• do Gerga Autor: ~mis 12 [37.225.131.*]
    czytam ta strategie i prosze odnies sie do jednego z punktow ,
    jesli spolka sprzeda to co pisze w tym roku to skutkuje to przychodami ok 38 mln zl ?
    czy sie myle , a jesli to o ile ?
  • Re: do Gerga Autor: ~aton [83.11.42.*]
    Z tego będzie co najwyżej 10 mln zł przychodów, a tylko częsciowo w tym roku. A bez emisji G w ogóle nic nie będzie z tego.
  • Re: do Gerga Autor: ~mis 12 [37.225.131.*]
    sluchalem kiedys prezesa ktory mowil ile kosztuja poszczegolne maszyny ,i tak by wychodzilo , co innego marza , nie wiem czy jest 1 procent czy 10
  • Re: do Gerga Autor: ~xawery [89.67.96.*]
    Ta strategia to ponury żart. Trzy strony pospiesznie zmontowane na kolanie z wieloma błędami formatowania, literówkami błędami składniowym i i perełką: "Hiszpańską" z wielkiej litery. Uprzejmie informuje Zarząd (pewnie Panią hihihi hahaha), że przymiotniki w języku polskim piszemy małą literą. Widać, że starają się ratować kurs i jeśli tak im to wychodzi to strach się bać. Merytorycznie do "strategii" trudno się odnieść, bo merytorycznej strony nie posiada. W skrócie: od lat praktycznie nic nie sprzedaliśmy, ale teraz sprzedamy dużo bo tak chcemy. Przy okazji wydamy parę milionów, więc nie przejmujcie się kolejną gigantyczną stratą za 2012 rok :))).
  • Re: do Gerga Autor: ~xxx [80.240.166.*]
    xawery uprzejmie Cię informuję, że cyt. "Uprzejmie informuje Zarząd" w języku polskim (informuje) pisze się w 1 osobie czasu teraźniejszego, przez samogłoskę "ę" . To tyle zgryźliwości co do ortografii.
  • Re: do Gerga Autor: ~xawery [89.67.96.*]
    To jest literówka w poście na forum, dodatkowo nie płacą mi za umiejętność ładnego pisania i nie w tym kierunku się kształciłem. Porównujesz to do tekstu strategii spółki która nie tak dawno miała ponad 100 milionów kapitalizacji? :)
  • Re: do Gerga Autor: ~kozak [91.192.88.*]
    Kozak to Gerg : ludzie znają jego pochodzenie i mogą oceniać jego wkład wniesiony do firmy a ty jesteś śmieciem w procesie atonizacji..
  • Re: do Gerga Autor: ~re [77.253.58.*]
    oj Xawery /piszę z dużej tak na wszelki wypadek/ byłem na stronie firmy i raczej nie wygląda to na pisanie na kolanie.Zawsze odnosiłeś się merytorycznie a dziś coś tobie nie w nos.A dlaczego?
    moze i masz racje , pewnie tak , ale to znaczy ze dzis sprzedales i wiecej Cie tu nie zobaczymy , no bo czemu masz sprzedawac po 20 groszy ?
    to by byla glupota , prawda?
  • Re: do Gerga Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Wiesz, z całym szacunkiem do samego siebie, muszę odpowiedzieć, że to jest pytanie nie do mnie, ale do Zarzadu ATON HT.

Ale ja bym zwrócił uwagę na inne punkty; iz spółka zamierza zwiększyc marże, przy jednoczesnym zbudowaniu urządzeń "pokazowych". Skoro pokazowe, to raczej nie zarobią wiele, ale skoro większą marże, to jest to dobry ruch. Obecnie urządzenia mogą sprawiac wrażenie tanich. To zależy do jakiego typu odpadów je zastosujemy i ile one potrafią w danym kodzie odpadu.
    Gdyby zaczęła sie sprzedaż, i rynek zaakceptował technologię w praktyce (MOS to nadal epizody a nie rynek), to rynek kupi MTT i MOS ze wyższą cenę - większą marżę. Akurat tego jestem pewien.
    Ale, aby rynek cokolwiek zaakceptował, i był gotów ponosić jakiekolwiek koszty zakupu i eksploatacji, musi miec pewność, że w papierach wszystko gra na TIP TOP. Niestety w strategii brakuje mi tego elementu, poza stwierdzeniem tylko z pozoru oczywistym:
    Cyt.: "Ostateczna sprzedaż produktu Spółki poprzedzona jest koniecznością dokonania szczegółowych testów danego urządzenia u klienta (zarówno pod kątem parametrów technicznych, jak również spełniania przez dane urządzenie wszelkich norm ekologicznych)".
    No własnie, niekoniecznie o testy tu chodzi. Ale jeśli tak to zapisano w strategii, to idźmy tym torem. W takim ujęciu strategii nie da się osiągnąć stanu akceptacji przez rynek, tylko poprzez testy, a bez współpracy z doradcą, który toruje kwestie zezwolen i całej wiedzy administracyjnej a przy tym zapewnia bezpieczenstwo informacji. Dlaczego? Bo przy zapisanym w strategii, zmniejszającym się zatrudnieniu w samej spółce firma temu nie podoła, a przypadkowy podmiot jest zagrożeniem dla wycieku patentów, i danych Klientów, czego ci ostatni Atonowi by nie wybaczyli. A poza tym spółce kompletnie się nie opłaca zbudowanie zespołu osób dedykowanych tylko dla takiego zadania (decyzji i zezwoleń). Szczególnie teraz byłby to absurd. Przykład BW-P zweryfikował sytuację jednoznacznie. Dlatego równie jednoznacznie trzeba tę przyszłość sformułować w obecnych okolicznościach.

A tak w ogóle obiecałem nie komentować i czekałem na pierwsze efekty. Tych efektów brak, w zamian jest ulotka o strategii i kurs o 50% niższy niz w momencie deklaracji powstrzymania sie od komentarzy.
    Myslę, że po ostatnich wydarzeniach kilkoro akcjonariuszy mających i kapitał, i potrzebne spółce kontakty, umiejętności, powiedziało sobie, i spółce dość. Nie chcą być oszukiwani.
    Myślę, że obwieszczenie o nowej strategii w formie ulotki nie przywraca zaufania do spółki bardziej, niż to zaufanie zburzyła oczywiście nieoficjalna informacja o nowych poziomach cenowych. Gdyby to był fakt, to żadna informacja w postaci ulotki, ani żaden komunikat o zakupie przez RN 10 czy 15 tys. akcji nie zmaże ostatniego blamażu.
    Musicie postarać się bardziej.
    Gerg
  • Re: do Gerga Autor: ~5 PR UE SAFE [159.205.91.*]
    Nie ma co się martwić, jest jeszcze nadzieja dla Gerga:
    Promis-Tech Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością
    Adres: Na Grobli 6, 50-421 Wrocław
    Forma prawna: Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością
    KRS: 0000225722
    NIP: 8991219033
    Rozpoczęcie działalności: 2005-01-24
    OSOBY POWIĄZANE Z FIRMĄ PROMIS- TECH SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Ryszard Parosa Aneta Parosa
    dziekuje za wyczerpujace przemyslenia ,
    w takim razie pewnie nie dokupie ale na pewno nie bede sprzedawal
  • Re: do Gerga Autor: ~ochrona środowiska [78.88.93.*]
    "...zmniejszenie zatrudnienia i ograniczenie wydatków na PR oraz marketing."
    Słusznie.Teraz przede wszystkim sprzedaż!!
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.