• Co jest grane? Autor: ~EoG [178.42.32.*]
    Co się dzieje na Plastboxie? Ktoś przerzuca spore pakiety po 2,01zł, a chwilę później transakcją 5 akcji kurs wraca do 2,08. I tak juz drugi dzień?
  • Re: Co jest grane? Autor: ~pankracy [95.160.229.*]
    polecam zapomniec o spółce do 2017 roku
  • Re: Co jest grane? Autor: ~doremi [24.46.113.*]
    ho ho ho a dlaczego do 2017 r. uzasadni to. pozdro
  • Re: Co jest grane? Autor: ~pryciarz18 [77.254.243.*]
    Ktoś, kto myśli, że spółka przy takim free float będzie zbierała akcje do 2017 roku jest chyba fantastą... W między czasie(2012-2017) czeka nas jeszcze ze 2 emisje, 2 szczyty i dwa dołki a może i bankructwo:) O takich wymiarach czasowych inwestorzy tacy jak my nie powinni polemizować bo można pozwaijać sobie niepotrzebnie zwoje w głowie:) Pozdrawiam
  • Re: Co jest grane? Autor: ~zxc [193.104.71.*]
    no no
    zaskoczenie ...
    komu Gerega podarował ładny pakiecik ... ??

sie okazuje ze tez dokupywal ładnie po cichaczu

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 90 / 2012
    Data sporządzenia: 2012-08-09
    Skrócona nazwa emitenta
    PLASTBOX
    Temat
    Zbycie znacznego pakietu akcji
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zarząd Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym, na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, został powiadomiony przez Pana Oleksandra Geregę (Akcjonariusz), że w wyniku zawartych w dniu 8.08.2012 r. umów darowizny oraz umów nieodpłatnego przeniesienia akcji Spółki, wszystkie posiadane dotychczas przez Akcjonariusza akcje Spółki zostały zbyte. Tym samym Akcjonariusz przestał być podmiotem posiadającym co najmniej 5% liczby głosów w Spółce.
    Przed dokonaniem zbycia pan Oleksandr Gerega był właścicielem 4.967.410 akcji zwykłych Spółki, które stanowiły 11,27% kapitału zakładowego Spółki oraz uprawniały do wykonywania 4.967.410 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, co stanowiło 11,27% ogólnej liczby głosów.
    Po dokonaniu transakcji, Akcjonariusz nie jest właścicielem jakichkolwiek akcji Spółki i nie jest uprawniony do wykonywania jakichkolwiek praw głosu na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
    Pan Oleksandr Gerega poinformował ponadto, że nie posiada podmiotów zależnych, które byłyby właścicielami akcji Spółki.
  • Re: Co jest grane? Autor: ~obserwator [83.6.84.*]
    Gamrat jest odbiorcą tego ładunku-niebawem potwierdzą moje przypuszczenia.
  • Re: Co jest grane? Autor: ~pankracy [95.160.229.*]
    do 2017 skup akcji ...a widac ze im sie nie spieszy ze skupem !

Gerega sprzedał ze spora stratą
    jakie sprzedał, jakie sprzedał
    zadałeś sobie kolego trud wogóle żeby przeczytać komunikat ??

oddał, oddał a nie sprzedał ...
    cos mi sie zdaje ze do konca sierpnia to jeszcze roznych rzeczy mozemy sie dowiedziec ...
  • Re: Co jest grane? Autor: ~pryciarz18 [77.254.255.*]
    Też jestem tego zdania, chcoiaż nie koniecznie w komunikatach. Trzeba obserwować teraz pakiety ie będą latać na sesjach i być może w pakietówkach posesyjnych. Przypominam sobie że kiedy fundusz zaczął oddawać to najpier wywalił poniżej 10%. Teraz podobnie jest z Geregą, oddał jako darowizny i jako umowy. Pytanie tylko komu. Wyglada mi jednak na to że podmiot albo osoba lub osoby które dostały te prezenty mogą odsprzedawać te akcje Gamratowi?? Chyba że ten dzisiejszy pakiet to końcówka od funduszu. Jak widać możliwości jest wiele. Wydaje się jednak że z dużym prawdopodobieństwem odbiorcą tego dzisiejszego pakietu jest spółka gamrat.
    Kto odebrał od Geregi? Jeśli nie podzielił tego na 4 równe pakiety to informacja powinna się pokazać góra do poniedziałku - 3 dni robocze... Mało prawdopodobne:)
    Pozdrawiam
    a my kiedy w koncu zarobimy cos na tym zamieszaniu ?
  • Re: Co jest grane? Autor: ~pryciarz18 [77.254.255.*]
    Powiem szczerze że zaczynam zastanawiać się nad tym pytaniem o którym piszesz i nachodzą mnie różne myśli. Mogą wyczesać rynek do 33% i zrobić wezwanie na którym skorzystałby i Gamrat i Lentex w którym wszyscy przecież siedzą. Zrobić wezwanie w okolicach 2 zł to odkupić spółkę za grosze:). Mogą także wyemitować akcje dla Gamratu i połączyć go z plastkiem. Wtedy z automatu taka spółka byłaby własnością Lentexu... ale wydaje mi się że byłoby to również z korzyścią dla drobnicy... tak jak pisałem wcześniej rozwiązań jest wiele a i tak na końcu okaże się że wymyślili coś innego:)
  • Re: Co jest grane? Autor: ~ZXC [193.104.71.*]
    no dlugo strasznie to wszystko trwa ...
    baaardzo dlugo ...
    oj
    dziś to wszystko trochę inaczej wygląda niż zawsze ...
  • Re: Co jest grane? Autor: ~jjj [178.180.108.*]
    no i wiecie już komu Gerega oddał akcje?
  • Re: Co jest grane? Autor: ~pryciarz18 [77.254.248.*]
    Prawdopodobnie pakiety zostały podzielone na mniejsze poniżej 5% i wtedy nigdy nie dowiesz się kto je przejął. Dzisiaj ostatnia szansa na publikację informacji jeżeli ktoś nabył pakiet powyżej 5%.... Pisałem wcześniej że jest na to mała szansa. Pakiet został zbyty także w Lentexie a to daje otwartą furtkę do wielu teorii co do szukanego pakietu:)
  • Re: Co jest grane? Autor: ~pryciarz18 [77.254.248.*]
    Narzuca się również pytanie kto brał akcje w piątek??? Jeśli do czwartku nie dostaniemy informacji od Gamratu to oznacza że może jeszcze ktoś inny objął te akcje.......
[x]
PLASTBOX 0,00% 2,68 2022-02-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.