Haha dobre, mówisz Krzychu ze lubisz sobie zapalić czasami, fajne dzis odbicie prawie wszystko ładnie rośnie mi sie udało dobrać dziś PBG po 6,68 i był to chyba dobry ruch, teraz czekam na 9,-9,50:) Azoty Tarnów też miały kiedyć cene z 6 z groszami, także PMD też jeszcze może być w ciagu najbliższych kilku lat po 50 lub wiecej ja na taką cene mogę czekać i 5 najbliższych długich lat:))))
Szacun Mirek za pbg ja bym w to nie wszedł a Ty wygląda na to że zarobisz drugi raz na nim . :) Nic nie palę po prostu denerwują mnie takie rewelacje wzięte z sufitu dlatego tak odpisałem . Jeśli Kolego masz link do tej informacji to go zamieść i wtedy będzie ok . Ale jak znam życie to takiego linku nie ma . Prawda ?
Jakiś łepek bzdury pisze a Ty Krzychu bierzesz to na serio:) z PBG zobaczymy ,ja też myśle że zarobie uzbierałem 3300szt dokładnie ze srednią poniżej ok. 8zł dobrze robiłem że cały czas uśredniałem a szczególnie dzisiaj, mam nadzieje że w poniedz. nie odpuszczą i wyciągną kurs na ponad 9zł dzisiaj zrobili góre stosunkowo niskim volumenem także powinni pójść za ciosem, zobaczymy:)
No cóż wszyscy jesteśmy zmęczeni tym niskim kursem akcji permedii i wszystko co się może pojawić po drodze pozytywnego będzie mile przez akcjonariuszy witane . Ale jakieś historie wyssane z palca są po prostu drażniące bo kurs jest w ciemnej d.. i nic nie wskazuje żeby się miało coś zmienić . W dodatku impel podał że główni akcjonariusze przenoszą swoje akcje na Cypr i ponadto zapowiedzieli że będą zwiększać zaangażowanie i sam nie wiem czy to dobra informacja w krótkim terminie bo pewnie nie . Pbg Ci gratuluję ładne wyczucie miałeś do tej spółki . Pozdrawiam .
Ale ktoś sie wysypał he, to tam ładnie na ukrytym musi leżeć po 5,51, chyba ze tylko przesypali ale po co?? Jąkała podoba mi sie Twój optymizm:) 60 zł za akcje:) 20-30 to już by był kosmos
jaki kosmos - tyle to było jeszcze w miarę niedawno i to w złych czasach.
widzę, że wszystko jest zbierane, ktoś zrobi majątek,
swoją drogą jakie trzeba mieć IQ, żeby to sprzedawać, kapitalizacja coś ok 11 mln, gotówka na kontach ok. 13, (popraw mnie jak się mylę), a gdzie reszta jest wyceniana, na mniej niż zero???
Pamiętasz Krzychu akcje Trakcji? chwile temu ją miałem jak była pogrywana, ze 3 okrążenia na niej nawet udało mi sie zrobić , cały czas ją obserwuje według mnie to fajny papier do trzymania, własnie odbiła od dna 64,-65 gr. a dlaczego o tym mówie bo dosłownie kilka dni temu planowałem i obmyślałem ze sie może mi uda zamienić wkrótce w przyszłosci 1 akcje kov na 4 akcje Trakcji miałbym wtedy :))))))
Ale ktoś dzisiaj slicznie wyczyscił prawą stronę:) Jąkała może Ty ? Czy Ty Krzychu?? Ja na pewno nie kurcze kto inny mógł to zrobić?? może Mr. Nadolski dobiera??
Ja nie dokupowałem permedii ale powoli zaczynam się zastanawiać czy by troszkę nie uśrednić ale to wszystko zależy od tego jakie wyniki finansowe będzie miała spółka za pierwsze półrocze . Jeśli drugi kwartał okaże się lepszy niż ten w analogicznym okresie zeszłego roku to wtedy będzie to jakaś zachęta . Jak tam to pbg ? Puściłeś czy trzymasz ? Trakcja też ma swoje problemy .
To do wyników już wkrótce także zobaczymy, dalej trzymam tego kartofla Krzychu i jeszcze poczekam chwile , chociaż nie powiem stresuje sie troche stoi w miejscu jak zaczarowane, zobaczymy w którą strone to pójdzie..
Inwestorzy uznali że kupowanie akcji permedii po 5.90 to lekka przesada :) tak więc nie było wcale transakcji dzisiaj . Rozsądek podpowiada że pbg nie powinno upaść ale uważaj . U mnie też nie lekko impel spada ,permedia stoi -słowem dzień jak co dzień :(
Przykro jest patrzeć jak szeroki rynek rośnie już od kilku dni a my zostaliśmy wykolegowani ze wzrostów . Niestety trzeba sobie jasno powiedzieć że na 2 fixach to my kariery raczej nie zrobimy . Trzeba zacząć naciskać na zarząd żeby coś zaczęli robić w temacie opuszczenia permedii z tej zamrażarki jaką jest notowanie na fixie i powrót do szerokiego rynku ale do tego potrzebne są plany rozwojowe i chęci by te plany przedstawić ogółowi rynku . Na razie porażka po całości . Nie dość że się wściekłem że siatkarze odpadli to teraz kolejny zawód braku zainteresowania rynku papierami permedii . Szlag mnie trafi zaraz ....
Też mam Krzychu podobne odczucia, na fixach nie zainteresują sie nami nawet spekulacyjnie:(( Pomimo że nie jesteśmy zakwalifikowani do branży chem. Wszystkie spółki z tego sektora mają sie o niebo lepiej niż PMD np. Azoty T., Police, Ciech, Puławy, Synthos, Krakchem jakoś prawie wszystkie sobie przyzwoicie radzą, no może poza chemosem z którym piątke możemy sobie przebić, kurs sprawia wrażenie jakby PMD była zadłużona a nie posiadała sporo gotówki w kasie, gorzej już chyba być nie może, no chyba tylko wtedy jeżeli ogłoszą upadłość czego też nie można z pewnoscią wykluczyć, taka hossa a nasz śmieciuszek śpi:((((
No cóż trzeba szukać pozytywów . Dobrze że nie zainwestowaliśmy w taką spółkę jak abm solid albo bomi lub w inne tego typu nieszczęście . Na naszej spółce jest potrzebna poprawa koniunktury na wyroby permedii bez tego ani rusz . Bez tego wzrostów nie będzie bo tu faktycznie raczej nie przyjdą spekulanci bo nie ma jak grać na naszej spółce niestety . Cała godzina "handlu" w dwóch aktach dziennie to trochę za mało . Sądzę że Mr Nadolski sam jest w szoku że naszą spółkę wyrzucili na fixy . Sądzę że tego nie przewidział .
:))) stołówka mówisz?? Masakra to co sie dzieje, tyle spółek jedna za drugą do piachu, budownictwo, turystyka, powoli wszystko sie sypie. Mr Nadolski nie spodziewał sie zapewne że tak wypadniemy, jakby taki Patrowicz sie nami zainteresował to by było dopiero ciekawie:)))
Sytuacja ekonomiczna cienka na całym rynku . Podobno gdy zaczyna się najwięcej bankructw to zmienia się trend i zaczyna się hossa bo już gorzej być nie może i rynek zaczyna dyskontować lepsze nowiny na których pojawienie się ma nadzieje . Mirek czekanie na Mesjasza który zbawi spółkę jest modne ale mało efektywne . Katolicy czekają już ponad dwa tysiące lat a mesjasza jak nie było tak nie ma . Przepraszam za takie porównanie ale jest jak najbardziej trafne w moim przekonaniu . Na permedii nie pojawi się ani Patrowicz ani żaden z podobnych inwestorów . Jedyna możliwość jest taka że bochemia sprzedaje swoje akcje permedii innej firmie która być może lepiej by tym przedsiębiorstwem pokierowała . Widać jednak że z jakiegoś powodu bochemii po drodze jest trzymanie nieefektywnej(przynajmniej na razie) spółki w swoim portfelu spółek . My możemy patrzeć jedynie jak permedia opada coraz niżej a ratunku żadnego .
Spokojnie Krzychu już spadac niżej z czego już nie mamy, obserwuj teraz KOV tam sie zacznie dziać jak zaczniemy porównywać go dalej do Twojego impela to wszystko straci sens:)(zartuje).. ja głupi zamieniłem 20k kov na PBG i już sam nie wiem co robić może coś doradzisz? do końca sierpnia wytrzymam ale żeby odzyskać to co włożyłem musze sprzedać pbg po 8,50??:)) Nie namawiam bo rozumek i doświadczenie masz większe odemnie, ale zwróć uwage co sie stanie z KOV w terminie max. do końca roku:) PS. nie pisze tego posta w stanie trzeżwym:))))))))))))
Gentelmani nie piją przed południem :) . Co do większego doświadczenia pamiętam jak miał skakać Robert Mateja przed Jego skokiem też mówiono że bardzo doświadczony zawodnik a skakał baaaaaaaaardzo daaaaaaaaleeeeko :) Nie wiem co mogę Ci doradzić w sprawie pbg może to co mówiłem wcześniej ja bym w to nie zainwestował ale jak już tak się stało to obserwuj i czytaj komunikaty i wyciągnij odpowiednie wnioski . Ciekawy jestem wyników pbg za pierwsze półrocze -być może to będzie impuls . Kov nie jestem pewien czy idzie w dobrą stronę bo ostatnio można było przeczytać komunikat w którym mowa jest o zamianie skryptów dłużnych na akcje . Jeśli akcji jest coraz więcej to ich cena jednostkowa spada bo kapitalizacja spółki jest określona i gwałtownie się nie zmienia . To jest tylko moje zdanie więc się nie sugeruj po prostu ja nie zainwestowałbym również w Kulczyka . Co do permedii wycena nie musi już spadać wystarczy że będziemy tak kulać się kilka miesięcy a może i lat na takim poziomie to wtedy wszystkim ta inwestycja wyjdzie bokiem . Ale wierzę że tak długo czekać nie będziemy . Pozdro !