PALENIE-GŁUPA ? przez juska i inne niedojdy ? po tej cenie to wiadomo-nawet przy bankrucji ktoś zarobi.Ale wydaje mi się że to podpucha i nikt normalny nie wyrzuca po tak śmiesznej cenie.Cała ta spółka to jeden wielki szwindel i przekręt -syf totalny. Jaki właściciel taki biznes.
Obecna kapitalizacja to 228 mln. zł, a za jedną działkę , która nabyli od Black Lion zapłacili 155 mln.
Tak więc likwidując spółkę i sprzedając posiadane aktywa akcjonariusze dostali by 3x tyle, co obecna wycena giełdowa.
Ale taka jest bessa. w każdej bessie są absurdalne wyceny. Trzeba spokojnie czekać
matole matole matole nie licz kapitalizacji i wartosci dzialki najpierw policz ile trzeba splacic zadluzenia.Takie pierd... o sobocie i robienie wody z mozgu tym ktorzy dopiero tu wchodza .najpierw policz zadluzenie
zreszta dla mnie te pytanie dlaczego akacje spadaja a dlaczego to nie rosnie?mozesz zadawac do usranej smierci w koncu sam po latach do tego dojdziesz ale znaim dojdziesz wyczyscisz sobie portfel
Sterw,
Baranie, baranie, baranie, nie licz kapitalizacji, nie licz też ile mają do spłacenia.
To wszystko nie liczy się.
Najważniejszy jest sentyment.
Pół roku mieli tyle samo do spłacenia, a nawet więcej, ale poprawił się sentyment i JWC podskoczył z około 4 zł na 8 zł.
Podobnie i teraz - jak poprawi się sentyment, to nikt ani na kapitalizację, ani na zadłużenie nie będzie patrzył.
nie znam slowa sentyment dla mnie ono na gieldzie nie istnieje,takie dogmaty moga glosic tylko szalency lub idioci bez pojęcia.Na rynku najwazniejsze sa 3 zasady primo chron kapital secundo licz zadluzenie terzio inwestuj rozwaznie cala reszta to kupa gowna dla nawiedzonych gowniarzy
Dnia 2012-08-03 o godz. 10:40 ~sterw napisał(a):
> nie znam slowa sentyment dla mnie ono na gieldzie nie
> istnieje,takie dogmaty moga glosic tylko szalency lub
> idioci bez pojęcia.Na rynku najwazniejsze sa 3 zasady
> primo chron kapital secundo licz zadluzenie terzio
> inwestuj rozwaznie cala reszta to kupa gowna dla
> nawiedzonych gowniarzy