ja myślę, że jednak w przeciągu kilku - kilkunastu tygodni ogłoszą podpisanie umowy. Jak to się przełoży na kurs? Sądzę, że opowieści o 1,5 - 2 zł można między bajki włożyć. Ale podbitka do 60-80 groszy wydaje się realna. Docelowo cena 2 zł jest jak najbardziej mozliwa, ale w perspektywie 2-3 -4 lat,. Jesli będą rozwijać sieć sklepów w dotychczasowym tempie, a przecież w małych i średnich miastach nie mają żadnej sieciowej konkurencji, to inwestycja w hurtimex może przynieść rewelacyjną stopę zwrotu. Może:-)))) A co wy sądzicie?
hmm ja coś napiszę - ostatnio jak widać było słabo wręcz - lipa... mimo iż wszelkie "wskaźniki" info i przeczucia wskazywały na jakiś wzrost... Natomiast na ta chwilę tzn. jutrzejszy poniedziałek przewiduję kolejny przestój a nawet powiedział bym spadek - zanurkujemy trochę (nie ma żadnych przesłanek do wzrostu, a i tez nie było go jak takowe były) żeby tam ktoś mógł dobrać od tych którzy mają już dość "psychologicznych wahań" kursu
Ale może po tych raczej pesymistycznych słowach powyżej dodam coś optymistycznego a mianowicie - jak ja przewiduję wzrosty to raczej spadamy natomiast jak przewiduję spadki to....:) szkoda tylko że ciężko jest tą zasadę wprowadzić w praktykę...
jak sadzisz, na ile otwieranie nowych sklepów uwzględnione jest w cenie? bo ja myslę, że obecnie stworzona sieć sprzedaży to właśnie potencjał wyceniony na 30-35 groszy. więc każdy kolejny powinien już powodować minimalny wzrost kursu. Z kolei ogłoszenie umowy z kanzem moim zdaniem przełoży się na wzrosty do 80 groszy. chociaż jak się spojrzy co spekuła zrobiła z fly.pl to zaczynam mieć marzenia, że i hurtimex niegorszy...
Ale to tylko marzenia.
jak sądzisz kiedy podpiszą umowę? czy zakończenie okresu lock-up ma jakieś znaczenie?
po tym co napisali w raporcie, wydaje się, że sformalizowanie jest kwestią najbliższej przyszłości. Ale z drugiej strony, może będą współpracować jak dziś, bez wielkiego halo. byłoby to zbieżne z tym jak spółka funkcjonowała dotychczas.
jest tam kto? ja rozumiem, że firma robi swoje bez wielkiego bum. to nawet nie jest wada. ale na forum też cisza. a tak przy okazji, czy ma ktoś kontakt z firmą? na napisałem kiedyś maila, ale bez odpowiedzi. Ktoś wie, co w trawie piszczy?
nie mam akcji ale kiedys obserwowalam ,Kanz pewnie czeka z przejeciem az sytuacja sie ustabilizuje na rynkach i pewnie chce tanio kupic normalka gdyby przejecie doszlo do skutku to 4-5 zl jest tu mozliwe spekulacyjnie .
wszystko fajnie, zwłaszcza opowieść o 4-5 zł za akcję, ale myślę, że z tym spokojem na rynkach, to chyba teraz jest ten moment w naszych "dynamicznych" czasach. Bo jesień pewnie będzie spadkowa, rok 2013 najwyraźniej da Polsce też popalić, więc trudno o wyłapanie tego spokojnego momentu. To kiedy twoim zdaniem on nastąpi, jeszcze w tym roku?
pamietaj ,ze gielda dyskontuje przyszlosc czyli 89% inf jest juz w cenach zarowno bad jaki i good czyli jak gospodarki zaczna pokazywac dobre dane czas bedzie spadac z akcji bo to bedzie juz w cenach-giedla wyprzeda poprawe koniunktury z rocznym wyprzedzeniem obstawiam jesien do konca pazdziernika mocno zielona...