autor: ~xxx [46.77.195.*]
    To sprawdź kim jest nowy prezio i jakie ma doświadczenie.
    Zobacz czego dokonał.
    A wtedy zobaczysz, ze to słup z prowincji, którego doswiadczenie to prowadzenie jednoosobowej firmy.... (do czasu spolki z NI)
    Zastanów sie dlaczego stara ekipa wypisala sie z zarzadu, nowa rada nazdorcza to m in kolega prezesa (grafik firmowy digate) i jego mama. Jak dostaną w d**pe, to kto beknie? Nowy prezes, słup zwyczajny.
    Wystarczy pogooglac, popytać, sprawdzić.
    Czasami się zastanawiam czy nasza Samosia to nie jest przedstawiciel Novainvest/Digate.....
  • Re: komentarz ze spółki- re xxx Autor: ~Samosia [46.112.215.*]
    Nie jestem przedstawicielem Novainvest ani Digate. Mam akcje i obligacje Nov. i dlatego wypowiadzałam sie na forum. Wiem, że moje wpisy zostały uznane za jednoznacznie pozytywnie oceniające spółkę, ale nigdy nie pisałam o wzrostach lub spadkach, ale o sytuacji spółki , na podstawie jej oficjalnych komunikatów, a nigdy na podstawie moich domniemywań .
    Sytuacja spółki wygląda zupełnie inaczej w komunikatach, a inaczej w ocenie najaktywniejszych forumowiczów. Dziwi mnie zmasowany atak na spólkę, oparty głównnie na stwierdzeniach kto tu jest złodziejem. Mam nadzieję, że szybko okaże sie, kto ma rację.
  • Re: komentarz ze spółki- re xxx Autor: ~ada [83.26.237.*]
    właśnie się okazało :-)
  • Re: komentarz ze spółki- re xxx Autor: ~Samosia [46.112.215.*]
    Panikę wywołać łatwo
  • Re: komentarz ze spółki- re xxx Autor: ~ada [83.26.237.*]
    przynajmniej siebie nie okłamuj
  • Re: komentarz ze spółki- re rolf Autor: ~Ralf [83.24.202.*]
    Nie będę komentował Twoich wypocin kolego. Nie mam nic wspólnego z żadnym ~ zainwestowanym, choć z tego co czytałem gość pokazywał i opisywał wszystkie kłamliwe, oszukańcze i złodziejskie mechanizmy Bartela i spółki. Dzięki jego wpisom część ludzi nie potraciła pieniędzy na tym śmieciu - przynajmniej tak myślę.

To, że Bartela, Macenowicza i Stachurę uważam za złodzieji to moja sprawa. Wyprowadzili majątek ze spółki, wprowadzili słupa na prezesa i myślą że wszystko jest OK.
    Chcesz wierzyć w Kossakowskiego to Twoja sprawa, wolno ci, tylko gdybyś chciał być rzetelny w swoich osądach poczytał byś jak kolega poniżej i wiedziałbyś o co tu na prawdę chodzi.

Kossakowski prosty chłop, ma jedno zadanie. Nie zrobić krzywdy poprzedniemu zarządowi. I tyle. Nie miał i nie ma w tej spółce nic do powiedzenia tu karty rozdaje kto inny.

Mam gdzieś wasze osądy. Mam kupę zabawy z czytania wpisów co poniektórych z was na tym forum. Zdania nie zmienię, śmieć zarządzany przez kupę frajerstwa.

Myślących pozdrawiam, resztę ....;)
  • Re: komentarz ze spółki Autor: ~dezel [83.9.28.*]
    Żaglowiec płynie po morzu , i nie martwi się o paliwo.
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.