Szczerze mowiac, to ja myslalem, ze zrozumialem strategie spekulacyjna tej spolki...ale po czyms takim jestem zdezorientowany... bylem przekonany, ze juz bedzie tylko lepiej.
Ok, moze obrotu nie bylo duzego, ale po te 6groni bylo ladnie zbierane.
To w ogole jest dziwne jakies... ktoś napisał wniosek o upadłość spolki, a spolka nie jest mu winna tylko prezes... ja zazwyczaj doskonale wiem, kto jest mi winien pieniadze, a tu takie dziwactwa.
Co i rusz syndyk wchodzi do spółeczek deweloperskich .Vincent rostowski poddany korony brytyjskiej i jego zwierzchnik, oczowytrzeszcz cudotwórca wypowiedzieli się się że nie będa wspierać rodzimych firm budowlanych.Wolą wspierać greckiego emeryta i hiszpańskie banki.No to właśnie jest przykład jak zubożyć polaka przez różnego rodzaju przetargi,podatki,regulacje i giełdę.A ci u żłoba maja się dobrze,rabują poprzez kosmiczne pensje z waszym POparciem.
I nie szukają okazji tak jak wy na giełdzie,bo zwyczajnie nie muszą(.By żyło się lepiej)
Też tak może być. W końcu Taxus posiada prawie 40 % udziałów i patrząc na ich portfel to najwiecej zaangażowali się w tą spółkę. Myślicie, że zależy im na jej upadłości? A z dugiej strony co z emisją akcji zapowiadaną w kwietniu? Brak chętnych?