• Co do wzrostów Autor: ~abc [37.225.26.*]
    Do tej pory kurs wynosił 0,05 pln / szt. bo taka była wartosc spółki po uwzglednieniu długu spółki wobec wierzycieli i dodruku akcji ale w 2 kw. uklad zostal wykonany bodajze w czerwcu co oznacza ze zobowiazania spolki wzgledem wierzycieli zostały splacone. Do tego dochodzi rozwiazanie rezerw zawiazanych przy zawieraniu układu , spłata czesci kredytu wzietego w banku pod hipoteke nieruchomosci w Dąbrowie Górniczej no bo banki raczej za darmo nie daja nic i spłacac każą / a kredyt wzieli na 50 mln pln / no i moze jakis zysk. No i Woodinterkom miał byc inwestycja krotkoterminowa / ca 20 mln pln / wiec do roku regnon powinien wyjsc z tej inwestycji no ale tu nie ma infa co do terminu niestety a i pewnosci raczej tez nie.

Raport za 1 półrocze opublikuja 31.08.br .

Co do dnia dzisiejszego to zachowanie widłowego daje do myslenia . Jak rok temu leciało na łeb na szyję to jakos zupełnie nic nie blokował i nie miał żadnych obiekcji a dzisiaj to trzymał kurs za twarz przy ziemi .
    Ilośc zlecen po stronie zakupu czy sprzedaży oczywiście jest bez znaczenia , ważny jest wolumen akcji / można go przeciez podzielic na dowolna liczbe zlecen na upartego / .
    Przy cenie 0,06 po stronie zakupu wolumen był ponad 2mln sztuk a po stronie sprzedaży wolumen był ponad 3 mln sztuk .

• Re: Co do wzrostów Autor: ~cyryl [178.183.249.*]
    beda tylko zeby wcisnąc nadrukowanego papira
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~qwe [176.111.136.*]
    Czyli po uwzględnieniu ostatniej emisji ile wg pana jest warta jedna akcja obecnie?
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~ads [79.163.86.*]
    obecnie, i w niedługim czasie 16gr , do tego zmierzamy.
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~qwe [178.37.4.*]
    z całym szacunkiem, ale proszę o zarys wyceny wg wartości aktywów / innych wartości, które mają wpływ na wycenę
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    Zarys jest taki, że akurat tak się Koledze palce na klawiaturze ułożyły, więc napisał 16 groszy... :))) Równie dobrze mógł podać 23, albo 48... :)))

Wróżenie z fusów.
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~Piotr [193.150.69.*]
    Z tym widłowym to faktycznie dziwna sprawa. Wydawało by się że jak po jednej stronie jest na kupię po 6 a na drugiej sprzedam po 6 to nie ma filozofii żeby to zrównoważyć. Możliwe jednak że algorytm równoważenia wymaga więcej czasu oczekiwania jeśli transakcja podnosi lub obniża kurs o więcej procent. Mimo wszystko o spisek widłowego bym chyba nie podejrzewał, choć żal patrzeć jak mozolnie się kurs podnosił
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~japa [79.175.246.*]
    Witam panowie, dlugo mnie nie bylo:) Witam rowniez szanownego chłopa z mazur, dzieki za rady, zeby wyskoczyc jak kurs byl powyzej 10 gr, sprzedalem wszystko i w ostatnim czasie udalomi sie po 4 gr zakupic, a tutaj wyskok.

Moje spostrzezenia co do kursu Regnon, sa takie, mianowicie:

po pirerwsze, kurs bedzie rósł pod dzien wyników 31.08.2012, czy sie to komus podoba czy nie.
    po drugie, do konca sierpnia kurs moze docelowo byc w okol. 16-20 gr, oczywiscie nie bez korekt.

Moje prognozy, teraz do 17.08. kurs dojdzie do 7-8 gr, od poniedzialku kurs jeszcze wzrosnie do ok. 10 gr i bedzie korekta tak 2-dniowa do 6-7 gr, i dalej pod koniec przyszlego tygodnia jazda w gore , tak ze w ostatnim tygodniu sierpnia ruszamy w okolice 16-20 gr i znow korekta, jednak po wynikach 31.08.2012, bedzie powolny ruch w gore w okolice 30-40 gr , sadze ze do konca roku zobaczymy taki kurs, wiem mocno optymistyczny, nie musicie sie ze mna zgadzac, jak kazdy z was mam swoje zdanie i wedlug mnie tak wlasnie bedzie,pzd i zycze wzrostow:)))
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~raf [62.61.37.*]
    a co ma być w tych wynikach takiego dobrego bo nie jestem w temacie?
    pewnie nic, ale wszyscy na cos czekaja, idlatego bedzie podbitka pod wyniki:)))
    moim zdaniemnizej jak 4 gr juz nie bedzie , chocby nie wiem co sie dzialo,ale to tylko moje zdanie, wydaje mi sie ,ze moze byc juz tylko lepiej, moze nie dojdzie w tym roku do 1zl, ale 30-40 gr jest bardzo realne:)))
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~ddddd [77.236.8.*]
    no jasne, papier każdą bzdurę przyjmie, można pisać do woli :-))
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~hmmm [87.205.214.*]
    wiesz ile osob juz tak pisalo jak Ty?
    typu jazda na zlocisza lub nawet 5, potem jazda na 80gr potem jazda na 50gr... 20gr... teraz jazda na 10gr...
    a kurs swoje....oczywiscie wiem ze masz prawo swoje zdanei wyrazic... ale to jest wrozenie z fusow i zaklinanie rzeczywistosci, zbyt duzo osob jest umoczonych zeby to tak poszlo po prostu bez zadnej dobrej informacji dla spolki.
    moga oczywiscie ugrac pare groszy pod raport, ale dajcie spokoj 40gr tu to i za 2 lata nie bedzie...
    No własnie kolego i tu sie mozesz mylic, gdyz kurs juz tak nisko polecial, ze teraz dla tych co kupili po 4,5 gr to wartosc 8,10 gr jest zarobieniem 100% kwoty. a moim zdaniem bedzie spekula podciagac wyzej , gdyz znajac ich chciwosc to 100% zysku ich nie zadowoli:)))

Moim zdaniem najlepszym momentem dla spekuły ,aby podciagnac kurs dosc wysoko jest wlasnie ten moment. Dlatego ,ze 90% moze wiecej nawet niz 90% osob, ktorzy mieli akcje Pronox i sprzedali ,lub jeszcze maja obecnie akcje Regnon i juz w nic nie wierza,ze kurs drgnie w gore, ze cokolwiek,pojdzie w gore, czyli moim zdaniem 90%osob ktorzy kisza sie na Regnon sa poprostu zrezygnowani, wiec sprzedali ,aby cokolwiek kasy jeszcze wyciagnac i uratowac reszte pieniedzy. tylko garstka osob ktorzy kisza si ena wyzszych poziomach pewnei dalej trzymaja i ci ci kupili ponizej 6 gr tez trzymaja, no a spekula kupowala od 6 gr do 4 gr i teraz beda podbijac i kupowac jeszcze troche zeby srednia wyszla im jakies 7 gr,i to podciagna kurs do 15-16 gr i maja ponad 100% zarobku, ale moim zdaniem pojda wyzej.

Oczywiscie mozna marzyc o wyzszych poziomach, ale wedlug mnie obecnie realne sa max. w okol. 20gr, oczywiscie w miare jedzenia apetyt rosnie wiec, jesli dojdzie do tego poziomu na pewno bedzi emozna pisac o wyzszych .

Moim zdaniem głównym powodem , dla którego spekula ruszyla kurs w gore, jest to, ze wykorzystuje psychiczne wycienczenie, załamanie ludzi , ktorych opinie na forum o tym swiadcza , ze jest beznadzieja i moze byc tylko gorzej. Wiec aby nie bylo, tak jak mysla wszyscy , spekula robi zawsze na odwrot:))) teraz kiedy juz bylo zalamanie maxymalne, wykorzystuja aby jeszcze skupic wiecej akcji po 5,6 ,7 gr kiedy jest tanio, bo oni wiedza,ze juz niedlugo bedzie kurs chodzil w okol.20 gr a wtedy oni beda sprzedawac akje teraz zakupione tym , co jes teraz sprzedali:)))

Oczywiscie to tylko moje zdanie i mozecie sie z tym niezgadzac, ale g..wno mnie to obchodzi:)) wiem swoje, poprostu nie moze kurs ciagle leciec w dol,gdzies kiedys musi byc ta dolna granica, i chyba 4 gr, to wlasnie byla ta granica wedlug mnie,pzd
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~Piotr [94.75.114.*]
    Pisząc o 20, 30 gr weźcie pod uwagę że Regnon to nie Pronox. Pronox był w upadłości a Regnon jest obarczony dużą emisją. To zupełnie zmienia perspektywę. Kurs do poziomu 20 gr lub wyżej może wydźwignąc jedynie rewolucyjna zmiana.. Konkretne podwaliny pod biznes a nie jakieś szemrane operacje .. króliki z rękawa lub bajki o akcjach po 4 zł. lub 80 gr.Kurs trzyma się poniżej 10 bo emisja straszy. A paradoksalnie w upadłości strach był mniejszy..
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~ddddd [77.236.8.*]
    no nie, Pan Japa daje czadu, on chyba dalej nie rozumię co się stało na Regnonie/Pronoxie, ja wiem że można marzyć i snuć dziwne hipotezy ale wypadałoby zawsze zachować chociaż odrobinę powagi, to nie koncert życzeń ale co tam i tak lubię was czytać:-)
  • Re: Co do wzrostów Autor: ~hmmm [87.205.214.*]
    dokladnie tez mi sie wydaje ze japa pojechal za bardzo, no ale coz kazdy moze:)
    wg mnie to po prostu podbita pod raport, bo kiedy podbijac jak nie wtedy?
    ludzie za chwile beda doszukiwac sie "rewolucji" w spolce, pomyslą, hmm jazda pod raport? musi byc cos na rzeczy ? ktos cos wie itp....
    i ta z dnia na dzien bedzie sie to rozkrecalo, dlatego zaczeli juz teraz mimo iz raport 31. bo przeciez nie ma nawet jak napchac kabzy.
    stiwerdzenie typu "spekula zbierala po 4gr" jest dla mnei niepowazne, przy tych poziomach nie bylo ZADNEGO obrotu, bo przeciez obrot rzedu 20k dzienne to smiech na sali dla takiej spekuly.
    sytuacja moze sie teraz zmienic, spekula pociagnie kurs zalozmy do 7gr a ulica sie podlaczy i pojdzie to na te 8-9.. o ile sie podlaczy ( a wiemy ze ulica juz nie raz przejechala sie na krolikowskich wybrykach)

reasumujac - jak dla mnie moze isc w gore:) jestem za bo siedze na papierze.

ps
    juz widac ze sypia przy 6 gr dzisiaj.
[x]
REGNON -9,66% 0,80 2020-09-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.