No teraz to już tylko czekać nam pozostało na zmiłowanie, tylko nie wiadomo ile i z jakim skutkiem. Ewentualnie dobierać , jak kto ma za co. Mogę już wszystko zrozumieć, ale jak wytłumaczyć fakt że spółka w 2010r mając gorsze wyniki 'stała" po 3-3,50zł, w 2011r ze sprzedażą czy zyskiem było jeszcze gorzej a kurs i tak średnio po 1,5-2zł. Teraz , kiedy mamy znaczącą poprawę sprzedaży i zyskowności - kurs.... 0,99zł!!! O co tu chodzi??? Może wreszcie pora zainteresować tymi 'cudami" kursowymi KNF?
niestety takie spadki na nie tylko na procad ,nawet synthos z 6,0pln leci obecnie na ok 5,40
to samo bylo z kghm po odcieciu dywidendy -teraz odrobil troche ale do 150pln/szt brakuje jeszcze.
Ogólnie marazm na rynkach za sprawą eurokretynów ktorzy zamiast podjac meskie decyzje drukuja euro i pompują w niewydolne gospodarki miliardy euro.Oczywiscie najlepiej na tym wyjdą bankowcy bo kryzysy są wywoływane po to aby tanio przejąć inne spółki ew zarobić na maluczkich jak poakzuje historia.
Jesli sytuacja się diametralnie nie poprawi czeka nas kolejne 05-2lat kiszonki na poprawę.
Najlepiej zarobią na spadkach banksterzy z usa i innych mafi bankierskich.
Nasz wspaniały rząd przecież ciągle pracuje aby żylo sie lepiej - urzednicy i inni o to dbają ,podatki kolejne w drodze ,przekrety z zus wyjda za paredziesiat lat gdy okarze sie ze kasy nie ma a tylko wirtualne zapisy na wirtualnych kontach.
unia się sypie i nic tego nie zmieni żadne plany ratunkowe ,w normalnej gospodarce wolnorynkowej bankrut upada lub zostaje przejety lub zrestrukturyzowany a tutaj na siłę ratuje się trupa po kolejnych zawałach.
Pozdrawiam.
Wszystko się zgadza, tylko na dużych spółkach jak KGHM, czy nawet średnich jak Synthos od ostniego roku i tych zawirowań kursy poszły w dół o 20- maks 30% . Ostatnio jednak te większe znowu odrabiają straty! A małe, w tym PRD co? - zwała o 70-80% z małym odreagowaniem w lutym (bodajże ze 3 dni) i w miejscu albo dalszym osuwaniem w dół! Jeszcze rozumiem jakby były jakieś poważne kłopoty w firmie czy straty. A tak co? Kilku grubszych cwaniaków zwala kurs odkupując coraz niżej.
Ad macieja- popyt to się tutaj uaktywni w kilka minut! Zamiast tych nędznych 1 czy 2 koła nagle zrobi się 20-30k. Pytanie tylko kiedy, na jakich poziomach i na jak długo?
witam.
Jak pisałem ja nie zaczołem pstrykać swoimi a tu już 90groni mamy uklepane .
A jak na gieldzie zaczną sie obsuwy to tutaj 70gr murowane i nic nas nie uratuje,
pozostaje pocieszenie że mizerne obroty są i mało reprezentatywne.
Żałuje że nie spuściłem wszystkiego po 1,30pln bo odkupiłbym pewnie po 0,95pln i kasę w ręce jeszcze bym miał a tu bryndza.